Friday 3 May 2019

RO - EN - Fri 03 May 2019 12:00:56 - 873439226

Eurovision 2019. Ce buget a alocat TVR pentru show-ul şi delegaţia României la Tel Aviv: „Până acum ne-am dus ca nişte săraci acolo“

Delgaţia României la Eurovision 2019 va fi alcătuită din 11 persoane, dintre care şase vor fi artiştii care vor urca pe scena de la Tel Aviv. Bugetul deplasării în Israel, aprobat de Consiliul de Adminstraţie al TVR, este de aproximativ 100.000 de euro.

Cum împarte Dragnea miliarde de euro prin Guvernul său paralel

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a devenit un braţ prin care Guvernul controlează discreţionar infrastructura, Fiscul, ajutoarele de stat şi investiţii de zeci de miliarde de euro.

Lider ALDE, despre colegii de guvernare social-democraţi: „Să ne ferească Dumnezeu să ajungă ăştia la putere în Alba, că ne-am dat dracu“

Liderul ALDE Alba continuă acuzaţiile la adresa reprezentanţilor judeţeni ai PSD, împreună cu care, teoretic, sunt „la guvernare“ la nivelul judeţului. Administraţia locală este dominată, în schimb, de către liberali.

A murit Alex Faur, om de afaceri pentru care vedetele au lansat un apel de ajutor

Omul de afaceri Alex Faur a murit la vârsta de 40 de ani. În ultimele zile, mai multe vedete au făcut apel la fani să doneze sânge pentru a-i salva viaţa milionarului.

Şofer cercetat penal după ce în autovehiculul pe care îl conducea a fost găsit peşte fără acte de provenienţă

Un bărbat de 46 de ani este anchetat pentru  deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui sau produselor din peşte, în contextul în care poliţiştii rutieri au găsit o cantitate de peşte, din specia scrumbrie, în maşina acestuia, în urma unui control de rutină.

Poliţiştii şpăgari de la Rutieră care au distrus aparatura de supraveghere montată de procurori şi au continuat să ia mită. Judecătorii le-au redus pedepsele

Oamenii legii au primit mită ca să închidă ochii la diverse încălcări ale legislaţiei rutiere, pornind de la depăşiri interzise, şofat cu viteză excesivă şi până la conducerea unor autovehicule cu inspecţia tehnică expirată sau care nu aveau asigurare obligatorie valabilă.

Teodorovici: Vom prezenta un pachet de măsuri privind amnistia fiscală pentru persoanele juridice

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a afirmat vineri că Guvernul pregăteşte „un pachet de măsuri” privind o amnistie fiscală atât pentru firmele de stat, cât şi pentru societăţile comerciale cu capital privat, el spunând că nu s-a discutat încă despre o amnistie fiscală şi în ceea ce priveşte debitorii către bugetul de stat care sunt persoane fizice.

„Profa de sex“ din Alba a fost trimisă în judecată. A recunoscut faptele şi va beneficia de reducerea pedepsei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au finalizat cercetările în dosarul în care o profesoară de engleză a fost cercetată pentru că a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu un elev minor.

Şeful RCS&RDS, primele declaraţii despre restructurările de la Digi24: Nu ne dorim să avem în portofoliu un post de opoziţie, ci unul echidistant

Şeful RCS-RDS a făcut primele declaraţii despre restructurările masive prin care a trecut în ultimele luni postul de ştiri Digi24. Serghei Bulgac a subliniat şi că nu-şi doreşte să aibă în portofoliu „o televiziune de opoziţie“.

20 de familii din Galaţi sunt în pericol să rămână pe drumuri. În imobilele în care locuiesc au apărut fisuri mari

Cel puţin patru imobile de pe strada Tudor Vladimirescu din Galaţi sunt afectate de tasare. În pereţii caselor au apărut fisuri mari, iar autorităţile locale au dispus efectuarea mai multor expertize tehnice pentru a stabili cauzele exacte ale tasării.

VIDEO Cum arată cabina uneia dintre cele mai misterioase arme ale Americii: bombardierul invizibil B-2 Spirit

Bombardierul B-2 Spirit reprezintă una dintre cele mai secretoase arme ale Americii, însă în această săptămână publicul a avut ocazia să vadă cum arată interiorul acestei puternice arme de război.

FOTO Ce droguri se vindeau la festivalul unde a petrecut designerul Răzvan Ciobanu înainte de moarte. Trei tineri au fost arestaţi în ziua fatidică

Trei persoane au fost arestate la Iaşi într-un dosar de trafic de droguri în care acuzaţiile se leagă de festivalul la care designerul Răzvan Ciobanu a petrecut înainte de a muri într-un accident rutier.

Teodorovici anunţă că refinanţările creditelor s-ar putea ieftini

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că va avea discuţii pentru a scădea o parte din costurile procesului de refinanţare a creditelor, pentru ca mai mulţi români cu credite în derulare să poată beneficia de noul indice pentru credite.

UniCredit Bank taie comunicarea cu clienţii pe Facebook

UniCredit Bank România a anunţat vineri că se va retrage complet de pe Facebook şi de pe toate canalele sociale deţinute de reţea, începând cu data de 1 iunie 2019, urmând să comunice cu clienţii prin propriile sale canale digitale.

Iulian Chifu: Londra, blocată în alegeri europarlamentare fără noimă şi în eternul Brexit, în căutarea unui miracol

La aproape trei ani după referendumul privind Brexit, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 23 mai în Regat au loc alegeri pentru Parlamentul European.

Alegeri locale în Regatul Unit: puterea şi opoziţia au fost penalizate de electorat. Succes important pentru un partid care se opune Brexitului

Alegerile locale desfăşurate joi în Anglia şi Irlanda de Nord s-au încheiat prost atât pentru Partidul Conservator, condus de premierul Theresa May, cât şi pentru Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, relatează Reuters.

VIDEO Secretele lagărului de prizonieri sovietici din Munţii Metaliferi. Unde au fost gropile comune ale ostaşilor morţi pe şantierul căii ferate Deva - Brad

Primul lagăr de muncă înfiinţat în Hunedoara pentru prizonierii sovietici din Al Doilea Război Mondial a funcţionat în Munţii Metaliferi, iar oamenii au fost puşi să muncească la construcţia căii ferate Deva - Brad. Soarta prizonierilor a fost tragică.

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în Vama Veche şi Mangalia în timpul Codului portocaliu de joi

Timp de 45 de minute, mai multe zone ale judeţului Constanţa au fost sub avertizare Cod portocaliu de vijelii. Turiştii aflaţi pe litoral au avut parte de un adevărat spectacol al norilor.

VIDEO Orban şi Salvini, primele declaraţii după întâlnirea de la Budapesta şi inspectarea gardului ridicat împotriva imgranţilor

Premierul ungar Viktor Orban şi ministrul italian de Interne Matteo Salvini s-au angajat joi, într-o întâlnire la Budapesta, să pună lupta împotriva imigraţiei în centrul acţiunilor lor la nivel european după scrutinul europarlamentar din 23-26 mai. Până atunci, cei doi populişti de dreapta au inspectat gardul de sărmă ridicat de ţara vecină împotriva imigranţilor.

VIDEO Reacţia stupefiantă a tânărului îmbrâncit de trei pesedişti după ce l-a huiduit pe Liviu Dragnea. Cu cine va vota suceveanul

Ştefan Petrenciuc, tânărul în vârstă de 28 de ani din Zvoriştea, filmat când a fost îmbrâncit în timpul mitingului electoral organizat de PSD, în judeţul Suceava, pentru că l-a huiduit pe Liviu Dragnea, a avut o reacţie greu de înţeles. Tânărul a scris pe contul său de socializare că va vota PSD la alegerile europarlamentare, de pe 26 mai.

Ilinca Tomoroveanu va fi înmormântată sâmbătă la Cimitirul Bellu. Amintirile actriţei de la Răşinari, de la casa unchiului ei, Octavian Goga

Sâmbătă, trupul neînsufleţit al actriţei Ilinca Tomoroveanu, care a fost nepoata lui Octavian Goga, va fi depus în foaierul Sălii Studio a Teatrului Naţional Bucureşti. Înmormântarea va avea loc sâmbătă după amiază.

Avertismentul judecătorului Bogdan Mateescu: „Asistăm la un fenomen antisocial aparte”

Românii au început să se teamă pentru siguranţa lor, pentru integritatea bunurilor lor şi se uită oarecum acuzator spre justiţie în contextul valului de infracţiuni violente recente, atrage atenţia judecătorul Bogdan Mateescu pe pagina sa de Facebook.

Aleşi locali daţi în judecată de primar şi secretar pentru că nu votează proiecte. Unde se înregistrează situaţia inedită

Dosarul va fi judecat la Secţia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea. Aleşii opoziţiei cer Consiliului Local Focşani angajarea unui avocat care să-i reprezinte în dosar.

Adolescenţii infractori care terorizau bătrânii din Galaţi. Ce metodă foloseau ca să îşi jefuiască victimele

Doi adolescenţi, de 14 şi 16 ani, sunt cercetaţi sub acuzaţia de tâlhărie, după ce au tâlhărit în plină stradă mai multe bătrâne din Galaţi.

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”. Sentinţa nu e definitivă

Radu Mazăre a fost condamnat vineri la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare de Curtea Supremă în dosarul „Polaris”. Sentinaţa, care a venit după trei luni de amânări, nu este definitivă, putând fi atacată în apel la un complet de 5 judecători.

Ce a ajuns să facă un moldovean din cauza geloziei. Fapta nebunească l-a lăsat fără casă şi aproape fără familie

Un botoşănean şi-a dat foc la casă într-o criză de gelozie. Soţia şi fiica acestuia au scăpat de moarte ca prin urechile acului, fugind la o vecină. Incendiatorul s-a baricadat în locuinţa cuprinsă de flăcări.

Ce a păţit violatorul unei bătrâne pe care a plătit-o cu 2.000 de euro ca să-l ierte. Agresorul a fugit din casa femeii în pielea goală

Un tânăr sucevean a intrat, la mijlocul lunii aprilie, în locuinţa unei bătrâne singure, în vârstă de 72 de ani, pe care a violat-o peste trei ore. La un moment dat, femeia a reuşit să scape, cerând ajutorul vecinilor. De teamă că va fi linşat, bărbatul a fugit din casa bătrânei complet dezbrăcat, lăsându-şi în locuinţă şi cartea de identitate. Astfel, tânărul a fost prins în scurt timp de către poliţişti.

FOTO Încă o locuinţă este „înghiţită“ de barajul uriaş de steril din Apuseni. Realitatea tristă de la Vinţa, satul pe cale de dispariţie

La Valea Şesei, uriaşul baraj de steril continuă să crească şi să înghită gospodăriile oamenilor. O ultimă ”victimă” în calea apelor otrăvite este o casă din satul Vinţa.

Teodorovici pune tunurile şi pe noua şefă a Fiscului: Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici se declară nemulţumit de activitatea noii şefe a Fiscului, Mihaela Triculescu, în contextul în care există zvonuri că doreşte schimbarea sa.

Şmecherul cu Audi care a răpit de pe stradă o copilă de 14 ani ca să-i facă sex oral. Judecătorii i-au redus pedeapsa

Un tânăr de 21 de ani din Brăila s-a folosit de un adolescent de 14 ani pentru a forţa o copilă să urce în maşina pe care o conducea, lovind-o apoi pentru a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el.

Turcia: Curtea Constituţională dă o decizie împotriva lui Erdogan

Curtea Constituţională a Turciei a decis joi că autorităţile au încălcat drepturile a doi jurnalişti care l-au criticat pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi au fost trimişi la închisoare după presupusul puci din vara lui 2016.

BCR: Noul indice IRCC se aplică la creditele de consum şi ipotecare standard. Prima Casă face excepţie

Noul indice de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR, se aplică la creditele de consum si ipotecare standard, Prima Casă făcând excepţie, potrivit prevederilor OUG 19, iar dobânda fixă pentru creditul BCR Casa Mea, acordată în primii 5 ani, a scăzut din 2 mai, de la 6,45% la 6,25%, potrivit informaţiilor transmise, la solicitarea News.ro, de Banca Comercială Română (BCR).

VIDEO Cum au salvat medicii viaţa unui bărbat grav rănit, efectuând o operaţie pe cord deschis direct pe trotuar

Doi medici au salvat viaţa unui bărbat, operându-l pe cord deschis pe trotuar, după ce acesta a fost victima unei înjunghieri în Durham, scrie The Independent.

Iohannis, către jurnalişti, de Ziua libertăţii presei: Aveţi întregul meu sprijin!

Preşedintele Klaus Iohannis le transmite jurnaliştilor, de Ziua libertăţii presei, că au întregul său sprijin, precizând că ei sunt aceia care caută adevărul şi contribuie la impunerea transparenţei şi responsabilităţii în actul de guvernare.

Premierul Poloniei se alătură Vioricăi Dăncilă în mesajul pentru eliminarea dublei măsuri şi a inechităţilor din UE

„Uniunea Europană trebuie să-şi schimbe direcţia“, avertizează premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un articol publicat în Politico.eu.

Surse: Dăncilă, încă o lovitură pentru Dragnea. Anca Alexandrescu a fost înlăturată din Guvern. „Adevărul“ a anunţat ruptura în exclusivitate

Viorica Dăncilă a dat-o afară din Guvern pe Anca Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Anca Alexandrescu se va întoarce la partid, unde se va ocupa de comunicarea liderului PSD.

Ministrul Muncii, acuzat că minte în legătură cu măririle salariale ale profesorilor: „E departe de cifrele reale“

Sindicatele din Educaţie îl acuză pe ministrul Muncii, Marius Budai, ca a prezentat cifre eronate cu privire la creşterile salariale ale profesorilor.

Cel puţin şapte guverne străine au închiriat apartamente în hotelul lui Trump fără aprobarea Congresului. Un stat membru UE apare pe listă

Departamentul de Stat a permis în 2017 ca cel puţin şapte guverne să închirieze apartamente de lux în Trump World Tower fără aprobarea Congresului, potrivit unor documente şi unor persoane apropiate situaţiei, fiind posibil să fi încălcat o clauză a Constituţiei referitoare la câştiguri, transmite Reuters.

Toader, despre neavizarea OUG pentru modificarea codurilor penale: Nu exista urgenţa, iar proiectele au fost concepute în „alte centre de reflecţie“

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader spune că se poate vorbi despre "neavizarea" celor două proiecte de OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, deşi MJ trebuia să fie iniţiator, întrucât "forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecţie". El enumeră mai multe motive pentru această "neavizare", între care lipsa urgenţei şi falsitatea motivelor invocate.

Politrucii plantaţi de PSD în posturi-cheie încep să producă pagube materiale. Prima factură: 80 de milioane de euro

Avocaţii României la CEDO şi CJUE au fost selectaţi de PSD strict pe criterii politice. Urmarea: România e foarte aproape să plătească 80 de milioane de euro amendă. Singurul câştigător ar putea fi Liviu Dragnea, pe persoană fizică.

Halep, debut fără emoţii la Madrid: S-a aflat cu cine va juca Simona în primul tur. Avem şi adversarele celorlalte românce

Simona Halep (3 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (29 WTA) au avut accesul asigurat pe tabloul principal, acolo unde au fost acceptate şi Sorana Cîrstea (93 WTA) şi Irina Begu (96 WTA) datorită wild-card-urilor primite de la organizatori în turneul lui Ion Ţiriac.

Cum a rămas un primar PSD, peste noapte, fără majoritate în Consiliul Local: „Cineva a avut intrare direct la Băsescu”

Un primar social-democrat care conduce primăria unei comune importante din România a rămas peste noapte fără majoritate în Consiliul Local după ce consilierii PMP, cu care PSD era în alianţă, s-au coalizat cu PNL. Unul dintre consilierii PNL care a negociat noua majoritate susţine că PMP a format alianţa cu liberalii având girul lui Traian Băsescu.

VIDEO Fenomenul meteo uimitor, într-o fotografie virală: „Este numai începutul vremurilor apocaliptice!”

O ploaie torenţială a oferit privelişti uimitoare. Fotografia realizată de un localnic care înfăţişează spectacolul de pe cer, deasupra oraşului Brad, a devenit virală.

VIDEO Şeful pieţelor din Timişoara, fost consilier al primarului Robu, filmat dând bani unui manelist: „Este o vorbă mare, că Ionuţ are valoare“

Ionuţ Nasleu, directorul societăţii de administrare a pieţelor din Timişoara, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu şi fost senator PRM, a fost filmat în timp ce îi dă bani unui manelist pentru dedicaţii. În filmare, lângă Nasleu apare un alt consilier personal al primarului Robu, Cătălin Iapă.

Cum au înşelat două familii de romi din România statul francez cu 1,7 miloane de euro. Escrocheria, demascată după 2 ani

Două familii de romi din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, sunt acuzate de autorităţile franceze că timp de doi ani au încasat ilegal alocaţii familiale şi sociale din partea statului francez, prejudiciul fiind evaluat la aproape 2 milioane de euro.

Un copac găunos a căzut în Grădina Publică, lângă oamenii care se odihneau pe bănci

Copacul era putrezit de mai multă vreme, dar nimeni din responsabili nu a luat până acum vreo măsură de a îndeărtare a lui.

Dăncilă, după ce a dat-o afară pe Anca Alexandrescu, umbra lui Dragnea din Guvern: „Nu e niciun conflict între mine şi liderul PSD“. Care e motivul rupturii

Premierul Viorica Dăncilă susţine că a dat-o afară pe Anca Alexandrescu din raţiuni electorale: „Suntem în campanie şi cred ca e bine să avem o bună comunicare de la partid“. Deşi a renunţat la omul de încredere al lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă susţine că nu e în conflict cu liderul PSD.

Trafic deviat pe A2, pe sensul de mers spre litoral, din cauza unor lucrări de montare a indicatoarele de restricţii

Din cauza unor lucrări de montare a indicatoarele de restricţii, traficul pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre litoral va fi deviat vineri, până la ora 18.00.

VIDEO A4 acoperită cu gheaţă. Între Constanţa şi Ovidiu s-a circulat la fel ca iarna

În Constanţa şi Ovidiu se semnalează averse de ploaie, descărcări electrice, vijelie şi grindină. Ce trebuie să facem dacă apa pătrunde în locuinţe.

Venezuela: Opozantul Juan Guaido îşi cheamă susţinătorii în faţa cazărmilor

Opozantul venezuelean Juan Guaido a făcut apel la o mobilizare naţională pentru sâmbătă în faţa cazărmilor în scopul de a-i convinge pe militari să întoarcă armele împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care a anunţat joi o ofensivă împotriva „puciştilor“.


http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Coplată pentru serviciile medicale private

Coplata pentru serviciile medicale private intră astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că asiguraţii se vor putea trata la spitalele private, însă vor fi nevoiţi să acopere diferen ...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300