Thursday 2 May 2019

RO - EN - Thu 02 May 2019 11:49:23 - 823157541

Iulian Chifu, despre sindromul Cernobîl: Rusia a ascuns contaminarea masivă a petrolului din conducta Drujba

Rusia este din nou subiectul unui scandal monstru, determinat de contaminarea masivă a petrolului transportat prin conducta Drujba către Belarus, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia, Ungaria.

Doi adolescenţi, cercetaţi pentru că au condus fără permis aceeaşi maşină

Cei doi tineri au 16, respectiv 17 ani şi ambii s-au ales cu dosare penale. Fapta s-a întâmplat pe 30 aprilie, într-o comună din Bacău.

De ce pleacă o multinaţională din România: angajaţi acuzaţi de furtul unor matriţe Lamborghini de 200.000 de euro. Unde au ajuns utilajele

O fabrică de componente auto deschisă în 2016, în România, de o firmă germană şi vândută ulterior unei companii din Hong Kong s-a închis după ce mai mulţi angajaţi au furat matriţe Lamborghini pe care le-au vândut la fier vechi.

Iohannis începe campania pentru referendumul pe Justiţie. Ce mesaj a transmis românilor

Preşedintele Klaus Iohannis a publicat un mesaj, pe contul său de Facebook, în care încurajează lumea să iasă să voteze la referendumul din 26 mai.

Şmecherul cu Audi care a răpit de pe stradă o copilă de 14 ani ca să-i facă sex oral. Judecătorii i-au redus pedeapsa

Un tânăr de 21 de ani din Brăila s-a folosit de un adolescent de 14 ani pentru a forţa o copilă să urce în maşina pe care o conducea, lovind-o apoi pentru a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el.

VIDEO Femeie folosită pe post de frână la căruţă filmată într-un sat din Suceava. Imaginile stârnesc haz pe Facebook: „Vezi la ce-i bun să ai nevastă?“

Un sucevean care a circulat miercuri, 1 mai, pe un drum de pe raza comunei sucevene Şcheia a surprins în imagini o femeie folosită de soţ pe post de frână la o căruţă încărcată cu fier vechi.

Guvernul a cheltuit cu 5,5 miliarde lei mai mult decât a încasat, în primul trimestru. Deficitul bugetar se ridică la 0,54% din PIB

Guvernul a cheltuit în primul trimestru 80,2 miliarde lei, cu 5,5 miliarde lei mai mult decât a încasat, ducând deficitul bugetar la 0,54% din Produsul Intern Brut (PIB).

Planul în cinci puncte de dezvoltare a relaţiilor ungaro-chineze

Péter Szijjártó, şeful diplmaţiei ungare şi omologul său chinez  Wang Ji au convenit asupra unui plan de dezvoltare alcătuit din cinci puncte, destinat dezvoltării relaţiilor dintre Ungaria şi China.

IGPR: 408 permise, reţinute de poliţişti în trafic în ultimele 48 de ore

Poliţiştii rutieri au reţinut 408 permise de conducere şi au retras 89 de certificate de înmatriculare, în urma unui control efectuat la nivel naţional, marţi, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Avertisment terifiant de la meteorologi despre tornade: E posibil ca astfel de fenomene să se repete în perioada următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis şase mesaje de avertizare pentru vremea severă înainte ca fenomenul devastator de la Drajna să se producă.

Bărbatul pe care Elena Ceauşescu l-ar fi vrut mort cu orice preţ, deşi nu i-a greşit cu nimic. „L-aş putea omorî ca pe un vierme, să pară un accident sau aşa ceva“

Soţia dictatorului Nicoale Ceauşescu a fost cunoscută drept o femeie fără suflet, agresivă şi lipsită de scrupule. Aşa a fost descrisă Elena Ceauşescu de cei care au scris despre ea şi despre soţul ei.

VIDEO Autorii tentativei de omor din localitatea Stoianovca, raionul Cantemir, identificaţi de poliţişti

În cadrul examinării cauzei penale pornită pe faptul tentativei de omor asupra unui bărbat din localitatea Stoianovca, raionul Cantemir, comisă în data de 21 noiembrie 2018, oamenii au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, care au apartenenţă la organizarea şi comiterea infracţiunii.

Ratele la creditele în lei, calculate după doi indici: unele cu ROBOR, altele cu IRCC. Cum se aplică

Românii care au credite în lei ar putea fi puţin dezorientaţi în urma modificării formulelor de calcul ale dobânzilor, având în vedere că unii vor beneficia de reduceri, în urma aplicării IRCC, în timp ce alţi vor plăti la acelaşi nivel.

Poliţist bătut, agresorul lăsat liber de procuror. „Scandalagiul fusese arestat preventiv în trecut. Ar fi meritat măcar o măsură de reţinere“

Un poliţist din Neamţ a fost ultragiat în timpul unei intervenţii pe linie de ordine publică, iar agresorul a fost lăsat în libertate.

Legiştii au confirmat că românca Livia Bunea a fost victima criminalului în serie din Cipru

Cea de-a patra victimă identificată a criminalului în serie din Cirpu este buzoianca dispărută în 2016, Livia Florentina Bunea, potrivit anatomo-patologilor citaţi de presa locală. Metoda de strangulare este un indiciu relevant pentru investigatori.

O fetiţă a răbufnit la doi ani după ce a fost violată: „Mi-a spus că, dacă nu fac ce spune el, mă va spânzura şi mă va îngropa în curtea din spatele casei“

Un bătrân de 78 de ani a fost arestat preventiv, fiind acuzat că în urmă cu aproape doi ani a violat o fetiţă care avea la vremea respectivă 10 ani. Dosarul scoate la iveală traumele suferite de fetiţă, care a ascuns timp de aproape doi ani abuzul la care a fost supusă.

Cubanezii acţionează în instanţele americane pentru recuperarea proprietăţilor confiscate de guvernul comunist

Jose Ramon Lopez Regueiro susţine că este singurul moştenitor al aeroportului Havana, odată privat, şi se pregăteşte să acţioneze în instanţele din SUA pentru a recupera proprietatea confiscată în Cuba, în timpul regimului lui Fidel Castro.

BNM propune reducerea comisioanelor la achitarea cu cardul

Banca Naţional a Moldovei propune reducerea comisioanelor aplicate de prestatorii de servicii de plată în cazul achitării prin intermediul cardului bancar. Într-un proiect de hotărâre a Comitetului executiv al BNM se propune ca valoarea maximă a unui comision perceput în cazul plăţilor spre bugetul naţional să fie de 0,5%, transmite IPN.

Ce riscă angajatorii care nu recompensează angajaţii care au muncit de 1 Mai. Câte zile libere mai sunt până la sfârşitul anului

Ziua de 1 Mai este declarată zi liberă la nivel naţional, această prevedere aplicându-li-se şi celor din mediul privat.

Darius Vâlcov, lăsat două luni să-şi caute un avocat. Curtea Supremă a respins cererea DNA pentru un termen mai scurt

Curtea Supremă a respins, joi, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul în care Darius Vâlcov a atacat în apel condamnarea la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. La primul termen din aprilie, instanţa a acordat o amânare de 2 luni de zile pentru ca Vâlcov să-şi angajeze un avocat.

"Raliul Argeşului" închide mai multe sectoare de circulaţie pe DN73 C şi DN7C

"Raliul Argeşului Catena – Powered by Peugeot” debutează joi seara, în Piaţa “Vasile Milea”, cu o prezentare oficială a echipajelor şi o sesiune de autografe, urmate de startul festiv.  În  perioada 3-4 mai 2019, au loc competiiile propriu-zise, pentru desfăşurarea cărora Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă oprirea circulaţiei pe trei tronsoane de pe două drumuri naţionale ce traversează judeţul.

Moartea unui copil-simbol al muntelui Rarău: a căzut în gol de la 50 de metri. „A fost o minune de pui bucovinean“

Oraşul sucevean Câmpulung Moldovenesc trăieşte o tragedie. Un adolescent de 14 ani extrem de cunoscut în comunitatea locală a căzut de pe o stâncă din Masivul Rarău. Martorii au sunat la 112, însă medicii nu au putut să-l salveze pe tânărul care acum este plâns de o comunitate întreagă.

VIDEO Un nou episod „altă întrebare!“. Florin Iordache, pus la punct chiar la Antena 3. Deputatul PSD n-a reuşit să explice de ce a modificat Codul penal

Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale care a modificat legislaţia penală şi legile Justiţiei, nu a reuşit să explice de ce a eliminat din Codul penal infracţiunea de neglijenţă în serviciu şi de ce a redus termenele de prescripţie pentru o sumedenie de infracţiuni, măsuri care îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de problemele penale. Iordache a fost pus la punct de avocatul Andrei Lupu, membru PLUS, chiar la Antena 3.

VIDEO Locul unde a început povestea „aurului negru”. Cum arată Mina Petrila la patru ani după închiderea definitivă

Porţile Minei Petrila s-au deschis pentru oaspeţii interesaţi să afle povestea uneia dintre cele mai vechi exploatări carbonifere din ţară, închisă definitiv din toamna anului 2015.

Case în pericol în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră. „Pământul se scufundă”

De câteva zile, zeci de familii stau cu frică în case deoarece pământul de pe marginea Canalului Dunăre - Marea Neagră a început să se prăbuşească.

Casa mijlocaşului de la Barcelona Arthur Melo, călcată de hoţi în timpul meciului cu Liverpool. Fratele jucătorului, ameninţat cu o şurubelniţă şi un cuţit

Doi hoţi au spart locuinţa fotbalistului de la Barcelona, în timp ce acesta se afla pe banca de rezerve la victoria cu Liverpool, 3-0, din semifinala Ligii Campionilor

Fostul ministru Ilan Laufer este audiat de poliţişti. Are calitatea de suspect în dosarul lui Carmen Adamescu

Fostul ministru Ilan Laufer este audiat de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, având calitatea de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de fraudă, informează Mediafax.

UPDATE Arafat: Ro-Alert va anunţa şi vijelii ce se pot transforma în Cod roşu. RO-Alert, criticat pentru că nu a anunţat tornada din Călăraşi

Raed Arafat a anunţat că în sistemul Ro-Alert vor fi introduse şi fenomenele meteorologice precum vijeliile sau situaţiile care se pot transforma în Cod roşu, menţionând că va exista şi o linie de comunicare între meteorologi şi IGSU. Întâlnirea a avut loc după criticile potrivit cărora tornada de la Călăraşi nu a fost anunţată prin aplicaţie.

Expertiza bolidului condus de Răzvan Ciobanu: Airbag-urile s-au deschis la 126 km/oră

Expertiza preliminară a maşinii conduse de Răzvan Ciobanu arată că airbag-urile s-au deschis la 126 de kilometri pe oră, aceasta fiind viteza în momentul impactului. Istoricul înregistrat de computerul de bord arată că bolidul a circulat şi cu 250 de kilometri pe oră.

Andra Miron a demisionat de la postul Realitatea TV după 14 ani

Andra Miron, una dintre principalele prezentatoare ale postului Realitatea TV, a demisionat după 14 ani. Anunţul a fost făcut de Nora Dincă.

Pleşu: Lângă mormântul domnului Noica am senzaţia că suntem amândoi la mormântul lui

Păltiniş, august 1993. Lîngă mormîntul domnului Noica am, o clipă, senzaţia că sîntem amîndoi la mormîntul lui. Îl percep, cu alte cuvinte, mai curînd „dincoace“ decît „dincolo“.

Strigătul disperat al tinerei care-şi vede casa părintească distrusă de salină. „Tot terenul este plin de surpături acoperite cu pământ ca să nu se sperie turiştii“

O tânără din localitatea prahoveană Slănic este la un pas să-şi piardă casa părintească din cauza alunecărilor de teren provocate, cel mai probabil, de mina de sare. Clădirea, plină de fisuri acum, se află exact deasupra salinei.

Poliţistul aflat în timpul liber care a prins un tâlhar. Bărbatul reţinut a atacat un bătrân în scara unui bloc din Oradea

Un tâlhar care, la sfârşitul săptămânii trecute, a atacat un pensionar în scara unui bloc din Oradea a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins de un poliţist care a auzit din stradă stigătele de ajutor ale victimei şi a fugit ca să-i sară în ajutor.

Şirul uriaş al dezastrelor de pe şoseaua Sarmizegetusei Regia. Drumul din munţi deschis de trei ani nu rezistă ploilor

Drumul judeţean spre Sarmizegetusa Regia a fost inaugurat cu fast în urmă cu trei ani, însă timpul a demonstrat rezistenţa slabă a acestuia la ploile abundente.

Cum jonglează PSD cu cvorumul la referendum în funcţie de interes

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), condusă de Constantin Mituleţu-Buică, ajuns la şefia instituţiei cu sprijinul PSD, a propus modificarea legislaţiei electorale prin ordonanţă de urgenţă exact cu o zi înainte de startul campaniei electorale.

Şedinţa de judecată în al doilea dosar al lui Vlad Filat, din nou amânată

Şedinţa de judecată în cel de-al doilea dosar de învinuire a ex-premierului Vlad Filat, care urma să aibă loc joi, 2 mai, a fost amânată. Instanţa de judecată a informat avocaţii fostului premier că va reveni pentru a stabili data noii şedinţe de judecată şi că acesta nu va fi escortat la sediul instanţei de judecată pe 2 mai.

USR nu crede în sondaje. Seidler: „Eu cred că e posibil un scor de 20% sau chiar mai mult la europarlamentare“

Cristian Seidler, deputat şi vicepreşedinte al USR, a vobit, la Adevărul Live, despre ultimele sondaje, campania electorală pentru europarlamentare şi banii care vin de la stat pentru partidele politice.

Tânărul rom doctorand în inginerie ajuns model pentru comunitatea sa: „În structurile pentru sprijinirea romilor întâlnim cei mai rasişti oameni“

Vlad Bardai (28 de ani), un tânăr inginer de etnie romă din Baia Mare, se implică activ în acţiuni de sprijinire a membrilor comunităţii din care face parte.

Tudorel Toader anunţă dezvăluiri despre OUG-ul pe codurile penale

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi într-un mesaj postat pe Facebook, că în cursul zilei de azi va prezenta „elemente de noutate” legate de ”epopeea neavizării celebrelor OUG pentru modificarea codurilor penale”.

FOTO VIDEO De la gardă de corp la regină. Regele thailandez s-a căsătorit cu generalul Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, s-a căsătorit, miercuri, pentru a patra oară, înaintea încoronării sale oficiale de duminică, informează AFP.

Trei bărbaţi, prinşi că transportau ilegal 160 de kilograme de scrumbie proaspătă

Cantitatea de peşte era ambalată în opt saci, iar cei care-i transportau nu au putut prezenta niciun document poliţiştilor de frontieră.

Proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte”, arestat într-un dosar penal deschis pentru şantaj

Milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

VIDEO Băieţel de 5 ani filmat de tată când conduce un Mercedes. Acelaşi bărbat îşi pune copilul să danseze „înarmat“ cu cuţite

Bărbatul care se mândreşte cu copilul său pe reţelele de socializare se numeşte Vialis şi este fiul celebrului Vilifort, cel care în urmă cu 15 ani a scos sute de romi înarmaţi în stradă pentru a protesta că "ţiganii nu sunt lăsaţi să mai intre în localurile din Craiova".

Dragnea, acuzat de minciuni electorale în legătură cu banii pe care-i vor primi primarii prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

Liberalul Florin Cîţu l-a acuzat joi pe liderul PSD Liviu Dragnea că minte în legătură cu sumele ce vor fi alocate primarilor şi universităţilor pentru dezvoltare, nefiind vorba despre 10 miliarde de lei, aşa cum spune Dragnea, ci de numai 300 milioane de lei, prima tranşă împrumutată de Comisia de Prognoză de la MFP.

Detaliul şocant al dublei crime de la Târgovişte. De ce au ignorat judecătorii faptul că unul dintre bărbaţii împuşcaţi a fost eviscerat cât încă trăia

La doi ani de la comiterea dublului asasinat din Dâmboviţa, când doi bărbaţi au fost găsiţi împuşcaţi pe un câmp de lângă Târgovişte, apar detalii şocante legate ororile care au fost descoperite la locul crimei.

Vieţi schimbate prin educaţie

Poveştile lor sunt lecţii de viaţă. Exemple despre cum să lupţi şi să învingi pentru a avea un trai mai bun. Ei sunt copiii din cadrul proiectului „Viitor prin şcoală”.

A murit Alex Faur, om de afaceri pentru care vedetele au lansat un apel de ajutor

Omul de afaceri Alex Faur a murit la vârsta de 40 de ani. În ultimele zile, mai multe vedete au făcut apel la fani să doneze sânge pentru a-i salva viaţa milionarului.

„Mai lasă-mă încă cinci minute!“ Mituri despre somn ne distrug sănătatea

Prejudecăţile pe care le avem referitoare la somn ne înrăutăţesc starea de sănătate şi dispoziţia şi ne scurtează viaţa, atrag atenţia cercetătorii. Ei au întocmit un top al celor mai frecvente mituri de care, se pare, ţinem cu dinţii.

DNA cere rejudecarea apelului în dosarul în care fostul deputat PSD Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă

DNA cere anularea deciziei de rejudecare a dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în prima instanţa la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, a primit cinci ani.  Procurorii vor rejudecarea apelului şi nu a fondului aşa cum s-a decis iniţial. Primul termen este stabilit pe 11 iunie.



Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting VPS

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Autorităţile din Argeş, în alertă din cauza gripei porcine

Autorităţile judeţene au atras astăzi în Colegiul Prefectural atenţia cu privire la problemele care pot apărea în Argeş pe fondul focarului de gripă porcină din Corbeni depistat săptămâna trecută. 'Dacă vom găsi anim...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300