Tuesday 30 April 2019

RO - EN - Tue 30 Apr 2019 18:05:05 - 368202001

Ecaterina Andronescu explică ce înseamnă şcolile profesionale: angajatorii vor putea finanţa şcoli sau programe educaţionale de practică

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a afirmat marţi, la Târgu Mureş, că în viitorul apropiat se va centra pe transformarea tuturor şcolilor profesionale în şcoli profesionale duale.

Medicul Vasi Rădulescu: Îmi doresc o ţară cu oameni care nu mai consideră o moarte „meritată“ prin prisma orientării sexuale

Moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu a generat un nou val de ură pe reţelele sociale, acolo unde orientarea sexuală şi statutul social al fostului jurat din emisiunea „Bravo, ai stil!” au fost criticate.

FOTO Firmele municipale din Bucureşti nu pot avea grijă nici de propria ogradă. Cum se scufundă o ambarcaţiune chiar în incinta Administraţiei Lacuri

O ambarcaţiune aflată chiar în incinta firmei municipale create de Primăria Capitalei pentru a avea grijă de lacurile şi parcurile din Bucureşti este pe cale să se scufunde.

Horoscopul lunii mai: prin ce schimbări trece fiecare zodie

În luna mai veţi rememora toate experienţele care v-au marcat viaţa până acum. Apoi lucrurilor vor începe să se aşeze într-un nou capitol al existenţei voastre. Lăsaţi-vă purtat de val şi lucrurile se vor aşeza mai bine decât v-aţi închipuit.

Localnicii din Săcele au luat obiecte personale şi părţi din caroseria maşinii în care a murit Răzvan Ciobanu

Locul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu a atras curiozitatea localnicilor din Săcele, care au ţinut să păstreze un suvenir din autoturismul la volanul căruia se afla creatorul de modă în vârstă de 43 de ani.

Noi detalii în cazul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu. De ce se afla creatorul de modă la intrarea în Săcele şi cui aparţinea maşina

Anchetatorii încearcă să stabilească toate detaliile în cazul morţii creatorului de modă Răzvan Ciobanu, într-un accident rutier petrecut în judeţul Constanţa.

Belarus: Arestare misterioasă a unui apropiat al preşedintelui Lukaşenko pentru că pregătea un complot la adresa acestuia

Andrei Vtiurin, secretar de stat adjunct al Consiliului de Securitate al Belarus şi fost şef al serviciului de protecţie şi pază a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a fost reţinut de ofiţeri KGB în urmă cu o săptămână.

VIDEO Satul Constantin Brâncoveanu, grav afectat de furtuna violentă. Primar: 15 case nu mai au acoperiş

Furtuna violentă care a măturat Bărăganul a făcut pagube importante în localitatea Constantin Brâncoveanu, situată în apropierea locului unde a fost observat un vârtej uriaş care a luat pe sus, de pe DN21, un autocar cu 40 de persoane.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, revocarea procedurilor de desemnare a procurorului general şi a membrului din partea României la Eurojust.

VIDEO Imagini apocaliptice în Prahova. Străzile unui oraş, acoperite cu un strat gros de gheaţă, ca în timpul iernii

Furtuna care s-a abătut, marţi 30 aprilie, asupra judeţului Prahova a fost însoţită de fenomene meteorologice extreme. Oraşul Urlaţi a fost cel mai afectat.

VIDEO Insula fantastică din Delta Dunării. Pe întinderea de pământ de 98 de hectare trăiesc vietăţi legendare

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunării este Insula Popina, o întindere de pământ de 98 hectare pe care trăiesc vietăţi legendare.

Trafic rutier reluat pe DN 21, după tornada care a răsturnat un autocar

Traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN21, în zona localităţii Constantin Brâncoveanu, unde un autocar cu 40 de persoane a fost luat pe sus de o furtună violentă.

Secretele Elenei Ceauşescu: accidentul grav ţinut sub tăcere şi obsesia pentru putere. Ce alte episoade din viaţa soţiei preşedintelui comunist au fost ascunse

Note secrete ale Departamentului de Stat al SUA şi ale spionajului american oferă detalii din viaţa Elenei Ceauşescu, pe care autorităţile regimului comunist au încercat să le ţină sub tăcere.

Nopţi albe în Mamaia şi Vama Veche în minivacanţa de 1 Mai. Zeci de mii de turişti, aşteptaţi la evenimente de top

Petrecerile se ţin lanţ pe litoralul românesc, Mamaia şi Vama Veche fiind principalele staţiuni unde zeci de mii de turişti au ales să-şi petreacă minivacanţa de Paşti şi 1 Mai.

Minune japoneză la CFR! Răzvan Cuc a mers cu trenul la mare şi a inspectat toaletele din vagoane. Trenul a ajuns la destinaţie cu 5 minute mai devreme

Peste 300 de vagoane ale CFR Călători vor fi modernizate în acest an, a susţinut, marţi, ministrul Transporturilor, la sfârşitul unei călătorii cu trenul de la Bucureşti la Constanţa. Trenul cu care a circulat ministrul a ajuns în Gara din Constanţa cu 5 minute înainte de termenul prevăzut.

Pandele, mărturisiri despre probleme de sănătate ale Gabrielei Firea: i-a fost găsită în colon „o sârmă de 3 centimetri“ şi a refuzat să se trateze în străinătate

Primarul din Voluntari şi soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, a susţinut, într-o emisiune difuzată de România TV în seara de Paşte, că soţiei sale i-a fost găsită în colon „o sârmă de vreo 3 centimetri”, dar că primarul general al Capitalei nu a acceptat să se trateze în străinătate, gândindu-se şi la "ce spune lumea".

FOTO VIDEO Tornadă uriaşă la Drajna: autocar cu 40 de oameni la bord, răsturnat de vijelie, acoperişuri spulberate. Plan roşu de intervenţie

Fenonem meteo extrem de periculos în judeţul Călăraşi. Un vârtej uriaş, care seamănă cu o tornadă, a fost filmat marţi după-amiază în localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost răsturnat de vijelie, şapte oameni fiind răniţi. Inspcetoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a activat Planul roşu de intervenţie.

VIDEO UPDATE Se precipită lucrurile în Venezuela. Armata ar fi trecut de partea lui Guaido şi ar începe „faza finală” a înlăturării preşedintelui Maduro

Juan Guaidó, autoproclamat preşedinte al Venezuelei, recunoscut de peste 50 de state, îi îndeamnă pe venezueleni să se mobilizeze pentru faza finală a „Operaţiunii Libertate”. „Armata a luat decizia corectă”, a spus Guaido, în spatele căruia se pot vedea persoane îmbrăcate în uniformă militară.

Cum se formează o tornadă, unul dintre cele mai distructive fenomene naturale VIDEO

O tornadă este o coloană de aer ce se roteşte cu violenţă şi ce se află în contact cu pământul. În cazul în care nu provine de pe urma unei furtuni atunci este vorba despre o circulaţie a prafului. O tornadă tipică provine şi din regiunea unor curenţi ascendenţi a unei puternice furtuni. Tornadele se pot forma şi deasupra unei ape, explică specialiştii.

Zi neagră pentru români: Copil, Buzărnescu şi Bara, înfrângeri pe linie. „Miki“ a suferit cel mai grav eşec

Cum Simona Halep (3 WTA) mai are o săptămână de odihnă până să-şi înceapă parcursul la Madrid, participarea celorlalţi români în diverse competiţii se rezumă, ca de obicei, la un meci sau două.

Rate mai mari la Prima Casă, din cauza noului indice pentru credite

Creditele prin programul guvernamental Prima Casă ar putea deveni mai scumpe decât un credit ipotecar standard, odată cu calcularea ratelor după noul indice care înlocuieşte ROBOR.

„Arma invizibilă“ a armatei ruse, prezentată la parada din 9 mai. Care este antidotul american

Palantin, noul complex de luptă radioelectronică al armatei ruse, capabil să redirecţioneze rachete şi avioane inamice, va fi prezentat publicului de Ziua Victoriei, la parada din 9 mai organizată  în oraşul Voronej.

Campania de crowdfunding pentru telefonul de 18.000mAh de la Energizer a eşuat

Aparatul pe care l-am numit ”baterie externă cu telefon inclus” a strâns numai 1% din suma pe care o cerea pe site-ul Indiegogo.

Incendiu la fabrica TRW din Timişoara. 400 de oameni s-au autoevacuat. La faţa locului este şi autospeciala destinată accidentelor nucleare

Pompierii de la ISU Timiş au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu, la multinaţionala TWR, din zona Pădurea Verde.

EXCLUSIV De ce nu a fost anunţată tornada din Călăraşi prin sistemul RO-ALERT

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat pentru Adevărul că fenomenul meteorologic extrem petrecut, marţi seară, în judeţul Călăraşi, din cauza căruia un autocar a fost luat pe sus, iar mai multe persoane au fost rănite nu a fost anunţat prin sistemul RO-ALERT întrucât tornada este „o surpriză“.

Administraţia Naţională de Meteorologie, explicaţii despre tornada formată în judeţul Călăraşi: „În zonă încă sunt riscuri”

Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în judeţul Călăraşi, este un fenomen meteorologic destul de rar şi că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut. Aceştia avertizează însă că deşi tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt.

VIDEO Tornadă filmată în judeţul Buzău. Furtuna a produs probleme în tot judeţul

Vremea rea a pus stăpânire pe judeţul Buzău. Potrivit Prefecturii, au fost probleme în mai multe zone din judeţ produse de vântul puternic şi grindină. O mică tornadă produsă în sudul judeţului a fost filmată de şoferii care se aflau la Movila Banului în jurul orei 17.00.

VIDEO Poliţişti locali agresaţi într-un parc din Baia Mare: „Vă arătăm noi dacă nu ne lăsaţi în pace!”. Ce au păţit scandalagiii

Doi poliţişti locali din Baia Mare au fost agresaţi de către doi bărbaţi recidivişti. Întreaga scenă s-a petrecut în seara de 29 aprilie, în zona parcului de pe strada Gării. Pentru a reuşi imobilizarea lor, poliţiştii i-au încătuşat pe cei doi.

„Venom“, cel mai vizionat film străin în România în 2018. Top 20 filme europene, după numărul de spectatori

Lungmetrajul SF „Venom”, regizat de Ruben Fleicher, cu Tom Hardy în rol principal, a fost anul trecut cel mai vizionat film în cinematografele româneşti cu 426.023 spectatori. În clasament, pe locurile următoare se găsesc producţiile "Razbunătorii: Războiul infinitului" (423.564 spectatori), "Jumange: Aventuri în junglă" (397.872 spectatori), "Cincizeci de umbre descătuşate" (369.137 spectatori), "Bohemian Rhapsody" (365.531 spectatori).

De ce vrea Indonezia să-şi mute capitala de la Jakarta

Joko Widodo, preşedintele Indoneziei, a anunţat că guvernul intenţionează să mute capitala într-un alt oraş, deoarece Jakarta este supraaglomerată, informează agenţia Tass. Potrivit presei indoneziene, cel mai probabil, capitala se va afla în oraşul Palangkaraya, pe insula Borneo.

„Atenţie la blonde!“: un nou tip de înşelătorie pe străzile din Paris

Hoţii recurg la o tehnică nouă pentru a goli buzunarele turiştilor chinezi care vin în capitală franceză cu o mulţime de bani: „blonde frumoase“ se apropie de aceştia şi le câştigă încrederea, apoi îi lăsă cu buzunarele goale , avertizează ambasada chineză în Franţa.

FOTO Cum se vede din Serbia malul românesc al Dunării. Podul Mraconia a fost îmbrăcat în tricolor

Podul de la Mraconia şi chipul lui Decebal sculptat în stâncă au fost iluminate arcitectural de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara,

„Generalul ger“, trecut în rezervă de armele moderne. Cum poate fi învinsă Rusia pe timpul iernii

Tactica de război şi echipamentele militare au evoluat atât de mult în ultimii ani încât chiar şi o iarnă aspră - protectorul tradiţional al Rusiei - nu mai este o piedică pentru un potenţialul inamic.

FOTO Cum a fost luat pe sus autocarul cu 40 de pasageri şi aruncat în câmp

Autocarul în care se aflau 40 de pasageri a fost luat pe sus de vântul puternic şi purtat mai bvine de 50 de metri în aer, după care a fost aruncat în mijlocul câmpului.

Cheltuieli militare tot mai ridicate la nivel global. Ce loc ocupă România

Potrivit noului raport al Institutului pentru Cercetare în domeniul Păcii (SIPRI), sumele alocate apărării au crescut în întreaga lume - printre altele, şi în România.

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, internat în spital

Silvio Berlusconi, fost premieri al Italiei, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat marţi dimineaţă la spitalul San Raffaele din Milano, au anunţat surse din anturajul său.

A ajuns la închisoare pentru că a falsificat asigurarea şi ITP-ul unui autoturism înregistrat în Bulgaria. Greşeala unui recidivist după 8 ani de la prima faptă

Falsificarea documentelor unui autoturism înseamnă pentru un bărbat în vârstă de 30 de ani din Aiud o pedeapsă cu închisoarea, în regim de detenţie.

Răzvan Ciobanu va fi înmormântat la Cimitirul Progresul din Capitală. Testele preliminare arată că designerul ar fi consumat droguri

Trupul neînsufleţit al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, mort într-un cumplit accident rutier în a doua zi de Paşti, a fost urcat în dric şi va fi dus la Bucureşti.

Boza, CE Oltenia: Angajaţii care vor părăsi compania vor primi 4 salarii compensatorii

Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul din cei mai mari producători de energie din ţară, va demara un program de plecări voluntare, iar circa 200-250 de salariaţi vor părăsi compania, a declarat, marţi, directorul general al companiei pentru News.ro, Sorin Boza, care a subliniat că aceştia vor primi patru salarii compensatorii.

Fiu de preot acuzat că şi-a ucis vecina după ce a înjunghiat-o de zeci de ori, trimis în judecată. Casa în care a avut loc crima a fost incendiată

Marin Teodor Mina, fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit că a omorât o vecină cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a incendiat casa femeii.

Compania românească UiPath a devenit cel mai valoros startup de inteligenţă artificială din lume

Unicornul românesc UiPath a devenit cel mai valoros startup de inteligenţă artificială din lume, după ce a ajuns să valoreze 7 miliarde de dolari în urma unei finanţări de 568 milioane de dolari primite marţi.

Controversata retrocedare a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece. Ce decizie importantă au luat magistraţii

Magistraţii au luat o decizie importantă în dosarul retrocedării a circa 10.000 de hectare din Parcul Naţional Retezat, în care Academia Română a contestat modul în care presupuşii urmaşi ai familiei Kendeffy au fost împroprietăriţi în 2006, cu păşuni, păduri şi goluri alpine.

Sfârşitul unei ere. Ultima zi cu credite în lei în funcţie de ROBOR

Banca Naţională a României a anunţat că va publica, în data de 2 mai, noul indice în funcţie de care sunt calculate ratele la creditele în lei ale românilor. 30 aprilie este, aşadar, ultima zi în care teoretic se mai pot acorda credite noi în funcţie de ROBOR.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 1-2 mai, o vizită în Polonia

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 1-2 mai, o vizită în Republica Polonă, în cursul căreia va participa la Conferinţa şefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală şi de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004 şi la Marşul Internaţional al Vieţii.

Prioritatea jocurilor politice înainte de Summitul de la Sibiu? Călcătura pe bombeu - Dăncilă nu a fost invitată

Povestea o ştiţi, face parte din patrimoniul literar al omenirii şi din amintirile frumoase ale copilăriei noastre, în vremea în care farmecul unor cărţi mai deschidea încă porţile feeriei, primul paradis tangibil de care aveam parte.

PepsiCo dă în judecată ţărani indieni pentru ... cultivarea cartofilor

PepsiCo, cea mai mare companie multinaţională din domeniul agroalimentar din lume, cu un capital de peste 150 de miliarde de dolari, a decis să dea în judecată  patru fermieri indieni şi să le ceară daune de zece milioane de rupii (aproximativ 128.000 de euro).

FOTO VIDEO Autocar răsturnat din cauza tornadei din Călăraşi. Opt oameni sunt răniţi

Un autocar cu 40 de persoane la bord s-a răsturnat, marţi seară, din cauza tornadei care a lovit judeţul Călăraşi. În urma accidentului petrecut în zona localităţii Constantin Brâncoveanu, şapte persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă.

VIDEO Îngropat în acuzaţii, CEO-ul Boeing susţine că piloţii nu au respectat în totalitate procedurile pentru a preveni prăbuşirea avionului din Etiopia

După ce tot mai multe voci acuză Boeing de felul defectuos în care au fost livrate o serie de aparate, Dennis Muilenburg, CEO-ul companiei Boeing, a declarat că sistemele de siguranţă ale avioanelor 737 MAX au fost construite corect şi a afirmat că piloţii nu au respectat în totalitate procedurile Boeing pentru prevenirea defecţiunii care, cel mai probabil, a dus la prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines.

Cine concertează anul acesta la Polivalenta din Cluj: Enrique Iglesias, Tom Jones, Lenny Kravitz , Deep Purple

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui anul acesta mai multe concerte şi evenimente importante.  Clujenii vor avea ocazia să-i vadă pe Simona Halep şi pe Darren Cahill la Sports Festival, dar şi artişti sau trupe Enrique Iglesias, Tom Jones, Lenny Kravitz, Deep Purple etc. A fost anunţat programul pe întregul an.

Gazprom şi-a dublat profitul net în 2018. Către România gigantul a exportat 1,32 miliarde metri cubi de gaze

Grupul rus Gazprom a raportat luni o creştere de peste 100% a profitului net în 2018, graţie vânzărilor record de gaze spre Europa. Şi către România compania a exportat 1,32 miliarde metri cubi de gaze.

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Anunț important de la Primăria Bradu

Primăria Bradu și primarul Dan Stroe pun mare preț pe curățenia din localitate și pe reciclare și utilizarea unor deșeuri pentru producerea de energie. În acest sens, primarul Dan Stroe face un anunț important pentru locuitori. „...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

FC Argeş joacă în Trivale de Paşti

Până în Paşti şi în ziua de Paşti se vor desfăşura şi meciurile din cadrul etapei a 32-a din Liga a 2-a de fotbal. Echipele din Argeş au meciuri dificile: vineri, 26 aprilie, se va desfăşura partida Luceafărul Oradea - C...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Coplată pentru serviciile medicale private

Coplata pentru serviciile medicale private intră astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că asiguraţii se vor putea trata la spitalele private, însă vor fi nevoiţi să acopere diferen ...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Licitaţie de un milion de euro la Rucăr

După ce a obţinut toate cele 25 de avize necesare pentru autorizaţia de construire, Primăria comunei Rucăr a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local. Modernizarea drumurilor este vitală pentru...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Lipsa de experienţă, principala cauză a accidentelor de muncă în Argeş!

Reprezentanţii ITM Argeş au prezentat astăzi la Colegiul Prefectural o situaţie a incidentelor apărute pe parcursul anului trecut. Conform raportului, numărul accidentelor de muncă a scăzut de la 137 în 2017 la 132 în 2018, dar a...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Camera Deputaţilor a votat pentru repatrierea rezervei de aur a României

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi proiectul de lege iniţiat de PSD pentru repatrierea integrală a rezervei de aur a României. Proiectul de lege a vizat modificarea şi completarea art. 30 din Legea nr...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Buget de peste 10 milioane lei la Regia de Drumuri

Regia Județeană pentru Drumuri și Poduri Argeș a previzionat pentru anul în curs venituri totale de 10,7 milioane lei, iar cheltuielile sunt estimate la suma de 10,63 milioane lei. În structura cheltuielilor de exploatare, preponderea...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

De Paşti, restricţii de trafic pe drumul Piteşti - Râmnicu Vâlcea

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 25 aprilie - 1 mai 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destin...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Măsuri speciale la biserici pentru Paşti

Riscul de producere a unor incendii la lăcaşurile de cult în perioada Paştelui este mare, iar tragedia de la Costeşti de acum aproape 100 de ani nu a fost uitată. Tocmai de aceea, pompierii argeşeni s-au mobilizat şi inspectorii de prev...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Plecarea deputatului Georgescu de la PSD la Pro România, parte a unui calcul complicat pentru PSD

Conducerea PSD ia în calcul să amâne până după Paște o reorganizare a Guvernului și, implicit, validarea în Parlament a noilor miniștri din cabinetul Dăncilă, pentru a-l scoate astfel din joc pe Klaus Iohannis. Î...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Utilaje noi la ADP Piteşti

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat încă trei utilaje multifuncționale, în valoare de 1.428.000 de lei, care vor putea fi folosite atât iarna la deszăpezire, cât și în restul anului, pentru operațiuni c&...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Simona Bucura Oprescu, 71 de iniţiative legislative!

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeş al PSD, este unul dintre cei mai activi parlamentari ai partidului. Simona Bucura Oprescu a iniţiat sau a fost co-autor la nu mai puţin de 71 de iniţiative legislative, multe dintre acestea devenind legi. ...(Citește tot articolul)

Wed, 20 Mar 2019 00:00:00 +0200

Autorizații de plantare - defrișare eliberate în primul trimestru al anului 2019

În conformitate cu prevederile Legii Pomiculturii nr. 348/2003R, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș a eliberat în primul trimestru al acestui an, 37 autorizații de defrişare plantații de pomi şi arbuşti fructiferi, 27 a...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Şedinţă de Consiliu Local la Topoloveni

Mâine, 24 aprilie 2019, are loc la ora 14, la sala de ședințe a PrimărieiTopoloveni, şedinţa Consiliului Local. Consilierii locali din Topoloveni se vor întâlni în ședința ordinarăpe luna aprilie 2019. Pe ordinea de z...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

La ce prețuri se vând pomii tăiați de pe marginea drumurilor județene în Argeș

Consiliul Județean Argeș a stabilit tarifele de pornire a licitațiilor care vor fi organizate pentru valorificarea volumului brut de masă lemnoasă pe picior existent în zona de siguranță a unor drumuri județene unde se fac lucrări de &...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Aveţi grijă! Recomandări de la Prefectură pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai!

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a făcut o serie de recomandări pentru cetăţeni pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai. Iată care sunt acestea:- În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, în magazine, fiţi foa...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Program de sărbători la Evidenţa Populaţiei în Piteşti

Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești anunță cetățenii că, în perioada sărbătorilor pascale și a zilelor declarate libere, respectiv în intervalul 26 aprilie 2019 - 1 mai 2019, programul de lucru cu public...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Cum funcţionează pieţele din Piteşti de sărbători

SC SALPITFLOR GREN SA anunță că în perioada 26 - 29 aprilie 2019 piețele municipiului Pitești vor funcționa după următorul program: vineri 26.04.2019 06:30 - 20:30 sâmbătă 27.04.2019 - 06:30 -17:30 duminică 28.04.2019: î...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorităţile din Argeş, în alertă din cauza gripei porcine

Autorităţile judeţene au atras astăzi în Colegiul Prefectural atenţia cu privire la problemele care pot apărea în Argeş pe fondul focarului de gripă porcină din Corbeni depistat săptămâna trecută. 'Dacă vom găsi anim...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Doar patru abatoare în care pot fi sacrificaţi mieii în Argeş

Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş, a spus astăzi că în judeţul Argeş se pot sacrifica miei pentru Paşti în doar patru dintre cele şapte abatoare autorizate. Este vorba despre abatoarele din Câmpulung Muscel, Rucăr şi Bas...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300