Wednesday 1 May 2019

RO - EN - Wed 01 May 2019 12:19:16 - 251023119

FOTO Cum a fost luat pe sus autocarul cu 40 de pasageri şi aruncat în câmp

Autocarul în care se aflau 40 de pasageri a fost luat pe sus de vântul puternic şi purtat mai bvine de 50 de metri în aer, după care a fost aruncat în mijlocul câmpului.

FOTO Cum se vede din Serbia malul românesc al Dunării. Podul Mraconia a fost îmbrăcat în tricolor

Podul de la Mraconia şi chipul lui Decebal sculptat în stâncă au fost iluminate arcitectural de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara,

VIDEO Imagini care suprind momentul în care s-a format tornada de la Drajna. Cu ce viteză năucitoare a lovit

Meteorologii încearcă să stabilească puterea cu care a lovit tornada înspăimântătoare în Călăraşi. Specialiştii spun că au nevoie să analizeze datele meteo, să facă cercetări pe teren la faţa locului şi să vadă imaginile care au fost surprinse de martori.

FOTO Barză cu piciorul rupt, găsită în curtea unei locuinţe din Gorj. Un medic veterinar a luat-o în grija sa şi încearcă să o salveze

O barză a fost găsită, în urmă cu câteva zile, de un localnic din comuna Băleşti în curtea casei sale. Pasărea nu se putea deplasa, fiind lovită la picior.

RISE Moldova: Pavel Filip şi Petro Poroşenko au ajutat Transnistria să câştige milioane de dolari

Jurnaliştii de la RISE Moldova au publicat o investigaţie prin care încearcă să arate cum premierul moldovean, Pavel Filip, şi preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, au ajutat regiunea separatistă din stânga Nistrului să câştige milioane de dolari americani.

Cea mai importantă clădire de patrimoniu din Băile Herculane are şansa să revină la viaţă. Câţi bani au donat până acum românii

Voluntarii de la Herculane Project au reuşit să strângă din donaţii, până acum, peste 18.000 de euro, pentru punerea în siguranţă şi conservarea uneia dintre cele mai importante clădiri din Băile Herculane.

FOTO VIDEO Scene de război în Venezuela. Un vehicul blindat al trupelor lui Maduro a intrat în mulţime

Confruntări violente au avut loc marţi între manifestanţi susţinători ai opoziţiei venezuelene şi forţele de ordine. O filmare publicată de The Guardian surprinde momentul în care un vehicul blindat al Gărzii Naţionale intră în mulţimile de protestatari anti-Maduro pe o şosea din apropierea bazei militare La Carlota din Caracas.

Controversata retrocedare a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece. Ce decizie importantă au luat magistraţii

Magistraţii au luat o decizie importantă în dosarul retrocedării a circa 10.000 de hectare din Parcul Naţional Retezat, în care Academia Română a contestat modul în care presupuşii urmaşi ai familiei Kendeffy au fost împroprietăriţi în 2006, cu păşuni, păduri şi goluri alpine.

Veşti proaste de la meteorologi: Vremea rea continuă până miercuri seară

Instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta şi în cursul zilei de astăzi. Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, până miercuri la ora 21.00.

Julian Assange, condamnat la închisoare în Marea Britanie

Un tribunal britanic l-a condamnat, miercuri, pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, la un an şi două săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat termenii eliberării condiţionate, el ascunzându-se în Ambasada Ecuadorului din Londra acum şapte ani, scrie New York Times.

Scene sângeroase pe străzile Iaşului: o femeie a fost înjunghiată în gât în faţa unei case de amanet. Agresorul a fugit

O femeie din municipiul Iaşi a fost rănită grav în dimineaţa zilei de miercuri, 1 mai, după ce a fost înjunghiată în gât de un bărbat necunoscut.

Bărbat bătut cu bestialitate şi jefuit de consăteni când se întorcea de la piaţă. „I-au furat banii încasaţi din vânzarea mieilor“

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din satul Oprişor (judeţul Mehedinţi) a fost adus în comă la Spitalul Judeţean din Timişoara după ce a fost bătut cu bestialitate de cunoscuţi.

Câţi bani s-au strâns la Pilonul 2 - pensiile private obligatorii

Numărul persoanelor care contribuie la fondurile de pensii private obligatorii a depăşit 7,3 milioane de persoane, se arată în datele publicate recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Un avion Wizz Air, nevoit să se întoarcă de urgenţă pe Aeroportul Otopeni. Care a fost motivul

Un avion al companiei aeriene Wizz Air a fost nevoit miercuri să se întoarcă de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă.

Cum a explicat Petre Daea ineficienţa scutului antigrindină la Prahova

Ministrul Agriculturii Petre Daea a venit miercuri, 1 mai, la Urlaţi pentru a verifica pagubele produse de grindină. Acesta a precizat că vremea rea a afectat zeci de hectare de culturi de viţă de vie.

ANAF a cerut pentru uz propriu 3 hectare confiscate de la Dan Voiculescu. Ce va fi în sediul Grivco şi cât mai are statul de recuperat din prejudiciu

ANAF a cerut să-i fie atribuit pentru uz propriu un imobil care a aparţinut familiei omului de afaceri Dan Voiculescu, compus din 3 hectare de teren şi clădiri, inclusiv cu destinaţia de birouri.

Primele declaraţii ale procurorilor în cazul lui Răzvan Ciobanu. „Moartea a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au făcut miercuri, 1 mai, primele declaraţii cu privire la accidentul rutier în care Răzvan ciobanu a murit.

Vântul face curentul gratis. Energia electrică costa 0,1 lei pe bursă

Energia electrică era aproape gratis, miercuri, datorită faptului că vântul a turat turbinele eoliene la maxim, atât marţi, cât şi miercuri.

De ce nu repară nimeni pasajul Pipera-Tunari, puternic degradat la 10 ani de când a fost dat în folosinţă

Pasajul Pipera – Tunari începe să se degradeze, punând în pericol siguranţa circulaţiei, deşi au trecut doar 10 ani de când a fost dat în folosinţă.

SUA avertizează că ar putea avea loc noi atacuri teroriste în Sri Lanka. Atentatele din ziua de Paşte, plănuite din afara ţării

Ambasadorul american în Sri Lanka, Alaina Teplitz, a declarat că unii dintre teroriştii responsabili pentru atacurile teroriste, în urma cărora au murit cel puţin 250 de persoane, ar putea să fie încă liberi şi să planifice mai multe atentate, relatează agenţia Reuters.

Avioane militare italiene participă la misiuni de poliţie aeriană în România

Militarii italieni vor participa la misiunile de poliţie aeriană începând cu luna mai. Ei vor fi dislocaţi la baza militară din judeţul Constanţa până la finalul lui august.

Până şi cei mai bogaţi români sunt săraci. Pe ce loc în lume se află Ion Ţiriac

Ion Ţiriac este singurul român inclus în ultima ediţie a topului miliardarilor publicat marţi de revista americană Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Director de ocol silvic reclamat că vrea să defrişeze un spaţiu verde ca să construiască un bloc lângă o clădire de patrimoniu. Cum răspunde acuzaţiilor

Terenul pe care directorul Ocolului Silvic din Focşani, Ionuţ Cristian Duţă, vrea să construiască un bloc de patru etaje se află într-o zonă centrală a municipiului şi este singura oază de verdeaţă pentru locatarii din vecinătate.

Imagini şi mărturii de la 1 Mai din comunism. „La defilare dădeai extemporal cu securiştii. Naiba te lua dacă nu puneai suflet!”

Ziua de 1 Mai în perioada comunistă nu se rezuma doar la chestiuni propagandistice. După ce oamenii muncii „îşi arătau adeziunea” faţă de partidul comunist, aveau parte de petreceri câmpeneşti cu bere şi mici. „Mişunau securiştii ca furnicile pe acolo. Ştiau că, la băutură, se mai dezleagă limbile”, povesteşte unul dintre martorii oculari.

Potopul de primăvară care a făcut praf viţa de vie. De ce a fost depăşit sistemul antigrindină: „S-au tras 16 rachete“

Ploaia torenţială însoţită de grindină căzută marţi, 30 aprilie, a distrus culturile de viţă de vie şi de pomi fructiferi din zona Dealu Mare din judeţul Prahova.

Deutsche Welle, despre drumurile care ucid în România: Mortul este de vină?

În fiecare zi, în România, cinci oameni mor în accidente rutiere. În peste 30.000 de accidente produse anual pe şosele, aproape 2.000 de victime îşi pierd viaţa. Siguranţa rutieră plasează România pe ultimul loc în UE.

Avertisment al vicepreşedintelui Comisiei Europene pentru Varşovia: Polonia nu trebuie să mai trateze UE ca pe o maşinărie de produs bani

Polonia ar trebui să înceteze să mai trateze Uniunea Europeană drept o maşinărie de făcut bani şi să aibă o contribuţie financiară mai însemnată în viitor, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, miercuri, potrivit Reuters.

Maduro: Lovitura de stat a eşuat. Cei responsabili vor fi pedepsiţi. El neagă faptul că se pregătea să părăsească Venezuela, cum susţin oficiali americani

După ce secretarul de stat american a spus că Maduro a fost pe punctul de a pleca în Cuba fiind convins de Rusia să rămână şi după violenţele între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora zeci de persoane au fost rănite, Maduro a anunţat că lovitura de stat a eşuat, Guaido pierzând susţinerea trupelor armate pe care o proclamase.

O tânără de 19 ani, căutată de poliţie şi de familie. Este de negăsit de două zile

Poliţia a fost sesizată marţi, 30 aprilie 2019, că o tânără din localitatea Câmpina a plecat de la domiciliu, în ziua precedentă, fără a se mai întoarce.

Aproximativ 40.000 de turişti pe litoral, în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai. Continuă criza forţei de muncă la malul mării

Alături de ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Litoralul de 1 Mai: de la grătar pe iarbă verde la confort de cinci stele

DISTRACŢIE Minivacanţa de 1 Mai a fost sărbătorită în stil diferit. Dacă unii au încins grătarele pe iarba verde şi au prins răsăritul pe plajă, alţii au sorbit şampanie de mii de euro in cluburile de fiţe şi s-au bucurat de luxul de la hotelurile de cinci stele.

Maşinile cu îngheţată, interzise în unele zone din Londra

Maşinile care vând îngheţată vor fi interzise în unele zone din Londra din cauza îngrijorărilor privind poluarea, informează The Guardian.

PSD spune că ratele vor scădea cu până la 18%, deşi analiştii estimează că unele chiar vor creşte

Ratele la creditele românilor urmează să scadă cu până la 18%, în urma înlocuirii ROBOR cu nul indice, se arată pe pagina de Facebook a PSD. Analilştii nu sunt însă de aceeaşi părere, susţinând că diminuarea va fi de numai câţiva lei, iar în unele cazuri vor fi chiar creşteri.

SONDAJ. PNL bate PSD pentru a doua lună la rând. Alianţa USR-PLUS scade, ProRomânia creşte. PMP trece pragul

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc duminică, liberalii ar câştiga cele mai multe voturi, arată sondajul pe luna aprilie realizat de IMAS, la comanda Europa FM. Este pentru a doua lună la rând când PNL (25,6%) depăşeşte PSD (21,7%) în intenţiile de vot. De asemenea, este pentru a doua lună când Alianţa USR-PLUS scade în sondaje.

FOTO Halep a plecat la Madrid cu adidaşi de 790 de euro: Cum arată încălţările ei şi ce brand de lux le-a produs

Simona Halep a câştigat peste 20 de milioane de dolari din tenis şi, de obicei, face şi o repriză puternică de shopping, după turneele reuşite.

Reuters: Soţia lui Zelenski a cumpărat de la un magnat ucrainean un apartament de lux la jumătate din valoarea pieţei

Soţia noului preşedinte ales al Ucrainei Volodimir Zelenski a cumpărat un apartament de lux pentru mai puţin de jumătate din valoarea pieţei de la omul de afaceri Olekandr Buriak, potrivit declaraţiilor de avere şi documentelor de proprietate.

Poliţist lovit cu praştia cu bile de rulmenţi de către un hoţ prins în flagrant. Ce a păţit agentul

Un poliţist local din Bârlad a fost atacat de un hoţ surprins în toiul nopţii în timp ce încerca să spargă un magazin de cartier. Agentul a ajuns la spital cu capul spart, după ce hoţul l-a atacat cu o praştie şi bile de rulmenţi.

Scandal între Codrin Ştefănescu şi Rareş Bogdan. „Turbat securistoid, asta eşti!  Băi, istericule!“; „Nu vorbiţi cu infractorii din PSD. Sunteţi avocatul infractorilor“

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, şi Rareş Bogdan, deschiderea de listă  a PNL pentru europarlamentare, s-au certat în timpul unei emisiuni de televiziune.

Plebiscit: Iohannis, pe urmele lui Băsescu

Din 1864 până în 1989, cetăţenii români au fost chemaţi de şase ori la consultări plebiscitare. De la revoluţie încoace s-au mai adăugat opt asemenea mobilizări la urne.

Nepăsarea locuitorilor din cea mai mare comună a ţării şi apatia autorităţilor tranformă Someşul într-o adevărată groapă de gunoi

Someşul Mic a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi pe o lungime de aproximativ 7 kilometri, distanţă pe care traversează comuna Floreşti.

Canalul Panama, afectat de secetă

Canalul Panama este afectat de o secetă fără precedent de la inaugurarea sa, în 1914, unele cargouri fiind nevoite să-şi reducă încărcăturile pentru a-l traversa în siguranţă.

SONDAJ. Iohannis s-a detaşat în cursa pentru un nou mandat. Cât de departe sunt Tăriceanu, Dragnea, Ponta şi Cioloş. Kovesi, măsurată pentru prima dată

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Şeful statului este cotat la 42,7%, de două ori şi ceva mai mult decât următorul candidat, Călin Popescu Tăriceanu (18,3%), arată un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Sume fabuloase cheltuite pentru un mastodont bisericesc lăsat în paragină. „Îi lasă să ne jefuiască pe faţă ca să nu piardă sprijinul politic“

Din 1990, Mitropolia Olteniei spune că doreşte să construiască o catedrală într-un cartier din Craiova. În primii 16 ani doar s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie. În 2006, au început lucrările, dar au fost repede abandonate din lipsă de fonduri.

„Judecata de apoi“ a unui preot - infractor. Ce au decis judecătorii

Un infractor care a slujit ca preot în timp ce era dat în urmărire generală a cerut judecătorilor să îi redeschidă procesulla finele căruia a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Cosmin Stan a revenit la Pro TV după 10 ani: „Mă întorc acasă“

Cosmin Stan (41 de ani) a revenit la postul Pro TV după zece ani, timp în care a trecut pe la mai multe posturi de ştiri.

Episodul 3 din Game of Thrones, al doilea cel mai slab rating al serialului: care sunt dezamăgirile fanilor şi criticilor

„Game of Thrones“ este unul dintre cele mai bune seriale, aşa că pare aproape imposibil să găseşti un episod cu un rating mic, însă această performanţă negativă a fost atinsă odată cu premiera episodului 3 din sezonul 8, intitulat „The Long Night“, care a fost cotat de fani drept al doilea cel mai slab din istoria seriei produse de HBO. Urmează spoilere!

„Atenţie la blonde!“: un nou tip de înşelătorie pe străzile din Paris

Hoţii recurg la o tehnică nouă pentru a goli buzunarele turiştilor chinezi care vin în capitală franceză cu o mulţime de bani: „blonde frumoase“ se apropie de aceştia şi le câştigă încrederea, apoi îi lăsă cu buzunarele goale , avertizează ambasada chineză în Franţa.

Naruhito, noul împărat al Japoniei. Ţara Soarelui Răsare a intrat în era Reiwa

În Japnia au loc ceremoniile de instalare pe Tronul Crizantemei a prinţului moştenitor Naruhito, fiul cel mare al împăratului Akihito şi al împărătesei Michiko, care a abdicat, marţi.

De ce a murit designerul Răzvan Ciobanu. Ce spun apropiaţii cu care a fost la Festivalul Sunwaves

Medicii legişti au stabilit, după efectuarea necropsiei, că designerul Răzvan Ciobanu a murit din cauza multiplelor traumatisme suferite în urma accidentului.

Maia Morgenstern, „femeia care se încăpăţânează să meargă prin lume ca o fetiţă“, împlineşte azi 57 de ani. Actriţa şi respectul pentru înaintaşi

Actriţa Maia Morgenstern împlineşte miercuri 57 de ani. Printre cei care i-au urat „la mulţi ani” se numără şi actriţa Dorina Chiriac care, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a descris-o ca pe „o planetă cu proprie atmosferă în interiorul atmosferei unei planete”. Morgenstern descrie actoria ca pe o nevoie a sufletului, care se învaţă şi privind la înaintaşi, după cum explica aceasta în cadrul unui discurs ţinut la TEDx.




Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting VPS

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

La ce prețuri se vând pomii tăiați de pe marginea drumurilor județene în Argeș

Consiliul Județean Argeș a stabilit tarifele de pornire a licitațiilor care vor fi organizate pentru valorificarea volumului brut de masă lemnoasă pe picior existent în zona de siguranță a unor drumuri județene unde se fac lucrări de &...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300