Tuesday 7 May 2019

RO - EN - Tue 07 May 2019 19:52:39 - 317261385

Vremea se schimbă radical. În ce zone se va încălzi în următoarea perioadă

Vremea rece şi tomnatică ne lasă în pace începând de miercuri. Meteorologii de la Autoritate Naţională de Meteorologie anunţă că se va încălzi treptat în mai multe zone ale ţării. În perioada 8-19 mai, temperaturile vor urca în termometre spre 18-20 de grade Celsius în Moldova şi Dobrogea şi între 20-23 de grade în Banat, Crişana, Muntenia şi Oltenia. Şi pentru iubitorii de munte vremea se anunţă frumoasă, între 6 şi 10 grade Celsius.

Samsung anunţă lansarea unui procesor pentru Internet of things, Exynos i T100

Samsung a anunţat procesorul Exynos i T100 destinat comunicaţiilor cu rază scurtă de acţiune. Acesta foloseşte o tehnologie de 28 de nanometri (nm) şi are aplicabilitate în sistemele de iluminare inteligentă, securitate şi monitorizare a domiciliului, controlul temperaturii, detectoarele de incendiu şi de gaz, precum şi dispozitive pentru fitness.

Cristi Danileţ sancţionat de CSM cu reducerea indemnizaţiei: „Sunt primul magistrat sancţionat pentru un delict de opinie”

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, a fost sancţionat de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, cu reducerea indemnizaţiei cu 5% pentru o perioadă de două luni din cauza unei postări pe Facebook în care acesta vorbea despre posibilitatea ca Armata să apere democraţia în stradă.

Două mari asociaţii civice îi cer lui Liviu Dragnea să anuleze mitingul programat la Iaşi pe 9 mai. „Acţiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine Moldovei“

Reprezentanţii a două asociaţii civice, „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi „Împreună pentru A8”, i-au cerut marţi, 7 mai, preşedintelui PSD Liviu Dragnea să anuleze mitingul electoral programat la Iaşi pe 9 mai, de Ziua Europei.

Călinescu denunţă un fake electoral în care îi îndeamnă pe români să voteze cu USR: „Vorbele nu îmi aparţin!“

Actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu (63 de ani) atrage atenţia unui fake electoral care este distribuit în mediul online şi în care vedeta Pro TV îi îndeamnă pe români ca la alegerile europarlamentare din 26 mai să voteze cu USR.

VIDEO Un bărbat supraponderal care a supravieţuit accidentului de pe aeroportul Şeremetievo i-a împiedicat pe alţii să se salveze

Un supravieţuitor al dezastrului aerian de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova a stârnit furia opiniei publice, după ce a plecat de la aeroport cu un rucsac pe care l-a salvat din aeronava în flăcări, presa rusă susţinând că acesta a blocat evacuarea altor pasageri, scrie Daily Mail.

Bara şi Buzărnescu au dat lovitura în turneul de dublu de la Madrid. Româncele s-au calificat în sferturi

Perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu de la turneul Madrid Open.

Recensământul sălbăticiunilor. Sunt număraţi urşii, râşii şi pisicile sălbatice

A început recensământul animalelor sălbatice din speciile protejate. Gestionarii fondurilor cinegetice, reprezentanţii Agenţiei de Mediu şi de la Garda de Mediu au în sarcină monitorizarea şi estimarea efectivelor de urs brun, râs şi pisică sălbatică. Datele de anul trecut arătau că, în judeţul Buzău, sunt peste 800 de exemplare de urs.

Rabla pentru electrocasnice se extinde şi pentru alte produse, beneficiind de fonduri duble faţă de anul trecut

Programul Rabla pentru electrocansice se va extinde în acest an şi pentru alte produse, fondurile fiind dublate faţă de anul trecut ca urmare a numărului mare de cereri, a declarat ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu.

Prima reacţie a lui Iohannis la intenţia PSD de a modifica pragul pentru referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, cu privire la ordonanţa de urgenţă referitoare la referendum, că speră ca Guvernul să se abţină de la orice modificare legislativă care nu este pur tehnică şi necesară, ci vizează crearea unui avantaj pentru PSD.

Curtea Constituţională intră oficial sub controlul PSD. Cum arată raportul de forţe din instituţie

Două treimi din judecătorii CCR vor fi oameni care au fost numiţi la Curte la propunerea sau prin votul decisiv al PSD. Ultimii veniţi: Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga.

Explicaţia halucinantă a unei angajate  Tarom după ce un avion a aterizat cu trei ore întârziere la Oradea: „Nu s-a găsit aeronavă la Bucureşti“

Cursa Bucureşti - Oradea care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Oradea marţi, 7 mai, la ora 8.45, a ajuns la destinaţie cu o întârziere de trei ore.

VIDEO Imagini dezolante surprinse pe un pârâu umflat de ploile violente. „Doamne, oare cât mai rezistă planeta asta?“

O cantitate uriaşă de deşeuri a fost filmată de un cetăţean pe un pârâu umflat de ploile violente care s-au abătut asupra judeţului Argeş în cursul zilelor de 6-7 mai.

Congo, săraca ţară bogată. Miza economică uriaşă pentru care fostul preşedinte Kabila se menţine la putere prin interpuşi, în pofida democraţiei

La patru luni de la alegerile prezidenţiale din Republica Democrată Congo, desfăşurate cu doi ani întârziere, lucrurile nu s-au liniştit. Felix Tshisekedi, candidatul susţinut de Joseph Kabila care a condus 18 ani ţara, a fost declarat câştigător, dar Martin Fayulu, candidat din partea opoziţiei, afirmă  şi acum că el ar fi obţinut cele mai multe voturi.

Presa rusă: Anchetatorii iau în considerare multiple erori de pilotaj în cazul incidentului aviatic de pe aeroportul Şeremetievo

Anchetatorii ruşi iau în considerare o eroare de pilotaj drept cauza aterizării ratate de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, care a dus la moartea a 41 de persoane, tansmite AFP, citând presa rusă.

FOTO Ion Ţiriac a fost decorat cu Crucea Ordinului de Merit al Ungariei în rang de ofiţer. „În semn de preţuire a eforturilor sale depuse pentru tenisul maghiar“

Preşedintele ungar János Áder i-a acordat importanta distincţie lui Ion Ţiriac, marţi, în Parlamentul de la Budapesta.

Teoretic, dascălii îşi vor putea reduce numărul de ore. Practic, nu

Profesorii şi învăţătorii care au o vechime la catedră de peste 25 de ani îşi pot reduce cu două ore pe săptămână norma didactică de predare-învăţare fără să le fie diminuat salariul. Proiectul de lege care prevede această măsură a fost adoptat la începutul acestei săptămâni de către Senat, care este cameră decizională.

Tesla Model 3 a făcut ravagii pe piaţa auto europeană. Cum au depăşit americanii vânzările de Audi A4, BMW Serie 3 şi Mercedes-Benz C Class

Constructorul american Tesla a dat, în luna martie, lovitura pe piaţa auto europeană după ce Model 3 s-a vândut mult mai bine ca modelele premium ale mărcilor germane, Audi, BMW şi Mercedes.

Predicţii pentru numele bebeluşului Ducilor de Sussex: care sunt cele mai populare variante

Pariorii fac predicţii diverse în ceea ce priveşte numele pe care îl vor alege Ducesa Meghan (37 de ani) şi Prinţul Harry (34 de ani) pentru primul lor copil.

FOTO Cum arată WC-ul public de 120 de mii de euro dintr-un orăşel din Ardeal. Primar: „N-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca“

120.000 de euro a aprobat Consiliul local Huedin pentru singurul WC public din localitatea clujeană. În afară de faptul că este mare – 153 de metri pătraţi, nicio altă dotare nu justifică preţul ridicat. Primarul localităţii dă vina pe TVA, pe studiu de fezabilitate, pe proiectare, dirigintele de şantier.

Organizatorii turneului Madrid Open au  anunţat ora la care va începe meciul dintre Simona Halep şi Viktoria Kuzmova

Sinura jucătoare din România rămasă pe tabloul principal de la Madrid, Simona Halep va juca miercuri în optimile de finală ale competiţiei

Planta miraculoasă ce uşurează digestia şi împiedică retenţia de apă

Ignama sălbatică este o plantă sălbatică ce seamănă cu cartoful dulce, ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Beneficiile pe care le aduce această plantă sunt atât de multe, încât e greu ca să le enumere cineva pe toate. Are o istorie foarte lungă ca tratament în boli specifice femeilor, dar a fost utilizată cu succes şi în cazul altor afecţiuni.

Produsele care vor dispărea de pe piaţă din 2021 dacă nu limitează acizii trans: decizie istorică a Comisiei Europene

Potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană, toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze acizii trans din alimente – cele mai nocive grăsimi, responsabile de zeci de mii de decese anual.

Victorie dublă pentru PSD. Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au fost numiţi judecători CCR. Cel din urmă a fost ajutat de votul minorităţilor

Ambii candidaţi PSD pentru posturile de judecător CCR au reuşit miercuri să câştige voturile necesare atât la Camera Deputaţilor (Gheorghe Stan), cât şi la Senat (Cristian Deliorga). La cameră, social-democraţii au fost ajutaţi de voturile minorităţilor.

Criza venezueleană: Opozantul Guaido explică de ce nu a dărâmat regimul Maduro

Într-un interviu acordat luni AFP, Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări drept preşedinte interimar al Venezuelei, explică de ce Nicolas Maduro se mai află încă la putere.

Orban, la mitingul PNL de la Suceava: Românii au glontele de argint, ştampila de vot, cu care pot să răpună dracii roşii care-şi bat joc de România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, la Suceava, unde liberalii au organizat un miting electoral, că românii au adevărata putere, ştampila de vot, „glontele de argint cu care pot să răpună dracii roşii care-şi bat joc de România”. La rândul său, Rareş Bogdan, candidatul liberal pentru alegerile europarlamentare aflat pe prima poziţie, a spus că ”în democraţie, hoţii stau la puşcărie, nu în Guvern, nu în Parlament, nu în Kiseleff”.

Iohannis explică de ce nu a invitat-o pe Dăncilă la summitul de la Sibiu: Nu sunt prevăzute evenimente protocolare la care lumea ar sta şi ar pierde vremea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a explicat marţi de ce nu a invitat-o pe premierul Viorica Dăncilă la Summitul de la Sibiu, motivând că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, şi că la summit nu vor exista „evenimente strict protocolare la care lumea ar sta şi ar pierde vremea”.

Cum a comentat presa internaţională victoria Simonei Halep din meciul cu Johanna Konta

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, marţi, 7-5, 6-1, pe britanica Johanna Konta, locul 41 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

„Spionocraţia“ de la Kremlin: Putin cultivă legături periculoase cu serviciile secrete

Liderul de la Kremlin vede lumea doar prin ochii şefilor de la serviciile secrete, care duc între ei o adevărată bătălie pentru a intra în graţiile „ţarului“ şi care au un rol disproporţionat în deciziile sale politice, scrie un expert în spionajul rusesc.

FOTO Monument dezvelit în memoria eroilor Batalionului 52 Operaţii Speciale ”Băneasa-Otopeni”

Au trecut trei ani de când sergentul Adrian Vizireanu şi plutonierul Iulian Dumitrescu au murit în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. În memoria lor şi a altor eroi care au purtat uniforma Batalionului 52 Operaţii Speciale ”Băneasa-Otopeni” a fost dezvelit un monument ridicat în curtea unităţii din Crâng.

Dăncilă confirmă: Guvernul va adopta miercuri OUG care schimbă pragul la referendum

Premierul Viorica Dancila a anunţat, marţi, că în şedinţa de miercuri a Executivului va fi adoptată ordonanţa de urgenţă de modificare a legislaţiei electorale, propusă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), însă nu ştie forma exactă în care va trece aceasta.

Alimente şi metode care ajută organismul să ardă grăsimile în timpul somnlui, recomandate de nutriţionişti

Nutriţioniştii vin cu recomandări şi spun că putem arde grăsimi în timpul somnului atunci când consumăm anumite alimente înainte de culcare. Printre acestea se numără ceaiul alb şi băuturile proteice.

Luare de ostatici într-o prăvălie din apropiere din Toulouse: Agresorul ameninţă că îi va împuşca pe poliţişti

Un bărbat a luat patru persoane ostatice, marţi după-amiaza, într-o prăvălie din Blagnac, în apropiere de Toulouse, au anunţat Parchetul local şi o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP, scrie news.ro.

Fosta gimnastă Corina Ungureanu s-a înscris în Pro România

Fosta mare campioană la gimnastică artistică Corina Ungureanu s-a înscris în Pro România, motivându-şi decizia prin faptul că „niciun partid nu spune nimic despre sportul românesc” şi că a ales să vorbească şi să muncească „pentru domeniul cel mai iubit de români alături de Pro Romania”.

Dragnea trece la ameninţări: Dacă vom fi perturbaţi la Iaşi, atunci ne trimitem şi noi oamenii noştri, foarte nervoşi, la mitingul PNL de pe 11

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că în cazul în care mitingul PSD de la Iaşi programat pe 9 mai va fi perturbat de contramanifestanţi atunci şi PSD îşi va trimite oamenii „foarte nervoşi” la mitingul organzat de PNL în acelaşi oraş două zile mai târziu.

Momentul în care un tânăr turc sare în faţa trenului şi salvează o adolescentă de la moarte VIDEO

Gestul eroic al unui bărbat din Turcia a devenit viral după ce imaginile care surprind momentul în care îşi riscă viaţa pentru a salva o tânără de la moarte au fost distribuite pe Twitter.

Băsescu o reevaluează pe Dăncilă: Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier. Nu este exclus ca Dăncilă să fie următorul lider PSD

Fostul preşedinte Traian Basescu crede ca Liviu Dragnea „nu mai are putere să schimbe un premier" şi că nu este exclus ca Viorica Dăncila să fie următorul lider al PSD şi candidatul acestui partid la prezidentiale. mai mult, îl vede pe Dragnea executat de partid, dacă ia sub 35% la euroalegeri.

Zodiile care au cel mai ascuţit simţ al umorului: te vor cuceri iremediabil

Nu se opresc niciodată din a se întreba dacă glumele lor duc prea departe sau dacă ar trebui să-şi ţină gura. Ei nu au niciun filtru când vorbesc şi, dacă ceva amuzant le trece prin minte, cu siguranţă oamenii din jurul lor vor şti despre ce este vorba.

Cele mai inteligente zodii. Se vor descurca în orice situaţie

Patru zodii sunt descurcăreţe din cale-afară şi fac faţă oricărei provocări. Le merge mintea şi nimic nu le dă înapoi din a-şi îndeplini scopurile. Nu degeaba au fost catalogate drept cele mai inteligente zodii din horoscop. Iată care sunt acestea:

Remedii pentru părul deteriorat. 4 uleiuri care repară părul imediat

Şi tu, ca multe alte femei, te confrunţi cu această problemă inestetică şi supărătoare? Atunci ai nimerit bine pentru că avem pentru tine 4 uleiuri pe care le poţi folosi ca remedii pentru păr deteriorat!

FOTO NATO îşi consolidează prezenţa aeriană în România. Americanii au adus discret mai multe avioane de luptă F-16C Fighting Falcon la Câmpia Turzii

Concentrare rar intâlnită a fortelor aeriene aliate în România. După ce, acum câteva zile, Forţele Aeriene Italiene au adus la Mihail Kogălniceanu avioane Eurofighter Typhoon, foarte discret, US Air Force au desfăşurat avioane F-16C Fighting Falcon în România, la Câmpia Turzii.

Halep e de neoprit pe zgură: Simona a doborât-o pe Konta şi e în turul III la Madrid. Cu cine va juca

Simona Halep (3 WTA) „dansează“ pe suprafaţa ei preferată, acolo unde tocmai a ajuns la patru victorii în patru meciuri din acest sezon.

KPMG: Taxele şi impozitele din salariile românilor sunt cele mai mari din UE. Faţă de unele state sunt cel puţin duble

Toate taxele şi impozitele aferente salariilor din România, care includ şi cotele contribuţiilor către sănătate şi pensii, sunt cele mai mari din 26 de ţări europene, arată un studiu comparativ realizat de KPMG.

Porsche, amendă exorbitantă în scandalul Dieselgate

Procurorii germani au aplicat marţi o amendă uriaşă constructorului de automobile Porsche în scandalul de falsificare a testelelor privind emisiile de carbon, izbucnit în 2015 când compania mamă Volkswagen a recunoscut că a manipulat teslele.

Un ministru avertizează că UE riscă „implozia“ şi face apel la revizuirea priorităţilor

Ministrul olandez de Finanţe Wopke Hoekstra a avertizat marţi în privinţa pericolului de „implozie“ a Uniunii Europene (UE) şi a îndemnat UE să-şi revizuiască priorităţile.

Tensiune maximă între SUA şi Rusia. Chifu, despre intervenţia rusă care a întors cursul schimbării de regim din Venezuela

Poveştile cu relevanţă istorică, trădări şi revoluţii, lovituri de stat şi schimbări de regimuri, au nu rareori la bază acte care sunt profund umane, mercantile şi cinice, în propriul beneficiu.

Sorana Cîrstea, eliminată din turneul de la Madrid. Românca a pierdut la mare luptă meciul cu Caroline Garcia

Ajunsă pe tabloul principal de la Madrid după ce a beneficiat de un wild card, Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi după un meci de trei seturi

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

De Paşti, restricţii de trafic pe drumul Piteşti - Râmnicu Vâlcea

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 25 aprilie - 1 mai 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destin...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300