Tuesday 30 April 2019

RO - EN - Tue 30 Apr 2019 10:58:29 - 964550361

Înţelegerea amiabilă în cazul accidentelor minore. Când intră în vigoare noile prevederi

Procedura de constatare amiabilă a accidentelor minore, în cazul deţinerii poliţei de asigurare pentru răspundere civilă auto internă, va deveni posibilă din luna septembrie, la şase luni de la publicarea noilor prevederi în Monitorul Oficial. Pentru deţinătorii certificatului de asigurare „Carte Verde”, procedura se va aplica după expirarea a 24 de luni, adică de la începutul anului viitor.

Localnicii din Săcele au luat obiecte personale şi părţi din caroseria maşinii în care a murit Răzvan Ciobanu

Locul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu a atras curiozitatea localnicilor din Săcele, care au ţinut să păstreze un suvenir din autoturismul la volanul căruia se afla creatorul de modă în vârstă de 43 de ani.

Dăncilă, mesaj pentru Pedro Sanchez, după ce a câştigat alegerile din Spania

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a felicitat pe omologul său spaniol, Pedro Sanchez, pentru succesul obţinut de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), în urma alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc sâmbătă.

Ce spune ministrul Finanţelor, Ion Chicu, despre un nou program cu FMI

În cazul în care se reuşeşte instaurarea noului Guvern, chiar într-o săptămână vine misiunea Fondului Monetar Internaţional deplină, care ar urma să facă o evaluare şi să stabilească condiţii pentru următoarea tranşă din finanţarea FMI. O spune ministrul Finanţelor, Ion Chicu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Oficialul menţionează că Moldova ar putea primi ultima tranşă din program la începutul anului viitor, transmite IPN.

Minune japoneză la CFR! Răzvan Cuc a mers cu trenul la mare şi a inspectat toaletele din vagoane. Trenul a ajuns la destinaţie cu 5 minute mai devreme

Peste 300 de vagoane ale CFR Călători vor fi modernizate în acest an, a susţinut, marţi, ministrul Transporturilor, la sfârşitul unei călătorii cu trenul de la Bucureşti la Constanţa. Trenul cu care a circulat ministrul a ajuns în Gara din Constanţa cu 5 minute înainte de termenul prevăzut.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, revocarea procedurilor de desemnare a procurorului general şi a membrului din partea României la Eurojust.

Prioritatea jocurilor politice înainte de Summitul de la Sibiu? Călcătura pe bombeu - Dăncilă nu a fost invitată

Povestea o ştiţi, face parte din patrimoniul literar al omenirii şi din amintirile frumoase ale copilăriei noastre, în vremea în care farmecul unor cărţi mai deschidea încă porţile feeriei, primul paradis tangibil de care aveam parte.

VIDEO Cât de sigură la accident este în mod normal maşina în care a murit Răzvan Ciobanu

Maşina în care a murit Răzvan Ciobanu, un Range Rover fabricat în 2014, este, în mod normal, una extrem de sigură în caz de accident. Autoturismul care are o greutate de 2,3 tone, este din categoria off-road şi obţinut cinci stele la celebrele teste independente de siguranţă Euroncap.

Ameninţarea terifiantă a unui huligan: „Am mai băgat cuţitul în poliţişti. O f** pe nevastă-ta“. Cum a scăpat de puşcărie

Un bărbat din Iaşi a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare deşi a proferat ameninţări şi jigniri greu de reprodus la adresa a doi poliţişti. Individul s-a dezlănţuit după ce, fiind în stare de ebrietate, a distrus casa unui consătean fiind întrerupt de agenţii de Poliţie.

VIDEO Poliţişti locali agresaţi într-un parc din Baia Mare: „Vă arătăm noi dacă nu ne lăsaţi în pace!”. Ce au păţit scandalagiii

Doi poliţişti locali din Baia Mare au fost agresaţi de către doi bărbaţi recidivişti. Întreaga scenă s-a petrecut în seara de 29 aprilie, în zona parcului de pe strada Gării. Pentru a reuşi imobilizarea lor, poliţiştii i-au încătuşat pe cei doi. Cazul este cercetat acum de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş.

VIDEO Ce au păţit scandalagiii care i-au ameninţat cu moartea pe poliţişti şi i-au atacat cu toporul în seara de Înviere

Şoferul beat care a provocat un scandal imens în seara de Înviere, la Zahareşti, în judeţul Suceava, a fost internat în spital, după ce a fost împuşcat în gambă de către poliţişti, iar fiul său a fost reţinut pentru ultraj. Cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Liderul Statului Islamic, prima apariţie într-un video după 5 ani. El ameninţă că pierderea teritoriilor va fi răzbunată

Omul considerat a fi liderul Statului Islamic, cel care în 2014 anunţa în oraşul irakian Mosul înfiinţarea califatului, a declarat într-o apariţie filmată că pierderea teritoriilor sale va fi răzbunată, relatează BBC.

Cum au fost înghesuiţi 16 cetăţeni străini într-o autoutilitară încărcată cu piese auto. Voiau să ajungă în Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto, condusă de un cetăţean turc, 16 cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România.

Banii pentru partide, de două ori mai mulţi în aprilie faţă de martie. Câte milioane au încasat PSD, PNL şi USR

Partidele parlamentare au primit în luna aprilie subvenţii de la stat la o valoare aproape dublă faţă de lunile precedente. PSD este formaţiunea care a primit cei mai mulţi bani, adică 16,35 milioane lei, adică aproape 3,44 milioane euro.

Egiptean reţinut în România pentru şantajarea a două persoane. Câţi bani ar fi cerut victimelor şi cu ce le avea la mână

Un egiptean de 32 de ani, suspectat că ar fi şantajat două persoane cu publicarea pe internet a unor imagini compromiţătoare, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii din Dâmboviţa.

Cine este proprietarul maşinii în care a murit Răzvan Ciobanu şi ce legătură avea cu creatorul de modă

Bărbatul a cărei carte de identitate a fost găsită în maşina ce i-a adus sfârşitul lui Răzvan Ciobanu, în urma teribilului accident rutier petrecut, luni dimineaţă, în judeţul Constanţa, este Iulian Cercel, fiul unui om de afaceri din Călăraşi, mort în urmă cu câţiva ani.

Bătrân din Galaţi, dispărut după ce a fost lăsat să plece din spital singur, luni seară. Familia îl caută cu disperare

Bărbatul se numeşte Neagu Balaban şi are 90 de ani. El a ajuns la spital cu o ambulanţă, a fost tratat, iar ora 21,45 a fost lăsat să plece acasă, deşi fusese sedat, se deplasa cu dificultate şi nu-l însoţea nimeni.

Ponta acuză PSD că a urcat pe YouTube un clip intitulat „Faţa reală a Pro România este ex-SRI si ex-KGB!“

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta acuză PSD că a urcat pe YouTube un clip intitulat "Faţa reală a Pro România este ex-SRI si ex-KGB!", care a fost preluat apoi pe conturile PSD.

Noi detalii în cazul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu. De ce se afla creatorul de modă la intrarea în Săcele şi cui aparţinea maşina

Anchetatorii încearcă să stabilească toate detaliile în cazul morţii creatorului de modă Răzvan Ciobanu, într-un accident rutier petrecut în judeţul Constanţa.

PepsiCo dă în judecată ţărani indieni pentru ... cultivarea cartofilor

PepsiCo, cea mai mare companie multinaţională din domeniul agroalimentar din lume, cu un capital de peste 150 de miliarde de dolari, a decis să dea în judecată  patru fermieri indieni şi să le ceară daune de zece milioane de rupii (aproximativ 128.000 de euro). Gigantul american îi acuză că au plantat soiul de cartofi  FC5, creat special pentru a produce din ei chips-urile PepsiCo.

Copiii vor primi alocaţii majorate, din luna mai

Toţi copiii din România vor primi alocaţii majorate, începând cu luna mai. Guvernul a adoptat majorările în luna februarie, ele au intrat în vigoare în luna aprilie, iar plata se face în luna mai.

Cum poţi „lumina“ ultimul episod din Game of Thrones

Episodul 3 al ultimului sezon din Game of Thrones (The Battle of Winterfell) s-a dovedit a fi o adevărată provocare nu numai pentru personajele serialului, ci şi pentru majoritatea televizoarelor fanilor.

Medicul Vasi Rădulescu: Îmi doresc o ţară cu oameni care nu mai consideră o moarte „meritată“ prin prisma orientării sexuale

Moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu a generat un nou val de ură pe reţelele sociale, acolo unde orientarea sexuală şi statutul social al fostului jurat din emisiunea „Bravo, ai stil!” au fost criticate. Vasi Rădulescu, unul dintre cei mai populari medici din România, a condamnat tendinţa de a considera moartea unui om ca fiind „meritată“.

Sfârşitul unei ere. Ultima zi cu credite în lei în funcţie de ROBOR

Banca Naţională a României a anunţat că va publica, în data de 2 mai, noul indice în funcţie de care sunt calculate ratele la creditele în lei ale românilor. 30 aprilie este, aşadar, ultima zi în care teoretic se mai pot acorda credite noi în funcţie de ROBOR.

VIDEO În ultimele 24 de ore, agenţii de patrulare au depistat 18 şoferi în stare de ebrietate

Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a anunţat că intensifică patrularea pe trasee, străzi şi în parcurile din Republica Moldova, însă, din păcate, dorinţa unor şoferi de a urca în stare de ebrietate la volan sau să conducă cu viteză este mai importantă decât viaţa.

VIDEO Insula fantastică din Delta Dunării. Pe întinderea de pământ de 98 de hectare trăiesc vietăţi legendare

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunării este Insula Popina, o întindere de pământ de 98 hectare pe care trăiesc vietăţi legendare.

Magistraţii au explicat de ce PSD trebuie să spună cât a costat megamitingul din Piaţa Victoriei

Tribunalul Bucureşti susţine că informaţiile legate de organizarea megamitingului PSD „împotriva abuzurilor" din Piaţa Victoriei, pe 9 iunie 2018, sunt de interes public, deoarece privesc activitatea partidului politic.

Secretele Elenei Ceauşescu: accidentul grav ţinut sub tăcere şi obsesia pentru putere. Ce alte episoade din viaţa soţiei preşedintelui comunist au fost ascunse

Note secrete ale Departamentului de Stat al SUA şi ale spionajului american oferă detalii din viaţa Elenei Ceauşescu, pe care autorităţile regimului comunist au încercat să le ţină sub tăcere.

„Atenţie la blonde!“: un nou tip de înşelătorie pe străzile din Paris

Hoţii recurg la o tehnică nouă pentru a goli buzunarele turiştilor chinezi care vin în capitală franceză cu o mulţime de bani: „blonde frumoase“ se apropie de aceştia şi le câştigă încrederea, apoi îi lăsă cu buzunarele goale , avertizează ambasada chineză în Franţa.

De ce se teme Rusia de forţa spaţială americană. Care este punctul forte al acesteia

Rusia este preocupată de decizia Washingtonului de a plasa pe orbită sisteme de apărare antirachetă care vor permite Statelor Unite să efectueze lovituri preventive împotriva oricărei ţări din lume.

VIDEO Îngropat în acuzaţii, CEO-ul Boeing susţine că piloţii nu au respectat în totalitate procedurile pentru a preveni prăbuşirea avionului din Etiopia

După ce tot mai multe voci acuză Boeing de felul defectuos în care au fost livrate o serie de aparate, Dennis Muilenburg, CEO-ul companiei Boeing, a declarat că sistemele de siguranţă ale avioanelor 737 MAX au fost construite corect şi a afirmat că piloţii nu au respectat în totalitate procedurile Boeing pentru prevenirea defecţiunii care, cel mai probabil, a dus la prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines.

Alertă meteo: Furtuni violente pun stăpânire pe România

Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri seară. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea rafale şi de 55 de kilometri la oră.

De ce trebuie să-l pomenească preoţii la slujbe pe Klaus Iohannis. „Biserica creştină s-a rugat pentru conducători chiar şi când erau păgâni sau politeişti“

Preoţii unei biserici din Constanţa au modificat slujba din noaptea de Înviere doar ca preşedintele României să nu fie pomenit. Conform tradiţiei şi regulilor, Biserica Ortodoxă Română (BOR) se roagă pentru „conducătorii ţării”.

„Generalul ger“, trecut în rezervă de armele moderne. Cum poate fi învinsă Rusia pe timpul iernii

Tactica de război şi echipamentele militare au evoluat atât de mult în ultimii ani încât chiar şi o iarnă aspră - protectorul tradiţional al Rusiei - nu mai este o piedică pentru un potenţialul inamic.

Vânătoare de braconieri pe Dunăre. Capturi impresionante făcute de oamenii legii în apropiere de Brăila

Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit cinci dosare penale pentru  infracţiuni de braconaj piscicol şi au reţinut, în vederea continuării cercetărilor, trei bărci, zeci de scule de pescuit (multe dintre ele interzise prin lege), sute de metri de plase şi 158,8 kilograme de peşte.

The Washington Post: Preşedintele Trump a făcut, de la momentul învestirii în funcţie, peste 10.000 de declaraţii false

Publicaţia The Washington Post informează că preşedintele american Donald Trump a făcut, de la momentul învestirii în funcţie, peste 10.000 de declaraţii false şi care induc în eroare.

Familia lui Răzvan Ciobanu, pregătită să ridice trupul neînsufleţit de la morgă. Rezultatele necropsiei, aşteptate azi

Trupul neînsufleţit al creatorului de modă a fost adus la morga Cimitirului Central din Constanţa. Anchetatorii aşteaptă primele rezultate ale necropsiei care vor stabili şi momentul decesului.

Noua Zeelandă: Poliţia a arestat un bărbat în urma unei ameninţări cu bombă la Christchurch

Poliţia neozeelandeză a arestat un bărbat, marţi, la Christchurch, ca urmare a unor informaţii privind o posibilă ameninţare cu bombă în oraş, unde 50 de persoane au fost ucise în atacuri comise asupra a două moschei în martie de o persoană înarmată, scrie Reuters.

Accident grav în judeţul Iaşi. Şase persoane, printre care şi un copil, rănite în urma unui impact violent

Autorităţile din Iaşi intervin marţi, 30 aprilie, la un accident ce a avut loc pe raza comunei Bălţaţi. Şase persoane au fost rănite în urma impactului.

Noul preşedinte al Ucrainei, despre oferta lui Putin: un paşaport rusesc vine la pachet cu „dreptul de a fi arestat”

Preşedintele proaspăt-ales al Ucrainei Volodimir Zelensky a ironizat propunerea Rusiei de a oferi paşapoarte ruseşti concetăţenilor săi, scriind pe Facebook că aceştia nu obţin decât cel mult „dreptul de a fi arestaţi”, în vreme ce „ucrainenii sunt oameni liberi” şi de aceea nici nu crede că ei le vor accepta.

Topul ţărilor cu cei mai stresaţi locuitori

Început în 2015, studiul care a încercat să afle topul celor mai stresaţi locuitori ai lumii a fost realizat în peste 140 de ţări. Cercetarea a durat trei ani şi a fost realizată de firma Gallup.

Accesul transportului privat pe teritoriul cimitirelor va fi limitat din 2 mai

Din data de 2 mai, va fi limitat accesul transportului privat pe teritoriul cimitirelor din capitală. Primăria municipiului Chişinău precizează într-un comunicat de presă că măsura se aplică în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare şi amenajare în contextul aproprierii sărbătorii Paştile Blajinilor, transmite IPN.

IGPF: 12 infracţiuni, constatate de poliţişti la frontieră, în ultimele ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 195.100 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 78.300 pe sensul de intrare şi 116.800 pe cel de ieşire din ţară şi peste 47.800 mijloace de transport.

Noul proprietar al combinatului siderurgic de la Galaţi a cumpărat două firme franceze din industria auto

Cele două firme - Saint Jean Poitou şi Fonderie du Poitou Fonte - produc piese auto (în special pentru motoare), se află în vestul Franţei şi au împreună 600 de angajaţi. Ele au fost vândute la o licitaţie câştigată finalmente de GFC Alliance.

FOTO Prima abdicare în Japonia, în peste două secole:  Împăratul Akihito îi lasă tronul fiului său. Comorile sacre pe care le moşteneşte

Akihito, cel de-al 125-lea împărat din istoria Japoniei, va abdica marţi, după 30 de ani de domnie, lăsând Tronul Crizantemei fiului său mai mare, prinţul Naruhito. Un ritual tradiţional va fi orgazat la Palatul Imperial din centrul oraşului Tokyo.

Cheltuieli militare tot mai ridicate la nivel global. Ce loc ocupă România

Potrivit noului raport al Institutului pentru Cercetare în domeniul Păcii (SIPRI), sumele alocate apărării au crescut în întreaga lume - printre altele, şi în România.

FOTO Mihai Morar, naş de botez. „Copiii sunt umerii noştri. Dar nu povara de pe ei“. Cine este micuţul

Omul de televiziune Mihai Morar a fost naş de botez pentru băieţelul surorii sale. Evenimentul a avut loc într-o biserică din Baia Mare, în a doua zi de Paşte. Fotografiile de la botez au fost postate ulterior pe Facebook de către Mihai Morar.

Răzvan Ciobanu a condus aproape un kilometru pe câmp înainte de a se izbi de un copac. Creatorul de modă nu purta centură de siguranţă

Conform poliţiştilor constănţeni, creatorul de modă Răzvan Ciobanu, care a murit luni dimineaţă într-un groaznic accident rutier, a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust.

Tânăr din Ungheni, în stare gravă după ce a fost lovit de un tren

Un tânăr de 17 ani, din satul Petreşti, raionul Ungheni, a fost lovit de tren în seara de luni, 29 aprilie, pe linia de cale ferată dintre satele Buciumeni şi Petreşti. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul raional Ungheni.

Prognoza meteo: Un ciclon periculos loveşte România. Cum va fi vremea de 1 Mai, unde se anunţă frig şi ploi puternice

Ploile vor cuprinde şi zona Munteniei, pe arii mai restrânse Moldova şi Dobrogea, după ce furtunile şi vremea rea au făcut prăpăd în vestul ţării. Un ciclon periculos loveşte România în următoarele ore. Şi temperaturile scad cu 7-8 grade, sub normalul perioadei.



Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting Engineering

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Utilaje noi la ADP Piteşti

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat încă trei utilaje multifuncționale, în valoare de 1.428.000 de lei, care vor putea fi folosite atât iarna la deszăpezire, cât și în restul anului, pentru operațiuni c&...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorităţile din Argeş, în alertă din cauza gripei porcine

Autorităţile judeţene au atras astăzi în Colegiul Prefectural atenţia cu privire la problemele care pot apărea în Argeş pe fondul focarului de gripă porcină din Corbeni depistat săptămâna trecută. 'Dacă vom găsi anim...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Doar patru abatoare în care pot fi sacrificaţi mieii în Argeş

Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş, a spus astăzi că în judeţul Argeş se pot sacrifica miei pentru Paşti în doar patru dintre cele şapte abatoare autorizate. Este vorba despre abatoarele din Câmpulung Muscel, Rucăr şi Bas...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Program de sărbători la Evidenţa Populaţiei în Piteşti

Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești anunță cetățenii că, în perioada sărbătorilor pascale și a zilelor declarate libere, respectiv în intervalul 26 aprilie 2019 - 1 mai 2019, programul de lucru cu public...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Cum funcţionează pieţele din Piteşti de sărbători

SC SALPITFLOR GREN SA anunță că în perioada 26 - 29 aprilie 2019 piețele municipiului Pitești vor funcționa după următorul program: vineri 26.04.2019 06:30 - 20:30 sâmbătă 27.04.2019 - 06:30 -17:30 duminică 28.04.2019: î...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Licitaţie de un milion de euro la Rucăr

După ce a obţinut toate cele 25 de avize necesare pentru autorizaţia de construire, Primăria comunei Rucăr a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local. Modernizarea drumurilor este vitală pentru...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

De Paşti, restricţii de trafic pe drumul Piteşti - Râmnicu Vâlcea

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 25 aprilie - 1 mai 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destin...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Şedinţă de Consiliu Local la Topoloveni

Mâine, 24 aprilie 2019, are loc la ora 14, la sala de ședințe a PrimărieiTopoloveni, şedinţa Consiliului Local. Consilierii locali din Topoloveni se vor întâlni în ședința ordinarăpe luna aprilie 2019. Pe ordinea de z...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Coplată pentru serviciile medicale private

Coplata pentru serviciile medicale private intră astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că asiguraţii se vor putea trata la spitalele private, însă vor fi nevoiţi să acopere diferen ...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

La ce prețuri se vând pomii tăiați de pe marginea drumurilor județene în Argeș

Consiliul Județean Argeș a stabilit tarifele de pornire a licitațiilor care vor fi organizate pentru valorificarea volumului brut de masă lemnoasă pe picior existent în zona de siguranță a unor drumuri județene unde se fac lucrări de &...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorizații de plantare - defrișare eliberate în primul trimestru al anului 2019

În conformitate cu prevederile Legii Pomiculturii nr. 348/2003R, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș a eliberat în primul trimestru al acestui an, 37 autorizații de defrişare plantații de pomi şi arbuşti fructiferi, 27 a...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Măsuri speciale la biserici pentru Paşti

Riscul de producere a unor incendii la lăcaşurile de cult în perioada Paştelui este mare, iar tragedia de la Costeşti de acum aproape 100 de ani nu a fost uitată. Tocmai de aceea, pompierii argeşeni s-au mobilizat şi inspectorii de prev...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Plecarea deputatului Georgescu de la PSD la Pro România, parte a unui calcul complicat pentru PSD

Conducerea PSD ia în calcul să amâne până după Paște o reorganizare a Guvernului și, implicit, validarea în Parlament a noilor miniștri din cabinetul Dăncilă, pentru a-l scoate astfel din joc pe Klaus Iohannis. Î...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Aveţi grijă! Recomandări de la Prefectură pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai!

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a făcut o serie de recomandări pentru cetăţeni pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai. Iată care sunt acestea:- În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, în magazine, fiţi foa...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Buget de peste 10 milioane lei la Regia de Drumuri

Regia Județeană pentru Drumuri și Poduri Argeș a previzionat pentru anul în curs venituri totale de 10,7 milioane lei, iar cheltuielile sunt estimate la suma de 10,63 milioane lei. În structura cheltuielilor de exploatare, preponderea...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Simona Bucura Oprescu, 71 de iniţiative legislative!

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeş al PSD, este unul dintre cei mai activi parlamentari ai partidului. Simona Bucura Oprescu a iniţiat sau a fost co-autor la nu mai puţin de 71 de iniţiative legislative, multe dintre acestea devenind legi. ...(Citește tot articolul)

Wed, 20 Mar 2019 00:00:00 +0200

FC Argeş joacă în Trivale de Paşti

Până în Paşti şi în ziua de Paşti se vor desfăşura şi meciurile din cadrul etapei a 32-a din Liga a 2-a de fotbal. Echipele din Argeş au meciuri dificile: vineri, 26 aprilie, se va desfăşura partida Luceafărul Oradea - C...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Lipsa de experienţă, principala cauză a accidentelor de muncă în Argeş!

Reprezentanţii ITM Argeş au prezentat astăzi la Colegiul Prefectural o situaţie a incidentelor apărute pe parcursul anului trecut. Conform raportului, numărul accidentelor de muncă a scăzut de la 137 în 2017 la 132 în 2018, dar a...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Anunț important de la Primăria Bradu

Primăria Bradu și primarul Dan Stroe pun mare preț pe curățenia din localitate și pe reciclare și utilizarea unor deșeuri pentru producerea de energie. În acest sens, primarul Dan Stroe face un anunț important pentru locuitori. „...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Camera Deputaţilor a votat pentru repatrierea rezervei de aur a României

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi proiectul de lege iniţiat de PSD pentru repatrierea integrală a rezervei de aur a României. Proiectul de lege a vizat modificarea şi completarea art. 30 din Legea nr...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300