Thursday 2 May 2019

RO - EN - Thu 02 May 2019 10:49:18 - 464066955

Un senator ALDE îl atacă pe Isărescu, după anunţul Băncii Naţionale legat de IRCC: Cum e domnule guvernator? A avut dreptate inginerul?

Daniel Zamfir l-a atacat pe Mugur Isărescu, după anunţul BNR cu privire la noul indice de referinţă pentru creditele consumatorilor, care înlocuieşte ROBOR şi este 2,36 pentru trimestrul IV 2018. Senatorul ALDE l-a întrebat retoric pe guvernatorul Băncii Naţionale „a avut dreptate inginerul?”.

Thu, 02 May 2019 09:22:42 GMT

Instanţa supremă a respins cererea DNA de preschimbare a termenului din dosarul lui Darius Vâlcov

Magistraţii instanţei supreme au respins cererea procurorilor DNA de preschimbare a termenului din dosarul lui Darius Vâlcov. Astfel, următorul termen în cauza lui Vâlcov va avea loc pe 11 iunie, aşa cum a stabilit iniţial instanţa.

Thu, 02 May 2019 09:03:26 GMT

Sistemul Ro-Alert, între controverse şi utilitate. Şeful DSU: Unii au fost deranjaţi de mesaje

Sistemul Ro-Alert, a fost criticat, iar utilitatea sa a fost pusă la îndoială recent, după tornada de la Călăraşi. La rândul său, Raed Arafat a declarat că sistemul nu este un radar meteo şi că există persoane care sunt deranjate de mesaje, însă au fost situaţii când alertele şi-au atins scopul.

Thu, 02 May 2019 10:15:56 GMT

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să voteze la referendumul pe justiţie din 26 mai

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat, joi, fotografia de copertă de pe Facebook. Poza îl înfăţişează pe şeful statului introducând un buletin de vot în urnă, fotografia fiind însoţită de mesajul „#referendum26mai Decide pentru viitorul tău! Votează!”.

Thu, 02 May 2019 07:29:39 GMT

Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, după ce un pacient internat la Terapie Intensivă s-a aruncat de la etaj

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Zătreni, judeţul Vâlcea, internat la Anestezie – Terapie Intensivă în cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova, s-a aruncat, joi, de la etaj. Conducerea unităţii medicale a dispus o anchetă internă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Thu, 02 May 2019 10:05:39 GMT

Procurorii DNA cer anularea deciziei instanţei supreme de rejudecare a dosarului familiei Cosma

Procurorii DNA au depus, la ÎCCJ, o contestaţie în baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători, prin care cer anularea deciziei de rejudecare a dosarului în care Vlad şi Mircea Cosma au fost cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Thu, 02 May 2019 10:36:53 GMT

Cazul ucigaşului în serie din Cipru | Ministrul Justiţiei, Ionas Nicolaou, şi-a dat demisia

Ministrul de Justiţie din Cipru, Ionas Nicolaou, şi-a anunţat joi demisia, în contextul cazului ucigaşului în serie care a omorât cel puţin şapte femei şi fete, inclusiv două românce, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Thu, 02 May 2019 10:29:04 GMT

MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Arvydas Pocius: Lituania a înţeles, după destrămarea URSS, că fără susţinerea Occidentului este greu să supravieţuieşti în vecinătatea unui stat precum Rusia

Lituania a înţeles, după dezmembrarea URSS şi retragerea trupelor ruseşti, că fără susţinerea statelor occidentale este greu să supravieţuieşti în vecinătatea unui stat aşa mare ca Rusia, astfel că apartenenţa la UE şi NATO a adus doar avantaje, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX şi Monitorului Apărării, ambasadorul Lituaniei, Arvydas Pocius.

Thu, 02 May 2019 09:55:50 GMT

Peste 100 de persoane asistă la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu/ Ce nume din showbiz îl conduc pe ultimul drum | VIDEO

Peste 100 de persoane, între care şi Iulia Albu, Oana Roman, Cătălin Botezatu şi Raluca Bădulescu, s-au prezentat, joi la Cimitirul Progresul din Capitală, unde urmează să fie înmormântat creatorul de modă Răzvan Ciobanu.

Thu, 02 May 2019 08:47:00 GMT

ANALIZĂ: Cum ar trebui să se pregătească organizaţiile pentru fenomene extreme precum tornadele

Organizaţiile trebuie să implementeze planuri de reacţie corespunzătoare, adaptate tuturor riscurilor la care sunt expuse, în condiţiile în care încălzirea globală determină apariţia de fenomene meteo atipice, de genul tornedelor, spune Cristian Fugaciu, CEO Marsh Romania.

Thu, 02 May 2019 09:17:04 GMT

Olguţa Vasilescu, atac la PNL: Măcar ne avertizaţi că veţi tăia salarii când veţi veni la guvernare

Purtătorul de cuvânt al PSD Lia Olguţa Vasilescu a afirmat, joi, că este bine că liberalii avertizează din timp că au intenţia de a tăia salarii şi a da afară bugetarii atunci când PNL va veni la guvernare, fiindcă aşa măcar lumea ştie la ce să se aştepte.

Thu, 02 May 2019 08:20:09 GMT

În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit: Femeie rănită de o maşină de poliţie/ Ce se întâmplase cu automobilul cu câteva clipe înainte de incident

O femeie de 55 de ani a fost rănită, joi, după ce o maşină de poliţie, care avea semnalele luminoase în funcţiune, a fost implicată într-un accident şi proiectată pe trotuar în centrul oraşului Cluj-Napoca.

Thu, 02 May 2019 07:55:00 GMT

Sistemul RO-ALERT. Decizie MAJORĂ după ce aplicaţia nu a anunţat TORNADA din Călăraşi

.

Thu, 02 May 2019 07:41:00 GMT

Fostul ministru Ilan Laufer, audiat de poliţişti. Are calitatea de suspect în dosarul delapidărilor de la magazinul „Unirea”

Fostul ministru Ilan Laufer este audiat, la ora transmiterii ştirii, de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, având calitatea de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de fraudă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Thu, 02 May 2019 08:51:00 GMT

Imagini SCANDALOASE filmate într-un sat din Suceava: O femeie folosită pe post de frână la căruţă | VIDEO

Un bărbat din Suceava a surprins în trafic, în comuna Şcheia, o femeie care era folosită pe post de frână la o căruţă încărcată cu fier vechi. Femeia stă pe un cauciuc, în spatele atelajului, pentru a se asigura că acesta nu prinde viteză prea mare la coborâre.

Thu, 02 May 2019 08:36:54 GMT

Ion Cristoiu: I-am masacrat un text al lui Iliescu şi el a făcut gălăgie că avea o idee acolo

În anii 70, jurnalistul Ion Cristoiu a avut ghinionul să primească un text al lui Ion Iliescu dedicat Zilei Unirii pentru a-l redacta conform directivelor secţiei de propagandă a PCR.

Thu, 02 May 2019 08:55:46 GMT

Minor din România, filmat de părinţi când conduce o maşină de lux. Imaginile, postate pe Facebook | VIDEO

Un copil de cinci ani din Craiova a fost filmat în timp ce conducea un autoturism de lux, singur în maşină, într-un refugiu de pe centura de sud a oraşului. Imaginile au fost postate pe Facebook chiar de familia copilului şi preluate, apoi, de internauţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Thu, 02 May 2019 08:31:27 GMT

Iohannis a trimis Parlamentului, la reexaminare, Legea privind autorizarea lucrărilor de construcţii

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea 50/1991 privind autorizarea executărilor lucrărilor de construcţii. Şeful statului susţine că sunt categorii de lucrări, printre care şi cele de interes public, ce pot fi executate fără autorizaţie sau care nu mai atrag răspundere penală.

Thu, 02 May 2019 10:22:55 GMT

ŞTIRILE OREI 12.00 | 2 mai

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 12.00

Thu, 02 May 2019 09:32:16 GMT

Vicepreşedintele AFM a anunţat când va începe programul RABLA pentru electrocasnice

Vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Octavian Dorin Corcheş, a declarat, joi, la Bistriţa, că 80% dintre cele 30.000 de vouchere pentru programul Rabla au fost distribuite deja şi că programul Rabla pentru electrocasnice va porni într-o lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Thu, 02 May 2019 09:37:29 GMT

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Utilaje noi la ADP Piteşti

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat încă trei utilaje multifuncționale, în valoare de 1.428.000 de lei, care vor putea fi folosite atât iarna la deszăpezire, cât și în restul anului, pentru operațiuni c&...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300