Thursday 2 May 2019

RO - EN - Thu 02 May 2019 19:14:34 - 121046432

Cum a reacţionat Tarom la mesajul hazliu transmis de Mihai Şora după ce nu a putut să-şi selecteze anul naşterii pentru a-şi rezerva bilet

Compania Tarom a reacţionat şi i-a răspuns filosofului Mihai Şora după ce filosoful, în vârstă de 102 ani, a transmis pe Facebook un mesaj inedit companiei Tarom în care atenţiona că nu a reuşit să-şi rezerve online un bilet de avion pentru că „roboţelul“ nu i-a permis să se înregistreze cu anul naşterii sale, respectiv 1916.

Un copil de doar 11 ani, lăsat de tatăl său să conducă maşina pe drum public „pentru a căpăta experienţă“

Un bărbat din oraşul prahovean Băicoi are dosar penal pentru că şi-a lăsat copilul de doar 11 ani să conducă maşina pe un drum public.

FOTO Trăiesc sub cerul liber după ce un incendiu le-a distrus casa în ajun de Paşte

Un incendiu izbucnit în plină zi, în sâmbăta dinaintea sărbătorii Paştelui, a distrus în câteva ore toată gospodăria în care vieţuia familia Răduţă, compusă din cinci membri, între care un copil de zece ani. Aceştia au rămas fără animale, fără bunurile de uz gospodăresc şi fără acoperiş deasupra capului.

Peste 600.000 de cetăţeni UE, majoritatea români, au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit

Peste 600.000 de cetăţeni UE au aplicat deja pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit, conform cifrelor Ministerului de Interne. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt români – 37.742, scrie The Guardian.

Ministerul Finanţelor: Noul indice pentru credite se aplică şi pentru Prima Casă

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că rata creditelor garantate de stat, precum Prima Casă, Prima Maşină şi Investeşte în tine se calculează cu noul indice de referinţă la creditele în lei.

FOTO Un Galaxy S10 5G a luat foc, iar Samsung acuză utilizatorul

Din ce în ce mai multe telefoane cu capacităţi 5G sunt aşteptate să apară anul acesta, însă deja apar primele probleme: un Samsung Galaxy S10 5G a luat foc după numai 6 zile de utilizare.

FOTO Cum arată răsăritul şi apusul pe Planeta Roşie, văzute de sonda InSight

Sonda spaţială InSight a celor de la NASA a realizat o serie de imagini în care putem vedea răsăritul şi apusul de pe Marte.

MI5: Statul Islamic plănuieşte noi atacuri în Marea Britanie şi Europa prin folosirea „celulelor-crocodil“

Serviciul britanic de informaţii MI5 investighează planuri ale grupării Stat Islamic de a duce la îndeplinire un nou val de atacuri în Regatul Unit şi în restul Europei, folosind „celule-crocodil“ formate din agenţi în aşteptare sau „adormiţi“.

Doi copii de 14 ani, cercetaţi pentru furt. Au intrat într-o casă din Boldeşti Scăieni de unde au furat un televizor LCD

Doi copii în vârstă de 14 ani sunt cercetaţi pentru furt după ce au fost prinşi că au furat un televizor LCD dintr-o casă în care au intrat prin efracţie. Au vândut ulterior televizorul unui client din altă localitate.

VIDEO Cum arată cabina uneia dintre cele mai misterioase arme ale Americii: bombardierul invizibil B-2 Spirit

Bombardierul B-2 Spirit reprezintă una dintre cele mai secretoase arme ale Americii, însă în această săptămână publicul a avut ocazia să vadă cum arată interiorul acestei puternice arme de război.

Ludovic Orban, replică pentru Olguţa Vasilescu: A servit ceva sau a fumat iarbă. Cum să minţi cu aşa ceva?

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că purtătorul de cuvânt al PSD Olguţa Vasilescu „a servit sau a fumat iarbă” atunci când a afirmat că liberalii vor tăierea salariilor şi concedierea a 500.000 de bugetari.

Afaceristul austriac care a recunoscut că i-a dat şpagă lui Sebastian Vlădescu, condamnat la 3 ani cu suspendare

Tribunalul Bucureşti a admis joi acordul de recunoaştere al vinovăţiei încheiat de Josef Hornegger cu DNA. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită (2 fapte) şi complicitate la cumpărare de influenţă, el recunoscând că i-a dat 2,1 milioane de euro mită fostului ministru Sebastian Vlădescu.

Premierul Dăncilă a participat la Marşul Internaţional al Vieţii: a mers pe jos între lagărele Auschwitz şi Birkenau

Premierul Viorica Dăncilă a participat, joi, în Polonia, la Marşul Internaţional al Vieţii, care presupune parcurgerea, pe jos, a distanţei de la Auschwitz la Birkenau. Evenimentul a fost dedicat memoriei evreilor din Balcani şi Europa de Est, victime ale Holocaustului

Român achitat definitiv după ce a făcut 3 ani şi 4 luni de puşcărie degeaba, despăgubit cu 80.000 de lei. Cauzele unei erori judiciare extrem de grave

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis ca un bărbat care a fost victima unei erori judiciare să primească daune morale de 80.000 de lei din partea statului român.

Au început înscrierile pentru abonamentele gratuite de tren pentru tinerii care doresc să viziteze Europa. Unde se fac înscrierile

Comisia Europeană a lansat joi un apel de înscriere a tinerilor de 18 ani din Europa pentru cele 20.000 de bilete de tren gratuite prin care vor putea călători timp de o lună pentru a cunoaşte patrimoniul UE.

Şmecherul cu Audi care a răpit de pe stradă o copilă de 14 ani ca să-i facă sex oral. Judecătorii i-au redus pedeapsa

Un tânăr de 21 de ani din Brăila s-a folosit de un adolescent de 14 ani pentru a forţa o copilă să urce în maşina pe care o conducea, lovind-o apoi pentru a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el.

Cod portocaliu pe Prut. Cota de inundaţie la intrarea râului în ţară este depăşită cu 110 centimetri

Autorităţile au instituit cod portocaliu pe râul Prut, cota de inundaţie la intrarea râului în ţară fiind depăşită cu 110 centimetri, iar Răduţi Prut cota de atenţie a fost depăşită cu peste 50 de centimetri.

Toader despre neavizarea proiectelor de OUG pentru modificarea Codurilor penale: Nu exista urgenţa, iar proiectele au concepute în "alte centre de reflecţie"

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader spune că se poate vorbi despre "neavizarea" celor două proiecte de OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, deşi MJ trebuia să fie iniţiator, întrucât "forma celor două proiecte de OUG a fost primită la MJ, elaborată fiind în alte centre de reflecţie". El enumeră mai multe motive pentru această "neavizare", între care lipsa urgenţei şi falsitatea motivelor invocate.

Actriţa Ilinca Tomoroveanu a murit la vârsta de 77 de ani

Ilinca Tomoroveanu a murit joi, au anunţat reprezentanţi ai Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) pe Facebook. Actriţa avea 77 de ani, iar în ultima vreme nu a mai apărut pe scenă din cauza problemelor de sănătate. A fost director artistic adjunct al TNB din 2005.

FOTO VIDEO Japonia. Viitorul dinastiei milenare stă pe umerii unui puşti de 12 ani, prinţul Hisahito

De la 1 mai, Japonia  are un nou împărat: Naruhito. Dar viitorul dinastiei milenare nipone rămâne fragil şi apasă acum pe umerii fragili ai unui puşti de 12 ani, prinţul Hisahito.

UPDATE Fostul ministru Ilan Laufer a adormit în timpul audierilor de la poliţie. Acesta are calitatea de suspect în dosarul lui Carmen Adamescu

Fostul ministru Ilan Laufer a adormit în timpul audierilor de joi efecuate de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, el fiind obosit după minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, a transmis Mediafax.

Iulian Chifu, despre sindromul Cernobîl: Rusia a ascuns contaminarea masivă a petrolului din conducta Drujba

Rusia este din nou subiectul unui scandal monstru, determinat de contaminarea masivă a petrolului transportat prin conducta Drujba către Belarus, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia, Ungaria.

Piesele centrale ale living-ului casei noastre

Schimbările majore din viaţa noastră definesc modul în care petrecem în fiecare zi. Acestea afectează aspecte precum nivelul de energie, personalitatea şi predispoziţia faţă de lucruri mai mult sau mai puţin confortabile.

Strategia lui Dragnea pentru mobilizarea primarilor: împarte bani şi stăpâneşte. Suma: 10 miliarde de euro

Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, o nouă conductă bugetară pentru aleşii locali, a apărut nu neapărat pentru ajutorarea primarilor, ci mai ales pentru a diminua puterea pe care o avea toamna trecută Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, în pixul căruia se aflau fondurile pentru cei din teritoriu, devenit din prieten contestatar al lui Liviu Dragnea.

Românii, cei mai numeroşi solicitanţi ai statutului de rezident permanent în Regatul Unit după Brexit

Românii, italienii şi polonezii sunt cei mai numeroşi solicitanţi ai statutului de rezident permanent ('settled status') în Regatul Unit, conform datelor din perioada de testare a procesului de legalizare a statutului cetăţenilor comunitari care doresc să rămână în această ţară după Brexit, relatează joi agenţia Press Association.

Reuters scrie despre vrăjitoarele din România, care folosesc puterea Internetului împotriva guvernului corupt

Agenţia de ştiri Reuters a publicat un reportaj despre o familie de vrăjitoare din România, care se foloseşte de puterea Internetului pentru a găsi mai mulţi clienţi şi pentru a-şi mări câştigurile.

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în Vama Veche şi Mangalia în timpul Codului portocaliu de joi

Timp de 45 de minute, mai multe zone ale judeţului Constanţa au fost sub avertizare Cod portocaliu de vijelii. Turiştii aflaţi pe litoral au avut parte de un adevărat spectacol al norilor.

Reacţia MAE după scrisoarea deschisă  a lui George Maior către Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra SRI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se delimitează de declaraţiile ambasadorului George Maior dintr-o scrisoare deschisă adresată Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI, în care acesta a contestat raportul întocmit în privinţa sa şi a cerut desecretizarea integrală a audierilor.

Lockheed Martin se va ocupa de actualizarea scutului de la Deveselu. Sistemul va fi aliniat şi integrat cu cele de pe distrugătoarele US Navy

Divizia "Rotary and Mission Systems" a celebrei companii americane Lockheed Martin a primit un contract de 9,1 milioane de dolari pentru integrarea şi configurarea elementelor AEGIS Ashore în România şi Polonia. Conform Departamentului american al Apărării, lucrările includ, printre altele, studii de fezabilitate, asistenţă pentru configuraţie, testări de mediu sau aliniere sistem combat.

Tăriceanu vrea discuţii şi măsuri pentru combaterea consumului de droguri: Vrem ca şcolile să fie izvoare de ştiinţă şi educaţie, nu mici Woodstock-uri

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că problema consumului de stupefiante trebuie abordată cu raţiune şi curaj, că legislaţia stufoasă face dificilă legalizarea canabisului medical, interzicerea etnobotanicelor ori crearea aşa numitelor camere de consum supravegheat şi că este necesară demararea discuţiilor pe acest subiect cu autorităţile, cu ONG-urile şi cu directorii de şcoli.

VIDEO Cum au salvat medicii viaţa unui bărbat grav rănit, efectuând o operaţie pe cord deschis direct pe trotuar

Doi medici au salvat viaţa unui bărbat, operându-l pe cord deschis pe trotuar, după ce acesta a fost victima unei înjunghieri în Durham, scrie The Independent.

FOTO VIDEO „Stone“, unicul lift din lume care „urcă în istorie şi coboară în viitor”. Ce spectacol îţi oferă „Tunelul Timpului“, de la Castelul Bran

Puţină lume ştie că „cel mai bun lift special din lume“ - „Stone” se află în România, la Castelul Bran. Titlul a fost primit în acest an la concursul mondial „Elevator World”, din SUA, datorită caracterului unic al proiectului şi performanţelor sale remarcabile.

A murit Alex Faur, om de afaceri pentru care vedetele au lansat un apel de ajutor

Omul de afaceri Alex Faur a murit la vârsta de 40 de ani. În ultimele zile, mai multe vedete au făcut apel la fani să doneze sânge pentru a-i salva viaţa milionarului.

Rezultate la tragerile Loto 6/49 de joi, 2 mai. Care sunt numerele extrase

Joi, 2 mai 2019, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la Tragerile Loto Speciale de Pasti, de sambata, 27 aprilie 2019, Loteria Romana a acordat 53.362 castiguri, in valoare totala de 3.311.110,55 lei.

Cum împarte Dragnea miliarde de euro prin Guvernul său paralel

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a devenit un braţ prin care Guvernul controlează discreţionar infrastructura, Fiscul, ajutoarele de stat şi investiţii de zeci de miliarde de euro.

VIDEO Femeie folosită pe post de frână la căruţă filmată într-un sat din Suceava. Imaginile stârnesc haz pe Facebook: „Vezi la ce-i bun să ai nevastă?“

Un sucevean care a circulat miercuri, 1 mai, pe un drum de pe raza comunei sucevene Şcheia a surprins în imagini o femeie folosită de soţ pe post de frână la o căruţă încărcată cu fier vechi.

Proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte”, arestat într-un dosar penal deschis pentru şantaj

Milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Primăria Capitalei a publicat lista beneficiarilor de eco-vouchere pentru cumpărarea de maşini noi. Aflaţi dacă sunteţi unul dintre beneficiari

Primăria Capitalei a publicat lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere acceptaţi în cadrul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, iar de vineri încep înscrierile unităţilor comerciale interesate să participe la acest program.

Liceul din nordul Moldovei reabilitat cu 3,6 milioane de euro. „Va fi unul dintre cele mai moderne din România“

În oraşul Săveni, judeţul Botoşani, va funcţiona unul dintre cele mai moderne licee din România. Se investesc peste 3,6 milioane de euro pentru reabilitarea grupului şcolar „Mihai Ciucă”. Autorităţile locale speră ca în urma modernizării elevii să rămână în localitate şi după absolvire să dezvolte economic zona.

Emilia Clarke a dezvăluit de ce s-a simţit incomod să filmeze scenele de sex din „Game of Thrones“. Ce spune despre ultimele episoade ale seriei

Actriţa britanică Emilia Clarke (32 de ani), cunoscută mai ales drept Mama Dragonilor din „Game of Thrones“, a dezvăluit că unul dintre principalele motive pentru care care s-a simţit atât de incomod când a filmat scenele de sex cu Kit Harington (32 de ani), cel care îl portretizează pe Jon Snow, este că fratele ei face parte din echipa de cameramani a serialului HBO.

FOTO VIDEO De la gardă de corp la regină. Regele thailandez s-a căsătorit cu generalul Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, s-a căsătorit, miercuri, pentru a patra oară, înaintea încoronării sale oficiale de duminică, informează AFP.

Cum au înşelat două familii de romi din România statul francez cu 1,7 miloane de euro. Escrocheria, demascată după 2 ani

Două familii de romi din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, sunt acuzate de autorităţile franceze că timp de doi ani au încasat ilegal alocaţii familiale şi sociale din partea statului francez, prejudiciul fiind evaluat la aproape 2 milioane de euro.

Bărbatul pe care Elena Ceauşescu l-ar fi vrut mort cu orice preţ, deşi nu i-a greşit cu nimic. „L-aş putea omorî ca pe un vierme, să pară un accident sau aşa ceva“

Soţia dictatorului Nicoale Ceauşescu a fost cunoscută drept o femeie fără suflet, agresivă şi lipsită de scrupule. Aşa a fost descrisă Elena Ceauşescu de cei care au scris despre ea şi despre soţul ei.

Ţigări de contrabandă, haine şi parfumuri contrafăcute, găsite de poliţişti în urma unor percheziţii. Escrocii vindeau marfa pe Facebook

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut mai multe percheziţii domiciliare, la două persoane din Ploieşti bănuite că ar promova mărfuri contrafăcute pe care le vindeau prin anunţuri pe o reţea de socializare.

Guvernul a cheltuit cu 5,5 miliarde lei mai mult decât a încasat, în primul trimestru. Deficitul bugetar, cu un miliard mai mare decât anul trecut

Guvernul a cheltuit în primul trimestru 80,2 miliarde lei, cu 5,5 miliarde lei mai mult decât a încasat, ducând deficitul bugetar la 0,54% din Produsul Intern Brut (PIB). Faţă de anul trecut, deficitul a urcat cu un miliard de lei.

iPhone XS, cel mai prestigios telefon al Apple

iPhone XS, alături de XS Max, este cea mai prestigioasă bucată din metal şi sticlă pe care o oferă Apple, Wired dându-i calificativul 8 din 10. Cele două sunt acum în topul telefoanelor pe care le oferă compania.

VIDEO Ce nedumerire are ministrul Dezvoltării Regionale: „Gradene amovibile. Trebuie să îmi explice cineva cum este asta...”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Admnistraţiei Publice, Daniel Suciu, a asistat, joi, în judeţul Suceava, la semnarea a trei contracte de proiectare şi execuţie pentru construirea unei săli de sport şi a două centre culturale. Demnitarul a cerut să i se spună ce înseamnă "gradenă amovibilă".

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Doar patru abatoare în care pot fi sacrificaţi mieii în Argeş

Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş, a spus astăzi că în judeţul Argeş se pot sacrifica miei pentru Paşti în doar patru dintre cele şapte abatoare autorizate. Este vorba despre abatoarele din Câmpulung Muscel, Rucăr şi Bas...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300