Friday 3 May 2019

RO - EN - Fri 03 May 2019 09:59:16 - 995850097

Ce plănuieşte PSD la Iaşi pe 9 mai: 40.000 de oameni şi un miting gigantic în locul de unde Liviu Dragnea a fost evacuat recent cu microbuzul

Reprezentanţii PSD au cerut Primăriei Iaşi autorizarea unui miting pentru 9 mai, data la care, spun liderii locali ai partidului, ar urma „să sărbătorească Ziua Europei”. Surse din partid spun că la adunarea publică ar putea participa şi Liviu Dragnea, care acum câteva zile a fost huiduit vehement la Iaşi.

Ce a ajuns să facă un moldovean din cauza geloziei. Fapta nebunească l-a lăsat fără casă şi aproape fără familie

Un botoşănean şi-a dat foc la casă într-o criză de gelozie. Soţia şi fiica acestuia au scăpat de moarte ca prin urechile acului, fugind la o vecină. Incendiatorul s-a baricadat în locuinţa cuprinsă de flăcări.

FOTO Cele mai frumoase răsărituri de soare la Vama Veche, locul unde nu se doarme niciodată

Vama Veche a fost şi anul acesta cel mai râvnit loc de tineri. Zi şi noapte, aici s-au născut şi au murit poveşti.

Venezuela: Opozantul Juan Guaido îşi cheamă susţinătorii în faţa cazărmilor

Opozantul venezuelean Juan Guaido a făcut apel la o mobilizare naţională pentru sâmbătă în faţa cazărmilor în scopul de a-i convinge pe militari să întoarcă armele împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care a anunţat joi o ofensivă împotriva „puciştilor“.

VIDEO Tămâioasa de Pietroasele, în pericol. Pagube imense produse de grindină în Buzău şi Prahova. Unde au fost distruse culturile de struguri

Zeci de hectare de viţă-de-vie au fost distruse de grindina din această săptămână, iar proprietarii estimează că peste 80 la sută din cultura de struguri va fi compromisă. Localnicii din zona viticolă Pietroasele – Breaza spun că a plouat cu gheaţă mare cât nuca, iar dealurile s-au albit.

Raport al Pentagonului: China îşi va înmulţi bazele militare în străinătate

Un raport al Pentagonului făcut public joi atrage atenţia că „Noul drum al mătăsii“, gigantul proiect economic chinez, va fi securizat cel mai probabil cu noi baze militare.

Tăriceanu, către ziarişti, de Ziua libertăţii presei: Sunteţi niţel nebuni, enervanţi, agasanţi, dar sunteţi ultima redută a democraţiei

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu afirmă vineri, într-un comunicat de Ziua libertăţii presei, că România a ajuns o ţară din care ziarele aproape au dispărut.

Pavel Grigorciuc, trimis pe banca acuzaţilor după ce l-ar fi lovit în faţă pe deputatul Sergiu Sîrbu

Pavel Grigorciuc riscă amendă sau până la cinci ani de închisoare pentru huliganism, săvârşit în stare de recidivă. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire în judecată, transmite IPN.

Fenomenul meteo uimitor surprins într-o fotografie virală: „Este numai începutul vremurilor apocaliptice!”

O ploaie torenţială a oferit privelişti uimitoare. Fotografia realizată de un localnic care înfăţişează spectacolul de pe cer, deasupra oraşului Brad, a devenit virală.

Barcelona, 502 goluri în Liga Campionilor: Cine sunt jucătorii care au marcat reuşitele centenare ale catalanilor

Înainte ca Messi să dea drumul la „focuri de artificii“ cu Liverpool, scorul a fost deschis de Luis Suarez, acesta punctând, în premieră, în acest sezon de Liga Campionilor. Golul său a fost însă unul special şi din alt motiv.

FOTO VIDEO Japonia. Viitorul dinastiei milenare stă pe umerii unui puşti de 12 ani, prinţul Hisahito

De la 1 mai, Japonia  are un nou împărat: Naruhito. Dar viitorul dinastiei milenare nipone rămâne fragil şi apasă acum pe umerii fragili ai unui puşti de 12 ani, prinţul Hisahito.

Reînscrierea copiilor la grădiniţă va începe luni, iar înscrierile pe 21 mai

Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Cum împarte Dragnea miliarde de euro prin Guvernul său paralel

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a devenit un braţ prin care Guvernul controlează discreţionar infrastructura, Fiscul, ajutoarele de stat şi investiţii de zeci de miliarde de euro.

Messi, un extraterestru: Toate cifrele care confirmă geniul celui mai mare jucător din istoria fotbalului

Liverpool a venit pe „Camp Nou“, neînvinsă din luna ianuarie şi cu o singură înfrângere în tot sezonul din Premier League. Şi a dat de Lionel Messi şi a plecat cu trei goluri încasate la capătul unui meci în care a dominat Barcelona, aproape la toate capitolele.

Politrucii plantaţi de PSD în posturi-cheie încep să producă pagube materiale. Prima factură: 80 de milioane de euro

Avocaţii României la CEDO şi CJUE au fost selectaţi de PSD strict pe criterii politice. Urmarea: România e foarte aproape să plătească 80 de milioane de euro amendă. Singurul câştigător ar putea fi Liviu Dragnea, pe persoană fizică.

Cele mai bune oferte de modele de design pentru tricouri personalizate – Garantat!

Moda este în continuă schimbare în fiecare an. Designerii sunt fascinaţi de modă, ei îşi doresc să studieze tendinţele modei, să creeze modele unice, să selecteze materialele, să ia parte la toate aspectele legate de realizarea propriilor creaţii în domeniul vestimentar.

FOTO Un Galaxy S10 5G a luat foc, iar Samsung acuză utilizatorul

Din ce în ce mai multe telefoane cu capacităţi 5G sunt aşteptate să apară anul acesta, însă deja apar primele probleme: un Samsung Galaxy S10 5G a luat foc după numai 6 zile de utilizare.

Ambasada SUA la Bucureşti, mesaj de Ziua Presei: Libertatea de exprimare şi statul de drept reprezintă fundamentele statelor democratice

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis, vineri, un mesaj, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, menţionând că libertatea de exprimare şi statul de drept reprezintă fundamentele statelor democratice.

FOTO Încă o locuinţă este „înghiţită“ de barajul uriaş de steril din Apuseni. Realitatea tristă de la Vinţa, satul pe cale de dispariţie

La Valea Şesei, uriaşul baraj de steril continuă să crească şi să înghită gospodăriile oamenilor. O ultimă ”victimă” în calea apelor otrăvite este o casă din satul Vinţa.

Ilinca Tomoroveanu va fi înmormântată sâmbătă la Cimitirul Bellu. Amintirile actriţei de la Răşinari, de la casa unchiului ei, Octavian Goga

Sâmbătă, trupul neînsufleţit al actriţei Ilinca Tomoroveanu, care a fost nepoata lui Octavian Goga, va fi depus în foaierul Sălii Studio a Teatrului Naţional Bucureşti. Înmormântarea va avea loc sâmbătă după amiază.

Avertismentul judecătorului Bogdan Mateescu: „Asistăm la un fenomen antisocial aparte”

Românii au început să se teamă pentru siguranţa lor, pentru integritatea bunurilor lor şi se uită oarecum acuzator spre justiţie în contextul valului de infracţiuni violente recente, atrage atenţia judecătorul Bogdan Mateescu pe pagina sa de Facebook.

MI5: Statul Islamic plănuieşte noi atacuri în Marea Britanie şi Europa prin folosirea „celulelor-crocodil“

Serviciul britanic de informaţii MI5 investighează planuri ale grupării Stat Islamic de a duce la îndeplinire un nou val de atacuri în Regatul Unit şi în restul Europei, folosind „celule-crocodil“ formate din agenţi în aşteptare sau „adormiţi“.

Strategia lui Dragnea pentru mobilizarea primarilor: împarte bani şi stăpâneşte. Suma: 10 miliarde de euro

Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, o nouă conductă bugetară pentru aleşii locali, a apărut nu neapărat pentru ajutorarea primarilor, ci mai ales pentru a diminua puterea pe care o avea toamna trecută Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, în pixul căruia se aflau fondurile pentru cei din teritoriu, devenit din prieten contestatar al lui Liviu Dragnea.

VIDEO Cum au salvat medicii viaţa unui bărbat grav rănit, efectuând o operaţie pe cord deschis direct pe trotuar

Doi medici au salvat viaţa unui bărbat, operându-l pe cord deschis pe trotuar, după ce acesta a fost victima unei înjunghieri în Durham, scrie The Independent.

Victimele unui tâlhar sunt aşteptate la Poliţie pentru a-şi recupera bijuteriile.  Procurorii fac apel la femeile atacate pe stradă, în Ploieşti

Mai multe femei din Ploieşti sunt aşteptate la Poliţie pentru a-şi recupera bijuteriile smulse de un tâlhar care ataca pe stradă. Bărbatul a fost prins şi arestat, şi-a recunoscut faptele, a mărturisit unde a dus aurul, doar că anchetatorii nu au reuşit să dea de urma victimelor.

Iulian Chifu, despre sindromul Cernobîl: Rusia a ascuns contaminarea masivă a petrolului din conducta Drujba

Rusia este din nou subiectul unui scandal monstru, determinat de contaminarea masivă a petrolului transportat prin conducta Drujba către Belarus, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia, Ungaria.

Cum au înşelat două familii de romi din România statul francez cu 1,7 miloane de euro. Escrocheria, demascată după 2 ani

Două familii de romi din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, sunt acuzate de autorităţile franceze că timp de doi ani au încasat ilegal alocaţii familiale şi sociale din partea statului francez, prejudiciul fiind evaluat la aproape 2 milioane de euro.

Trafic restricţionat parţial în Pasajul Victoria în această noapte

Circulaţia în pasajul Victoriei va fi închisă în această noapte pe sensul dinspre Bd. Iancu de Hunedoara către Bd. Nicolae Titulescu, între orele 22-04.

Un copac găunos a căzut în Grădina Publică, lângă oamenii care se odihneau pe bănci

Copacul era putrezit de mai multă vreme, dar nimeni din responsabili nu a luat până acum vreo măsură de a îndeărtare a lui.

Şeful RCS&RDS, primele declaraţii despre restructurările de la Digi24: Nu ne dorim să avem în portofoliu un post de opoziţie, ci unul echidistant

Şeful RCS-RDS a făcut primele declaraţii despre restructurările masive prin care a trecut în ultimele luni postul de ştiri Digi24. Serghei Bulgac a subliniat şi că nu-şi doreşte să aibă în portofoliu „o televiziune de opoziţie“.

Sancţiuni în valoare de 83.000 de lei, aplicate de poliţişti pentru comerţ ilicit

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea actelor de comerţ ilicit. Acţiunile au vizat îndeosebi verificarea legalităţii operaţiunilor comerciale cu produse specifice sărbătorilor de Paşte.

De la gardă de corp la regină. Regele thailandez s-a căsătorit cu generalul Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, s-a căsătorit, miercuri, pentru a patra oară, înaintea încoronării sale oficiale de duminică, informează AFP.

Cel puţin şapte guverne străine au închiriat apartamente în hotelul lui Trump fără aprobarea Congresului. Un stat membru UE apare pe listă

Departamentul de Stat a permis în 2017 ca cel puţin şapte guverne să închirieze apartamente de lux în Trump World Tower fără aprobarea Congresului.

Reactorul 2 de la Cernavodă se opreşte pentru o lună

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în programul de oprire planificată, începând de vineri, timp de 32 de zile, reactorul fiind deconectat de la sistemul energetic naţional la ora 11:00.

Apple a înregistrat un patent pentru un senzor de amprentă în ecran

Compania din Cupertino a înregistrat recent un patent pentru ”Metode de imagistică biometrică a suprafeţelor”, care explică un sistem acustic folosit pentru maparea unei imagini de pe o suprafaţă (cel mai probabil o amprentă) la rezoluţie înaltă.

A murit Alex Faur, om de afaceri pentru care vedetele au lansat un apel de ajutor

Omul de afaceri Alex Faur a murit la vârsta de 40 de ani. În ultimele zile, mai multe vedete au făcut apel la fani să doneze sânge pentru a-i salva viaţa milionarului.

Surse: Dăncilă, încă o lovitură pentru Dragnea. Anca Alexandrescu a fost înlăturată din Guvern. „Adevărul“ a anunţat ruptura în urmă cu câteva zile

Premierul Viorica Dăncilă a dat-o afară din Guvern pe Anca Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susşin surse politice pentru Adevărul.

Şmecherul cu Audi care a răpit de pe stradă o copilă de 14 ani ca să-i facă sex oral. Judecătorii i-au redus pedeapsa

Un tânăr de 21 de ani din Brăila s-a folosit de un adolescent de 14 ani pentru a forţa o copilă să urce în maşina pe care o conducea, lovind-o apoi pentru a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el.

Anenii Noi: Un bărbat a murit după ce a intrat cu automobilul într-un camion

Un bărbat de 54 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs în satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi. Bărbatul se afla la volanul unui automobil, care s-a ciocnit cu un ZIL.

Orban şi Salvini, primele declaraţii după întâlnirea de la Budapesta: populistul italian de dreapta vorbeşte despre „o zi a trezirii“ după alegerile europene

Premierul ungar Viktor Orban şi ministrul italian de Interne Matteo Salvini s-au angajat joi, într-o întâlnire la Budapesta, să pună lupta împotriva imigraţiei în centrul acţiunilor lor la nivel european după scrutinul europarlamentar din 23-26 mai.

Începe Festivalul Dapyx la Medgidia. Seri incendiare alături de Smiley, Elena Gheorghe, Irina Rimes şi Taraful din Clejani

Timp de câteva zile, pe stadionul „Iftimie Ilisei“ din Medgidia se va derula cea de-a treia ediţie a Festivalului Dapyx.

VIDEO Cum arată cabina uneia dintre cele mai misterioase arme ale Americii: bombardierul invizibil B-2 Spirit

Bombardierul B-2 Spirit reprezintă una dintre cele mai secretoase arme ale Americii, însă în această săptămână publicul a avut ocazia să vadă cum arată interiorul acestei puternice arme de război.

Toader, despre neavizarea OUG pentru modificarea codurilor penale: Nu exista urgenţa, iar proiectele au fost concepute în „alte centre de reflecţie“

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader spune că se poate vorbi despre "neavizarea" celor două proiecte de OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, deşi MJ trebuia să fie iniţiator, întrucât "forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecţie". El enumeră mai multe motive pentru această "neavizare", între care lipsa urgenţei şi falsitatea motivelor invocate.

Poliţiştii şpăgari de la Rutieră care au distrus aparatura de supraveghere montată de procurori şi au continuat să ia mită. Judecătorii le-au redus pedepsele

Oamenii legii au primit mită ca să închidă ochii la diverse încălcări ale legislaţiei rutiere, pornind de la depăşiri interzise, şofat cu viteză excesivă şi până la conducerea unor autovehicule cu inspecţia tehnică expirată sau care nu aveau asigurare obligatorie valabilă.

Londra, blocată în alegeri europarlamentare fără noimă şi în eternul Brexit, în căutarea unui miracol

La aproape trei ani după referendumul privind Brexit, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 23 mai în Regat au loc alegeri pentru Parlamentul European.

Român achitat definitiv după ce a făcut 3 ani şi 4 luni de puşcărie degeaba, despăgubit cu 80.000 de lei. Cauzele unei erori judiciare extrem de grave

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis ca un bărbat care a fost victima unei erori judiciare să primească daune morale de 80.000 de lei din partea statului român.

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Plecarea deputatului Georgescu de la PSD la Pro România, parte a unui calcul complicat pentru PSD

Conducerea PSD ia în calcul să amâne până după Paște o reorganizare a Guvernului și, implicit, validarea în Parlament a noilor miniștri din cabinetul Dăncilă, pentru a-l scoate astfel din joc pe Klaus Iohannis. Î...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300