Monday 6 May 2019

RO - EN - Mon 06 May 2019 22:17:25 - 563514241

Curs gratuit de prim-ajutor, organizat de Fundaţia pentru SMURD şi Pompieri

Prima ediţie a Maratonului Resucitării este organizată de către Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi îi invită pe cei interesaţi să înveţe cum să acorde primul ajutor. Participarea este gratuită, fiind nevoia înscrierea prealabilă.

VIDEO Boicotat de Biserica Ortodoxă Bulgară, Papa Francisc s-a rugat singur în Catedrala Sofia

Papa Francisc s-a rugat singur în Catedrala Aleksandr Nevski din Sofia, unde a ajuns duminică pentru o vizită de două zile cu un puternic accent social.

Cîţu, atac dur la Dragnea: De ce a renunţat la tezaurul României? Dacă l-ar fi cerut ruşilor, s-ar fi dublat rezerva internaţională de aur DOCUMENT

Liberalul Florin Cîţu susţine că liderul PSD Liviu Dragnea nu ar fi cerut niciodată ruşilor să înapoieze României tezaurul şi că acesta ar fi dublat rezerva internaţională pe care ţara noastră o are în prezent.

Omul de afaceri care a donat 20.000 de euro pentru salvarea Băilor Imperiale din Herculane: „Fiul meu de 11 ani mi-a spus că trebuie să-i ajut pe aceşti tineri“

Un antreprenor timisorean a contribuit cu aproape 20.000 de euro la campania de strângere de fonduri derulată în această perioadă pentru protejarea staţiunii Băile Herculane.

Curtea Constituţională a Cehiei i-a dat dreptate proprietarului unui hotel care a refuzat să cazeze turişti ruşi dacă nu condamnă în scris anexarea Crimeei

Curtea Constituţională a Cehiei a dat câştig de cauză proprietarului unui hotel care a refuzat cazarea turiştilor ruşi ce sprijină anexarea Crimeei.

Comisia de Prognoză estimează scumpiri mai accentuate şi un euro de 4,74 lei

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) continuă să estimeze că România va avea o creştere economică de 5,5% în acest an şi a revizuit în sus valoarea Produsului Intern Brut, dar şi inflaţia şi cursul de schimb fiind mai mari.

Mexic: Paisprezece oameni şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion ce se întorcea din SUA

Paisprezece oameni şi-au pierdut viaţa în seara de luni, 6 mai, în urma prăbuşirii în Mexic a unui avion privat, Bombardier Challenger 601. Aeronava se întorcea din SUA, după ce pasagerii acesteia asistase la un meci de box în Las Vegas.

De ce este Summitul de la Sibiu extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene

De Ziua Europei, liderii ţărilor UE vor semna Declaraţia de la Sibiu, care va trasa direcţiile fundamentale ale Agendei Strategice europene pentru următorii cinci ani.

Peste 2.000 de români care au cumpărat tutun pe internet, convocaţi la Poliţie. Sumele uriaşe pe care trebuie să le achite

Peste 2.000 de persoane din toată ţară s-au trezit, peste noapte, că sunt cercetate penal după ce au cumpărat în urmă cu mai mulţi ani tutun vândut prin intermediul unor anunţuri postate pe internet de către un bărbat din Alba Iulia, Sabin Nicolae Haj.

Gala FreeEx - Partidele şi instituţiile de presă care au oficializat relaţia, Jandarmeria şi DIICOT, repetenţii libertăţii de exprimare

Partidele şi instituţiile de presă care au oficializat relaţia, Jandarmeria Română şi DIICOT se numără între repetenţii libertăţii de exprimare, „premiaţi” luni seară la gala FreeEx organizată de ActiveWatch.

VIDEO Cauzele tragediei aviatice de la Moscova, soldată cu 41 de morţi

Anchetatorii au în vedere trei ipoteze principale în ce priveşte cauza tragediei aviatice de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova: insuficienta calificare a pilotului, defecţiuni de echipamente şi vremea rea.

Nouă escaladare în Congres între Trump şi democraţi privind ancheta rusă

Duelul dintre preşedintele republican Donald Trump şi democraţii americani, alimentat de exploziva anchetă rusă, s-a tensionat luni, odată cu perspectiva unei rare proceduri cu privire la obstrucţionarea prerogativelor Congresului care-l ameninţă pe secretarul Justiţiei Bill Barr, relatează AFP.

Rochii de primăvară 2019. Se poartă volanele, umerii bufanţi şi tricotul

Te întrebi ce rochii se poartă în primăvara anului 2019? Răspunsul este simplu: cele ce te vor scoate din anomiat. În 2019, ai nenumărate soluţii la îndemână pentru a arăta impecabil. Se poartă rochiile mini, cele cu volane, umerii bufanţi, dar şi tricotul.

Topul liceelor din Capitală după criteriile elevilor, părinţilor şi profesorilor

Elevii bucureşteni au creat o platformă, Registrul Educaţional Alternativ (REAL), prin care liceele sunt evaluate de către copii, profesori, părinţi şi absolvenţi, în funcţie de cinci criterii: oportunităţile oferite, resursele existente, gradul de organizare, comportamentul personalului, comunitatea creată. Primele locuri sunt ocupate de Colegiile „George Coşbuc” şi „Gheorghe Lazăr”.

Aplicaţia AccuWeather a prevăzut o tornadă în Capitală

România se află sub alertă de vreme severă până miercuri, 8 mai, la ora 9:00, însă persoanele care au descărcat pe telefonul mobil aplicaţia AccuWeather au avut un motiv în plus să se sperie, după ce aceasta a oferit o prognoză de tornadă în Bucureşti.

Mărturii cutremurătoare din avionul morţii: „Doar datorită echipajului am supravieţuit”. Un însoţitor de bord a murit salvând pasagerii VIDEO

Conform relatărilor unor martori oculari, atunci când avionul s-a ciocnit de pământ şi a luat foc, unii pasageri, cuprinşi de panică, au început să-şi scoată bagajele de pe rafturi. Acest lucru a făcut dificilă evacuarea oamenilor din coada navei.

A fost emis Cod roşu de vânt puternic, cu „aspect tornadic”

Meteorologii au emis o avertizare Cod roşu pentru judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, valabilă luni seară, când s-au semnalat vânt puternic, „aspect tornadic", grindină de mari dimensiuni, ploi torenţiale şi descărcări electrice. În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul RO-ALERT.

Concert de muzică clasică, urmat de un cocktail, la Palatul Comunal din Buzău

Proiectul SoNoRo Conac, care îşi propune organizarea a 16 concerte de muzică clasică în clădiri emblematice din România, ajunge săptămâna aceasta şi la Buzău. Palatul Comunal va găzdui o seară de muzică clasică, urmată de un cocktail. Intrarea la concert este liberă, doar pe bază de rezervare. SoNoRo Conac se derulează, anul acesta, în cadrul Sezonului România-Franţa şi anunţă un program ”À la francaise”.

Raed Arafat: Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă, să nu meargă spre ea

A fost emisă o primă avertizare meteo „cu aspect tornadic”, în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Rad Arafat, a sfătuit oamenii din aceste zone să se adăpostească şi să nu se îndrepte spre posibila tornadă ce s-ar putea forma.

Transportatorii cer demiterea preşedintelui Concurenţei, acuzându-l că ajută companiile de ridesharing

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei, considerând că acesta se implică în modificarea legislaţiei în favoarea unor companii pe care declară că le protejează.

Ce spune pilotul avionului care a luat foc pe aeroportul Şeremetievo din Moscova

Pilotul avionului Aeroflot care a luat foc duminică seara, pe Aeroportul Şeremetievo de la Moscova, în care au murit 41 de oameni, a dat luni vina pe condiţiile meteorologice dificile - trăsnetul -, rezervoare de carburant pline şi o aterizare violentă în această tragedie, relatează AFP.

City, pas gigantic spre al doilea titlu la rând: Echipa lui Guardiola a bătut la limită, iar Liverpool aşteaptă un miracol

Josep Guardiola a fost eliminat cu Manchester City în sferturile Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv, însă acest eşec poate fi dat uitării, având în vedere că titlul e la 90 de minute distanţă.

De ce vor fi gazele româneşti din Marea Neagră pe agenda întâlnirii dintre Donald Trump şi Viktor Orban de la Washington

Visul prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, de a se întâlni cu preşedintele american, Donald Trump, se împlineşte. După doi ani de aşteptări, speranţe şi lobby intens, Viktor Orbán este în sfârşit invitat la Casa Albă pe 13 mai 2019. Pe agenda întâlnirii se află şi subiectul securităţii energetice a Ungariei, în care un loc central îl va ocupa furnizarea către Budapesta a gazelor româneşti din Marea Neagră exploatate de ExxonMobil.

VIDEO Imagini în premieră cu arteziana muzicală. Au fost primele probe nocturne înainte de marea inaugurare

Hunedorenii care au ieşit la plimbare luni seara pe centrul pietonal al municipiului au avut parte de un spectacol de apă şi culori. Au avut loc primele probe nocturne la arteziana muzicală construită în faţa Casei de cultură.

Cazul înfiorător al bărbatului atacat de o haită de câini de vânătoare: „N-am mai avut speranţă că scap“. Proprietarul animalelor a fost trimis la închisoare

Un bărbat de 68 de ani din Ilfov a ajuns la închisoare după ce a fost condamnat pentru nerespectarea legii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi. Concret, haita de câini de vânătoare a bărbatului a scăpat în stradă şi a atacat un om provocându-i răni grave.

Surse: Gheorghe Stan, şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, propus de PSD pentru CCR

PSD îl propune pe Gheorghe Stan, şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, din partea Camerei Deputaţilor, potrivit unor surse politice.

Demolarea unui simbol al Timişoarei. “Putea fi pus la acelaşi nivel cu Opera, Catedrala sau Filarmonica”

Stadionul “Dan Păltinişanu” din Timişoara, inaugurat în 1963, îşi trăieşte ultimele clipe. Consiliul Judeţean Timiş, proprietara arenei, a stabilit perioada în care va începe demolarea.

Tăriceanu: Nu văd cum ar putea să apară o turbulenţă să răstoarne actuala majoritate

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că alegerile pentru PE constituie un barometru dar legitimitatea actualului Parlament este dată doar de alegerile parlamentare şi că nu poate exista o o turbulenţă atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate.

VIDEO Autoturism transformat în adăpost pentru o femeie izgonită de rude şi căţeii ei

O femeie de 57 de ani, întoarsă recent din străinătate, a fost aruncată în stradă de familie după ce a rămas fără bani. Singurii prieteni sunt vecinii şi cei doi căţei, pe care buzoianca i-a adus în România după decesul soţului italian.

Becali, distrus şi intrat în depresie: CFR, ca şi campioană! De ce se poate spune că divinitatea îl pedepseşte pe patronul FCSB

S-a văzut, încă o dată, că Gigi Becali nu se pricepe la fotbal şi punct! În dimineaţa partidei Astra - CFR, finanţatorul FCSB-ului pronosticase o înfrângere a liderului. La Giurgiu, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva, nici dacă s-ar mai fi jucat încă două zile.

Lucrările la Pasajul Grant continuă. Miercuri se închide circulaţia pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab

Primăria Capitalei anunţă că lucrările la Pasajul Grant continuă, iar de miercuri va fi închisă circulaţia pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a pasajului (aferentă sensului de circulaţie Turda - Crângaşi).

Trupul unui bărbat din Piteşti a fost găsit de mama sa înfipt în parbrizul unei maşini parcate în faţa blocului

Corpul inert al unui bărbat de 34 de ani a fost găsit în dimineaţa zilei de luni, 6 mai, proiectat în parbrizul unei maşini parcate în spatele unui bloc din Piteşti.

Surse: Fostul avocat al poporului, Gheorghe Iancu, s-a autopropus pentru funcţia de judecător CCR din partea PSD. Ce şanse are acesta

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu s-a autopropus din partea PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Scapă de transpiraţie cu lămâie. Truc genial şi ieftin

Îţi dă bătăi de cap transpiraţia în exces? Scapă de ea cu ajutorul unui truc simplu şi ieftin. Ai nevoie doar de 1 leu! Stresul, oboseala, obezitatea, canicula şi menopauza sunt printre factorii care favorizează transpiraţia în exces, cunoscută în termeni medicali ca hiperhidroză.

Opoziţia a prezentat propunerile pentru funcţiile de judecători CCR. Liberalii vin cu membri de partid în timp ce USR desemnează independenţi

PNL şi USR au prezentat luni propunerile pentru funcţiile de judecători ai Curţii Constituţionale (CCR), care urmează să fie libere. Dacă liberalii vin cu două propuneri din interiorul formaţiunii, USR a mers pe varianta a doi jurişti care nu sunt membri de partid.

UPDATE DNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu şi sechestru pe averea iubitei fostului primar al Capitalei

Procurorul a cerut, luni, la ultimul termen din dosarul lui Sorin Oprescu de la Tribunalul Bucureşti, închisoare cu executare pentru fostul primar al Capitalei, lăsând la aprecierea instanţei limitele pedepsei. Oprescu a fost cercetat pentru mai multe fapte de corupţie.

Marea Britanie a devenit cea mai mare piaţă europeană de sclavi sexuali

Mii de adolescenţi români sunt ademeniţi în sclavia şi exploatarea sexuală de către grupuri de traficanţi ale căror reţele se întind în întreaga Europă.

1.834 de criminali şi 762 de violatori, eliberaţi cu recursul compensatoriu

Peste 16.000 de deţinuţi au fost eliberaţi pe baza legii recursului compensatoriu în cele 17 luni de la intrarea în vigoare a normei, arată ultimele statistici ale ministerului Justiţiei.

Victorie românească uriaşă la Madrid: Horia Tecău şi partenerul său au trecut de cei mai buni dublişti din istoria recentă a tenisului

Horia Tecău (33 ATP la dublu) şi Jean-Julien Rojer (26 ATP la dublu) sunt departe de forma care le-a adus US Open 2017 sau Turneul Campionilor din 2015, însă au făcut un meci mare, luni, la Madrid.

Guvernul susţine consolidarea sistemului anti-doping prin politici de prevenţie

Guvernul României sprijină prevenirea şi combaterea dopajului în sport şi consolidarea sistemului anti-doping internaţional, a declarat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, luni, la Palatul Parlamentului, la o reuniune a experţilor organismelor internaţionale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

A adăugat acest ingredient în cafea şi a slăbit 6 kilograme. Experiment inedit!

Ce ai spune dacă banala cafea, cea care te trezeşte în fiecare dimineaţă, te ajută să dai jos câteva kilograme în plus. Nu sună rău, nu-i aşa? Adaugă în cafea unt şi lapte de cocos sau de palmier şi te vei avea energie asigurată pentru o zi încărcată.

O nouă tornadă a lovit în Bărăgan. ANM: Nu a avut forţa şi capacitatea de distrugere a celei de săptămâna trecută

Pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Călăraşi a fost postată o imagine senzaţională, care arată un vârtej ce seamănă  izbitor cu o nouă tornadă formată în această seară. "Localitatea Cuza-Vodă, în urmă cu 40 de minute. Sursa foto: Gabriela Ispas" este explicaţia fotografiei postate către autorităţile judeţene

VIDEO Vântul puternic dar şi neglijenţa unor electricieni au omorât o vacă. Localnicii sunt revoltaţi: „Putea să moară un om”

Trei vaci au fost electrocutate, luni, în comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, în urma unui scurtcircuit. Localnicii spun că angajaţii de la Electrica au efectuat lucrări în zonă şi ar fi lăsat un cablu neasigurat. Vântul puternic a  împins acel cablu către un alt stâlp de înaltă tensiune, producându-se, astfel, un arc electric exact în momentul în care pe acolo trecea un cioban cu vacile.


Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting VPS

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Licitaţii pentru 4 drumuri judeţene

Consiliul Judeţean a iniţiat procedurile de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare, studii de teren, expertiză tehnică şi deviz pentru mai multe drumuri. Drumurile judeţene vizate sunt: DJ 703 B de la limita cu judeţul Olt pe tras...(Citește tot articolul)

Mon, 06 May 2019 00:00:00 +0300