Friday 26 April 2019

RO - EN - Fri 26 Apr 2019 16:14:23 - 28258261

ALERTA se menţine. 140 de persoane căutate activ pentru atacurile teroriste din Sri Lanka. Bisericile şi moscheile, închise

Preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat vineri că poliţia caută 140 de persoane suspectate că ar avea legătură cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat atentatele teroriste de duminică, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Fri, 26 Apr 2019 11:51:00 GMT

Doliu în lumea sportului: Un fotbalist în vârstă de doar 29 de ani a murit pe teren. Înainte de meci, el şi-a PREVESTIT decesul | FOTO

Papy Faty, fotbalist din Burundi, a murit, joi, după ce a făcut infarct chiar în minutul 15 al partidei pe care echipa sa Malanti Chiefs o disputa cu Green Mamba. A fost transportat de urgenţă la spital, dar medicii nu l-au mai putut resuscita şi au constatat decesul jucătorului de 29 de ani.

Fri, 26 Apr 2019 15:08:00 GMT

”Regele” Gică Hagi, îşi laudă fiul: Ianis e curtat de echipe din Europa

Gică Hagi se simte măgulit de afirmaţiile lui Gigi Becali, care a spus că i-ar dori pe ”Rege” şi pe Ianis Hagi la FCSB. După meciul din Cupa României cu Craiova, fostul mare internaţional a răspus clar:

Fri, 26 Apr 2019 14:11:23 GMT

Trei persoane rănite, între care doi copii, după ce o maşină a intrat într-un cap de pod

Trei persoane, între care doi copii, au fost rănite, vineri, după ce şoferul unei maşini a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un cap de pod, pe Drumul Judeţean 607A, în localitatea Husnicioara, din judeţul Mehedinţi.

Fri, 26 Apr 2019 14:49:19 GMT

Liderul PPE care l-a suspendat pe Viktor Orban: Acţiunile PSD-ALDE în privinţa sistemului judiciar sunt incompatibile cu statul de drept

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat, vineri, că acţiunile PSD-ALDE în privinţa justiţiei din România sunt incompatibile cu principiile statului de drept şi cu tratatele europene. El solicită Guvernului să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia.

Fri, 26 Apr 2019 12:16:03 GMT

Portretul liderului grupării care a comis atacul ODIOS din Sri Lanka: ”Era un singuratic/ A radicalizat copii”

Pentru mai mulţi ani, comunitatea de Musulmani din Sri Lanka a emis avertizări constante privind un cleric care arăta tendinţe extremiste, însă autorităţile n-au acţionat. Este vorba despre Mohamed Zaharan Hashim, care a jucat un rol cheie în unul dintre cele mai grave atacuri din istoria ţării sud-asiatice.

Fri, 26 Apr 2019 13:58:00 GMT

Poliţist pe motocicletă, accidentat mortal pe un drum din Argeş

Un poliţist în vârstă de 32 de ani, din Argeş, a fost lovit mortal, vineri, de o maşină, care, din primele informaţii, ar fi încercat să vireze brusc stânga. Doi adulţi şi un copil aflaţi în autoturism au ajuns la spital.

Fri, 26 Apr 2019 13:24:20 GMT

Baza de la Deveselu: Rusia cere noi informaţii, după explicaţiile SUA privind un nou sistem balistic

Rusia a primit informaţii din partea Statelor Unite privind instalarea temporară a sistemului balistic THAAD în România, a anunţat vineri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, argumentând că sunt necesare clarificări suplimentare privind baza de la Deveselu.

Fri, 26 Apr 2019 12:17:00 GMT

Partidele politice intră OFICIAL în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Ce reguli trebuie să respecte

Partidele politice intră, începând de vineri noaptea, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. MEDIAFAX vă prezintă regulile pe care orice candidat va trebui să le respecte în această perioadă.

Fri, 26 Apr 2019 16:00:52 GMT

Conferinţa MAS | România, pilon de securitate al alianţei transatlantice într-o zonă a provocărilor şi incertitudinilor strategice

În ziua de 16 aprilie 2019, a avut loc, la Bucureşti, Conferinţa Internaţională pe teme de securitate, organizată de către Monitorul Apărării şi Securităţii. Tematica manifestării „Punţi transatlantice de securitate peste contradicţiile tot mai mari ale viziunilor de securitate” (“Transatlantic Security Bridges Over Increasing Security Vision Gaps”) venea să atragă atenţia asupra unor posibile concluzii pripite ce ar rezulta din confuzia şi inerţia existente pe plan internaţional privind asigurarea securităţii europene împotriva agresivităţii în creştere a Rusiei şi să răspundă la o serie de întrebări generate din neînţelegerea unor mesaje aparent antagonice cu privire la sensul securităţii transatlantice ce vin de pe ambele ţărmuri ale Oceanului Atlantic.

Fri, 26 Apr 2019 15:00:00 GMT

Explozie într-un bloc: O persoană a fost rănită grav | FOTO

O persoană a fost rănită grav, vineri, în urma unei explozii care a avut loc într-un apartament dintr-un bloc din Reşiţa. Victima a fost luată de ambulanţă şi dusă la spital cu arsuri pe 70 la sută din corp.

Fri, 26 Apr 2019 14:22:08 GMT

Veşti triste de la Stuttgart: Raluca Olaru, eliminată în sferturile turneului de dublu

Perechea Raluca Olaru (România)/ Darija Jurak (Croaţia) a ratat accederea în penultimul act al turneului WTA de la Stuttgart. A pierdut în sferturile competiţiei, după un meci de o oră şi 23 de minute.

Fri, 26 Apr 2019 16:09:15 GMT

Criză la un spital din ţară: TOŢI anesteziştii şi-au dat demisiile. Ce nemulţumiri au oamenii

Este criză la Spitalul Judeţean Tulcea după ce singurii doi medici anestezişti de la Anestezie – Terapie Intensivă şi-au depus demisiile, motivând că sunt epuizaţi. La spital mai pot fi efectuate doar intervenţiile chirurgicale urgente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fri, 26 Apr 2019 12:20:00 GMT

Orban dezvăluie că PSD are pregătită o OUG prin să-i interzică lui Iohannis implicarea în campania pentru referendum

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că PSD vrea ”să îl reducă la tăcere” pe Klaus Iohannis în campania pentru referendum, AEP punând în dezbatere publică o ordonanţă de urgenţă care prevede interzicerea preşedintelui de a se pronunţa asupra referendumului din 26 mai.

Fri, 26 Apr 2019 12:52:00 GMT

Angajări în Armată. Ministrul Leş anunţă recrutarea rezerviştilor voluntari: Pentru 2019, avem bugetate peste 3.500 de posturi

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţă, vineri, că, pentru 2019, instituţia pe care o conduce are bugetate peste 3.500 de posturi pentru categoria rezerviştilor voluntari, pentru care se pregătesc procedurile legale de recrutare.

Fri, 26 Apr 2019 11:44:50 GMT

Marius Tucă Show (Partea a III-a). Ion Cristoiu: Moromeţii 1, o prostie, pentru că Rebengiuc a făcut din Moromete ţăranul sărac de pe vremea exploatării capitaliste

Invitat la emisiunea “Marius Tucă Show”, Ion Cristoiu revine şi pune sub lupă evenimente prezente şi trecute, cum ar fi abdicarea Regelui Mihai, Revoluţia din decembrie 89, dar ridică puţin cortina şi în ceea ce priveşte viaţa personală. Vorbeşte despre teatru, film, presă şi pasiunea sa, scrisul.

Fri, 26 Apr 2019 16:00:00 GMT

România, ţara cu cea mai mică rată a depresiei cronice la nivel Uniunii Europene

România este ţara cu cea mai mică rată a depresiei cronice din Europa, potrivit datelor unui studiu Eurostat, cu un procent de 1,5% al depresivilor cronici, media europeană fiind de 7,1%. Pe întreg teritoriul UE, o incidenţă mai mare a afecţiunii a fost înregistrată în rândul femeilor.

Fri, 26 Apr 2019 14:53:23 GMT

Frans Timmermans, un nou mesaj pentru ţara noastră: România trebuie să respecte normele statului de drept

Comisia Europeană şi Partidul Socialiştilor Europeni (PSE) nu vor accepta ca România să reducă intensitatea acţiunilor anticorupţie, a declarat, în cursul unei dezbateri organizate de postul Euronews, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE şi candidat la postul de preşedinte al Executivului UE.

Fri, 26 Apr 2019 15:53:00 GMT

Incident aviatic în Germania: Cel puţin doi răniţi după prăbuşirea unui planor

Cel puţin două persoane au fost rănite după ce un planor s-a prăbuşit, vineri, pe un aerodrom din centrul Germaniei, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de publicaţia Der Spiegel.

Fri, 26 Apr 2019 14:13:00 GMT

Două persoane au fost rănite, după un accident de troleibuz într-o staţie din Chişinău | FOTO

Un troleibuz s-a izbit de un refugiu de călători de pe bulevardul Constantin Negruzzi din centrul Chişinăului, în urma incidentului fiind rănite uşor două persoane, informează site-ul postului Publika.

Fri, 26 Apr 2019 13:19:00 GMT