Friday 3 May 2019

RO - EN - Fri 03 May 2019 20:05:35 - 872891798

Aflat la final de mandat, Juncker compară Marea Britanie cu o „mireasă insultată“

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a avertizat că pericolul pentru UE este că europenii şi-au pierdut „libidoul colectiv“ unii faţă de ceilalţi, relatează The Guardian.

STUDIU Hărţuirea sexuală şi schimbarea climatică, cele mai arzătoare probleme ale fetelor din Marea Britanie

Fetele şi femeile tinere sunt îngrijorate de fenomene precum hărţuirea sexuală, încălzirea globală, dar şi de bullying şi stereotipuri de gen, arată un studiu citat de The Guardian.

BCR a obţinut un profit net de 56,6 milioane de euro, în primul trimestru. Factura Ordonanţei lăcomiei: 20 milioane de euro

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut un profit net de 56,6 milioane de euro, în primul trimestru al acestui an, iar taxa bancară impusă prin celebra Ordonanţă a lăcomiei va costa banca 20 milioane de euro, în acest an.

Noi acuzaţii pentru şefii din Jandarmerie în dosarul violenţelor de la mitingul diasporei

Procurorii militari de la Parchetul General au extins acuzaţiile în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august 2018 pentru şefii din Jandarmerie Cătălin Sindile, Laurenţiu Cazan şi Sebastian Cucoş, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”. Sentinţa nu e definitivă

Radu Mazăre a fost condamnat vineri la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare de Curtea Supremă în dosarul „Polaris”. Sentinaţa, care a venit după trei luni de amânări, nu este definitivă, putând fi atacată în apel la un complet de 5 judecători.

Dialog Putin-Trump: orizont de pace sau răstimp strategic de gândire

O convorbire telefonică de o oră şi jumătate care a ridicat brusc un orizont posibil de pace într-un moment în care scenariul marilor tensiuni trebuia oprit în evoluţia sa vertigionasă. Cei doi au, în principiu, toate motivele de pe lume să ceară, cel puţin, un răstimp strategic de gândire.

Cum au reacţionat românii la moartea lui Gheorghiu-Dej: omagii în versuri de lemn şi atitudini ostile. „Poate să fie doliu naţional, că pe mine mă lasă rece“

Anunţul dispariţiei fostului dictator comunist, la 19 martie 1965, a fost urmat de un val de mesaje de compasiune, amplificat şi mai mult de propaganda vremii.

Bădălău răspunde acuzaţiilor că sabotează BRUA: Lucrările continuă. Termenul de finalizare a rămas neschimbat

Lucrările la proiectul gazoductului BRUA continuă, acestea fiind chiar accelerate, iar termenul de finalizare a rămas neschimbat, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, după ce un deputat USR l-a acuzat că sabotează BRUA în favoarea Gazprom, amânând termenele de finalizare cu un an.

VIDEO Imagini copleşitoare: momentul în care israelienii s-au oprit în loc două minute

Oamenii din Israel au „împietrit“ timp de două minute, cu gândul şi cu sufletul la cei şase milioane de evrei ucişi în timpul Holocaustului.

Prima reacţie din PSD după ce Anca Alexandrescu a fost dată afară de Dăncilă

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că Anca Alexandrescu a intrat în echipa de comunicare a partidului pe perioada campaniei electorale deoarece este una dintre cele mai bune persoane ale PSD în ceea ce priveşte strategia de comunicare publică.

Moartea lui Răzvan Ciobanu şi fenomenul drogurilor: consumator vs. traficant; droguri uşoare vs. periculoase

Accidentul tragic al creatorului de modă, Răzvan Ciobanu, a readus în discuţie problema consumului de droguri şi a măsurilor necesare de a combate acest fenomen. Chiar şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a implicat în această dezbatere, susţinând că este nevoie de o lege mai dură.

Politrucii plantaţi de PSD în posturi-cheie încep să producă pagube materiale. Prima factură: 80 de milioane de euro

Avocaţii României la CEDO şi CJUE au fost selectaţi de PSD strict pe criterii politice. Urmarea: România e foarte aproape să plătească 80 de milioane de euro amendă. Singurul câştigător ar putea fi Liviu Dragnea, pe persoană fizică.

Trump şi Putin, discuţii despre un nou acord nuclear

Preşedintele american Donald Trump a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre posibilitatea încheierii unui nou acord nuclear, despre denuclearizarea Coreei de Nord şi despre situaţia politică din Venezuela, anunţă Casa Albă.

OMV Petrom ţine „pe hold“ investiţiile în Marea Neagră. Ordonanţa lăcomiei costă compania 40 milioane de euro

OMV Petrom reiterează faptul că mediul legislativ actual nu oferă premisele unei investiţii de câteva miliarde la Marea Neagră, compania subliniind de asemenea faptul că Ordonanţa lăcomiei vine în acest an cu o factură de 40 de milioane de euro.

Reacţia şefului RCS&RDS după restructurările de la Digi24 şi la criticile privind compromisurile făcute în zona politică

Şeful RCS-RDS a făcut primele declaraţii despre restructurările masive prin care a trecut în ultimele luni postul de ştiri Digi24. Serghei Bulgac a subliniat şi că nu-şi doreşte să aibă în portofoliu „o televiziune de opoziţie“.

FOTO Ce droguri se vindeau la festivalul unde a petrecut designerul Răzvan Ciobanu înainte de moarte. Trei tineri au fost arestaţi în ziua fatidică

Trei persoane au fost arestate la Iaşi într-un dosar de trafic de droguri în care acuzaţiile se leagă de festivalul la care designerul Răzvan Ciobanu a petrecut înainte de a muri într-un accident rutier.

Un băieţel de zece luni din Mehedinţi a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al 63-lea deces înregistrat

Un băieţel în vârstă de zece luni din judeţul Mehedinţi a murit din cauza rujeolei, boala fiind confimată prin legătura epidemiologică. Astfel, numărul total de cazuri de rujeolă raportate în România este 16.627, din care 63 de decese.

Dăncilă, despre summitul de la Sibiu: Nu am fost invitată încă. Cum putem vorbi de unitate când premierul României, care deţine preşedinţia rotativă, nu e prezent?

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, referindu-se la participarea la summitul UE de la Sibiu, din 9 mai, că nu a fost invitată încă, întrebându-se cum putem vorbi noi de unitate când premierul României, care deţine preşedinţia rotativă, nu este prezent pentru a vorbi despre realizările preşedinţiei române a Consiliului UE.

Cărţi de identitate găsite de un buzoian pe un şantier din Bucureşti. Câte documente a găsit bărbatul şi în ce stare erau acestea

Poliţiştii buzoieni anchetează împrejurările în care un bărbat din Nehoiu, muncitor la o firmă din Bucureşti, a descoperit 25 de cărţi de identitate parţial deteriorate. Cercetările vor fi extinse pentru stabilirea provenienţei documentelor. Buletinele au fost găsite pe şantierul autostrăzii A3, în zona Petricani.

PSD acuză PNL că vrea să blocheze creşterea salariilor. Orban: Nişte ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni

PSD a lansat un avertisment pe Facebook, în care spune că 1,2 milioane de angajaţi „şi-ar putea lua adio” de la majorările salariale prevăzute până în 2022, în cazul în care PNL abrogă Legea salarizării unice. În replică, Ludovic Orban a acuzat PSD că minte „cu scopul de a suci minţile românilor“.

Scuza ridicolă invocată de un afacerist prins cu patru ghivece de canabis în maşină. A intrat în atenţia procurorilor din întâmplare

Un controversat om de afaceri a fost condamnat de Tribunalul Vaslui pentru cultivare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

„Profa de sex“ din Alba a fost trimisă în judecată. A recunoscut faptele şi va beneficia de reducerea pedepsei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au finalizat cercetările în dosarul în care o profesoară de engleză a fost cercetată pentru că a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu un elev minor.

Predare de ştafetă la NATO: cine este noul comandant suprem al forţelor aliate în Europa

Generalul american Tod Wolters este de vineri comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, preluând postul de la colegul său Curtis Scaparrotti.

Finanţele modifică legislaţia pentru ca IRCC să se aplice şi creditelor Prima Casă

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de act normativ prin care aliniază legislaţia astfel încât noul indice pentru credite, IRCC, să se aplice şi creditelor prin programul Prima Casă. Băncile anunţaseră că vor aplica în continuare ROBOR, din cauză că Guvernul a „uitat“ să modifice şi legislaţia specifică programului guvernamental.

Suveranul excentric al Thailandei: Rama al X-lea s-a căsătorit şi preia coroana de rege. Cine este aleasa sa

După un an de doliu şi un alt an şi jumătate de pregătiri, Maha Vajiralongkorn, unicul fiu al lui Rama al IX-lea, preia, într-un final, coroana de rege al Thailandei, dar înainte s-a căsătorit cu şefa Gărzii Regale.

VIDEO Reacţia stupefiantă a tânărului îmbrâncit de trei pesedişti după ce l-a huiduit pe Liviu Dragnea. Cu cine va vota suceveanul

Ştefan Petrenciuc, tânărul în vârstă de 28 de ani din Zvoriştea, filmat când a fost îmbrâncit în timpul mitingului electoral organizat de PSD, în judeţul Suceava, pentru că l-a huiduit pe Liviu Dragnea, a avut o reacţie greu de înţeles. Tânărul a scris pe contul său de socializare că va vota PSD la alegerile europarlamentare, de pe 26 mai.

FOTO Unde va avea loc premiera mondială a piesei de teatru scrisă de Pascal Bruckner la rugămintea unei regizoare românce

Un spectacol a cărui premieră mondială va avea loc, pe 4 şi 5 mai, la Teatrul Anton Pann, din Râmnicu Vâlcea, a luat fiinţă dintr-o colaborare de peste 20 de ani dintre o regizoare româncă şi un scriitor francez. Este vorba despre piesa de teatru „Crăciunul preşedintelui”, după un text al romancierului Pascal Bruckner, în regia lui Chris Simion - Mercurian. Povestea acestei premiere mondiale este fascinantă.

Poliţiştii şpăgari de la Rutieră care au distrus aparatura de supraveghere montată de procurori şi au continuat să ia mită

Oamenii legii au primit mită ca să închidă ochii la diverse încălcări ale legislaţiei rutiere, pornind de la depăşiri interzise, şofat cu viteză excesivă şi până la conducerea unor autovehicule cu inspecţia tehnică expirată sau care nu aveau asigurare obligatorie valabilă.

FOTO Autostrada de Centură Bucureşti Sud. Primele semne de mişcare ale constructorului pe Lotul 2

Turcii de la Alsim Alarko au început activitatea pe Lotul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, arată imaginile publicate de pasionaţii de infrastructură.

STUDIU Virusurile care provoacă herpesul oral şi genital s-au amestecat, iar rezultatul este îngrijorător

Virusurile care sunt reponsabile de herpesul oral şi genital - virusurile herpes simplex HSV-1 şi HSV-2 - îşi combină materialul genetic şi astea se întâmplă din ce în ce mai des, spun oamenii de ştiinţă. Rezultatul este unul îngrijorător, arată un studiu publicat recent de The Journal of Infectious Diseases, citat de Live Science.

Iulia Albu, comentariu dur după înmormântarea lui Răzvan Ciobanu: „Unii au venit pentru a fixa cuiul pe care i l-au bătut demult în sicriu“

Fashion-editorul Iulia Albu a făcut o serie de afirmaţii dure referitor la unele dintre persoanele care au participat la înmormântarea creatorului de modă Răzvan Ciobanu, ceremonie la care ea a ţinut un scurt discurs.

Un poliţist din Tanzania şi-a plătit prietenul să-i lase soţia însărcinată. Ce s-a întâmplat după 10 luni de încercări

Omul legii l-a dat în judecată pe un prieten pe care l-a plătit ca să îi lase soţia însărcinată, dar bărbatul nu a reuşit. Darius Makambako, în vârstă de 50 de ani, a luat decizia să apeleze la un prieten după ce a aflat că este steril, potrivit Pulse.com.gh.

Ce a păţit violatorul unei bătrâne pe care a plătit-o cu 2.000 de euro ca să-l ierte. Agresorul a fugit din casa femeii în pielea goală

Un tânăr sucevean a intrat, la mijlocul lunii aprilie, în locuinţa unei bătrâne singure, în vârstă de 72 de ani, pe care a violat-o peste trei ore.

Surse: Dăncilă, încă o lovitură pentru Dragnea. Anca Alexandrescu a fost înlăturată din Guvern. „Adevărul“ a anunţat ruptura în exclusivitate

Viorica Dăncilă a dat-o afară din Guvern pe Anca Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Anca Alexandrescu se va întoarce la partid, unde se va ocupa de comunicarea liderului PSD. „Adevărul“ a scris în urmă cu două săptămâni că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu.

VIDEO Accident teribil în Târgu Jiu. Pieton spulberat pe trotuar de o maşină scăpată de sub control, care s-a oprit într-un magazin

Un accident de circulaţie cumplit a avut loc în urmă cu puţin timp pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu Jiu.

Ilinca Tomoroveanu, în scrisoarea către UNITER: Ne-am luptat, ne-am certat, ne-am contrazis şi ne-am împăcat pentru binele comunităţii teatrale

UNITER îşi exprimă profundul regret la dispariţia Ilincăi Tomorovenau şi este alături de familia actriţei. La final lunii februarie, după 20 de ani de prezenţă activă, a decis să se retragă din structura de conducere a UNITER. „Am fost mulţi ani împreună. Am luptat, ne-am certat, ne-am contrazis şi ne-am împăcat pentru binele comunităţii teatrale. Acum sunt obligată să mă retrag, dar puteţi să contaţi pe mine dacă este nevoie”, scria ea.

VIDEO Locul unde Izvorul Tămăduirii şi bâlciul atrag în egală măsură: „O vreme, măicuţele nu ne-au mai dat voie să vindem, dar nu mai venea lumea“

Mânăstirea Brâncoveni, un loc special de închinăciune, distrus de şapte ori şi reconstruit tot de atâtea, a atras în acest an mii de oameni la izvorul despre care se spune că l-a tămăduit pe domnitorul Matei Basarab de o boală de piele gravă.

Surse: Dăncilă mai pregăteşte o lovitură pentru Dragnea: îl mazileşte şi pe Darius Vâlcov

Premierul Viorica Dăncilă pregăteşte demiterea şefei ANAF, Mihaela Triculescu, fidelă lui Darius Vâlcov. E primul pas pentru îndepărtarea lui Vâlcov din Guvern, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru Adevărul. Vineri, Viorica Dăncilă a dat-o afară şi pe Anca Alexandrescu, umbra lui Dragnea la Palatul Victoria.

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, în primul turneu balcanic

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal în primul turneu balcanic (11-15 mai), prima prezentare a cărţii "Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret", primii 10 ani (11 mai) şi Adunarea Generala a Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret la Bucureşti (9-12 mai) sunt trei evenimente culturale majore susţinute de Orchestra Română de Tineret în luna mai.

„Meghanomania“ a cuprins Marea Britanie: casa Paddy Power a suspendat pariurile, convinsă că bebeluşul Ducilor de Sussex s-a născut deja

Un adevărat val de „meghanomanie“ a cuprins Regatul Unit al Marii Britanii în aşteptarea venirii pe lume a bebeluşului regal. Ba chiar casa Paddy Power a suspendat joi seară pariurile ce vizau data de naşterea a primului copil al Ducilor de Sussex, avansând ipoteza că marele eveniment a avut loc deja.

Andronescu, răspuns către hotelierii supăraţi de scurtarea vacanţei elevilor

Ministrul Educaţiei a declarat vineri, la Suceava, că nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară a elevilor după data de 9 septembrie, în urma demersului hotelierilor de pe Litoral care s-au plâns că le scad profiturile.

UniCredit Bank taie comunicarea cu clienţii pe Facebook

UniCredit Bank România a anunţat vineri că se va retrage complet de pe Facebook şi de pe toate canalele sociale deţinute de reţea, începând cu data de 1 iunie 2019, urmând să comunice cu clienţii prin propriile sale canale digitale.

Iohannis: „Situaţia este foarte complicată în România. Avem independenţa justiţiei ameninţată, avem abordări populiste“

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la conferinţa ”The State of the Union” de la Florenţa, că situaţia din România este foarte complicată.

Simone Tempestini a dominat autoritar prima zi a Raliului Argeşului. Sâmbătă este ziua decisivă!

Campionii naţionali absoluţi la raliuri de anul trecut, Simone Tempestini şi Sergiu Itu, au controlat prima zi de la Raliul Argeşului, competiţie care deschide oficial sezonul 2019 în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

BRD a obţinut un profit net de 301 milioane de lei, în primul trimestru. Factura Ordonanţei lăcomiei: 79 milioane de lei

BRD a anunţat vineri că a obţinut un profit net de 301 milioane de lei, în primele trei luni ale acestui an, banca estimând că va plăti o taxă de active de 79 milioane de lei, în acest an, ca urmare a Ordonanţei lăcomiei.

Fenomenul meteo uimitor surprins într-o fotografie virală: „Este numai începutul vremurilor apocaliptice!”

O ploaie torenţială a oferit privelişti uimitoare. Fotografia realizată de un localnic care înfăţişează spectacolul de pe cer, deasupra oraşului Brad, a devenit virală.




Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting Financial

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

La ce prețuri se vând pomii tăiați de pe marginea drumurilor județene în Argeș

Consiliul Județean Argeș a stabilit tarifele de pornire a licitațiilor care vor fi organizate pentru valorificarea volumului brut de masă lemnoasă pe picior existent în zona de siguranță a unor drumuri județene unde se fac lucrări de &...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300