Sunday 28 April 2019

RO - EN - Sun 28 Apr 2019 20:58:10 - 676487055

VIDEO Insula fantastică din Delta Dunării. Pe întinderea de pământ de 98 de hectare trăiesc vietăţi legendare

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunării este Insula Popina, o întindere de pământ de 98 hectare pe care trăiesc vietăţi legendare.

DW: Sibiu, „capitala gastronomică” a Europei

Jurnaliştii de la Deutsche Welle laudă bucătăria de la Sibiu şi numesc oraşul drept „capitala gastronomică” a Europei, punctând că sudul Transilvaniei atrage anual zeci de mii de turişti germani.

Iranul ameninţă din nou cu ieşirea din Tratatul Neproliferării Nucleare (TNP)

Iranul ar putea ieşi din Tratatul Neproliferării Nucleare (TNP), din cauza consolidării sancţiunilor americane vizând să sufoce exporturile de petrol iranian, a anunţat duminică ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif, relatează Reuters.

USR, atacuri voalate în ziua de Paşte: „Învierea este şi despre tentativa unui grup criminal de a promova un fake-news”

Deputatul USR Iulian Bulai afirmă că Învierea este şi despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake-news, mituind martorii şi promovând un mesaj fals, ceea ce se întâmplă şi în zilele de astăzi, la tv, pe stradă, sau în Parlament.

Angela Merkel, viitoarea preşedintă a Cosiliului European?

Numele cancelarului german Angela Merkel revine cu insistenţă în vederea conducerii Consiliului European, instanţa şefilor de stat şi de guverne, la succesiunea polonezului Donald Tusk, după alegerile de la sfârşitul lui mai, relatează AFP.

New York Times cere scuze după ce publică o caricatură antisemită cu Netanyahu şi Trump

Cotidianul american The New York Times a prezentat scuze după ce a publicat o caricatură antisemită, reprezentându-i pe premierul israelian Beinjamin Netanyahu şi pe preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

Kaczynski consideră că LGBT, genul şi OMS ameninţă Polonia

Liderul conservatorilor naţionalişti polonezi Jaroslaw Kaczynski denunţă comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), teoria genului şi recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) drept o „ameninţare la identitatea, naţiunea şi statul poloneze”, relatează AFP.

Cel puţin patru morţi şi 20 de răniţi în Libia, în atacuri aeriene în sudul Tripoli

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite la Tripoli, au anunţat duminică autorităţi din cadrul Guvernului de uniune naţională (GNA), atribuind aceste raiduri forţelor mareţalului Khalifa Haftar, care poartă o ofensivă militară vizând capitala libiană, relatează AFP.

Alegeri europarlamentare 2019: Zeci de secţii de votare în plus pentru diaspora, unele în biserici

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat „Lista secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019“. Spre deosebire de alte alegeri, la care a ieşit scandal din cauza cozilor la unele secţii, acum guvernanţii par a se fi întrecut pe sine. Sunt 441 de locaţii unde se poate vota, printre care multe biserici.

Mii de severineni au primit Sfânta Lumină în Noaptea de Înviere

La Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, programul liturgic închinat Slăvitului Praznic al Învierii Domnului a debutat sâmbătă, începând cu orele 23:30, când a fost săvârşit Canonul Sâmbetei celei Mari, apoi s-a oficiat Slujba Învierii, urmată de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Învierea la Gherla: noaptea în care deţinuţii au cântat imnul creştinătăţii: „Simţeam cum întreaga clădire se mişcă, gata să se dărâme“

În noaptea de Înviere a anului 1957, 60 de deţinuţi s-au aşezat în genunchi şi au început să cânte „Învierea Domnului“. Închisoarea părea că se cutremură la ruga celor care chemau în ajutor puterea divină pentru a scăpa de bolşevici.

VIDEO Mesajul de Paşte al preşedintelui Igor Dodon: Pace, linişte, prosperitate şi conciliere civică întregii Moldove

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale în care a vorbit despre importanţa Paştelui pentru moldoveni şi pentru familia sa.

Cine sunt preoţii care l-au exclus pe Klaus Iohannis din pomenirea de la slujba de Înviere şi în ce scandaluri au fost implicaţi

La slujba de Înviere de la o biserică din Constanţa, preoţii au modificat o ectenie doar pentru a nu-l pomeni pe preşedintele României, Klaus Iohannis, care este creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice.

Doi tineri morţi şi alţi doi în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de Înviere. De unde veneau tinerii

Tragedie la Botoşani, în noaptea de Înviere. Doi tineri au decedat şi alţi doi au ajuns în stare gravă la spital, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat din cauza vitezei excesive. Cei patru se întorceau de la o discotecă din localitatea Hlipiceni, când şoferul, în vârstă de 31 de ani, a pierdut controlul volanului.

Socialiştii lui Sanchez, pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate; Vox a intrat în Parlament - exit-poll

Partidul Socialist spaniol (PSOE) al şefului Guvernului în exerciţiu Pedro Sanchez se clasează pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate de duminică, însă fără să dispună de o majoritate în Parlament, porivit unui exit-poll realizat de institutul GAD3, relatează Reuters.

Un consilier liberal din Iaşi s-a filmat în timp ce lipeşte afişe USR-PLUS căzute pe jos. „Noi luptăm cu PSD-ul”

Etienne Ignat, consilier local din Iaşi din partea PNL, s-a filmat în timp ce libeşte două afişe ale alianţei USR-PLUS căzute pe jos. Liberalul a subliniat că la Iaşi „luptăm cu PSD-ul”.

Grecia sărbătoreşte Paştele ortodox după „calvarul” austerităţii

Premierul grec Alexis Tsipras a strecurat metafora Învierii în mesajul său de Paşte, pentru a-şi exprima optimismul cu privire la ieşirea Greciei din „calvarul” planurilor de salvare, relatează AFP.

Joe Biden, zece lucruri de ştiut despre candidatul dat favorit la învestitura democrată pentru Casa Albă

Joe Biden, vicepreşedintele SUA din mandatele lui Barack Obama, vrea să se întoarcă la Casa Albă din postura de preşedinte. A mai candidat de două ori la învestitura democrată pentru lupta finală cu contracandidatul republican, dar acum este văzut drept favorit.

Statul Islamic revendică un atac în estul Sri Lankăi

Statul Islamic (SI) afirmă, prin organul său de propagandă Amaq, că trei membri ai săi au înfruntat vineri seara poliţişti srilankezi, într-un oraş de coastă, în estul ţării, timp de mai multe ore, înainte de a se detona, relatează Reuters.

AFP: Dilema medicilor români - să îngrijească pacientul englez sau să se întoarcă în ţară

După ani de exod al medicilor români, pe care Anglia îi smulge şi de care România duce lipsă acută, sistemul spitalicesc român speră să reţină personalul din domeniul sănătăţii în ţară, şi anume din cauza Brexitului, scrie AFP.

VIDEO Modul cumplit în care au sfârşit victimele criminalului în serie din Cipru. Detaliile făcute publice de investigatori

Moarte cumplită pentru Livia Florentina Bunea şi fetiţa ei, Elena Natalia, ucise în Cipru de un criminal în serie. Presa locală a dezvăluit detalii cumplite din anchetă.

Erdogan îl atacă din nou pe Macron pe tema „genocidului armean“

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat violent, sâmbătă, pe omologul său francez Emmanuel Macron, căruia-i critică în mod deschis decizia de a institui o zi a comemorării „genocidului armean“, o terminologie respinsă de Ankara, relatează AFP.

Bătaie între două clanuri de romi din judeţul Giurgiu în prima zi de Paşti. Cinci persoane au fost rănite

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, duminică seară, după ce două clanuri de romi din localitatea Clejani, judeţul Giurgiu, s-au luat la bătaie. La faţa locului au intervenit poliţişti şi jandarmi.

FOTO Unde a petrecut Simona Halep Paştele? Sportiva a caracterizat destinaţia drept "Cel mai frumos loc!"

Simona Halep a profitat de faptul că a abandonat turneul de la Stuttgart şi s-a intors în ţară pentru a petrece vacanţa de Paşti la Constanţa, în oraşul sau natal.

Singurul loc unde brăilenii au voie să facă grătar se află la 10 kilometri de oraş, iar accesul este pe bază de taxă

Comisarii Gărzii de Mediu au anunţat că vor face verificări, în aceste zile, în toate zonele adiacente localităţilor. Persoanele prinse făcând foc în orice zonă în afara celei autorizate vor fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

AJOFM: Trei cursuri de formare profesională, organizate în luna mai

Peste 42 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au ocazia să obţină calificări gratuit în luna mai 2019.Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din demarează, în luna mai, 3 cursuri de formare profesională pentru 42 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Accident grav în judeţul Vaslui: şapte persoane rănite după ce un taxi s-a răsturnat

Un grav accident de circulaţie a ajut loc duminică seara în judeţul Vaslui. Şapte persoane sunt rănite, printre acestea şi doi copii.

FOTO Lucrările la complexul de pasaje pe două niveluri subterane de la Openville avansează cu rapiditate

Noul pasaj subteran din Timişoara va face legătura dintre bulevardul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei, pe proprietatea ansamblului Openville.

Rugăciune de Înviere la o biserică din Constanţa, ce încalcă slujba Ecteniei Mari: „Să ne rugăm pentru conducătorii ortodocşi ai acestei ţări“

La o biserică din Constanţa, preoţii au rostit la miezul nopţii o rugăciune cel puţin neobişnuită. Ei au îndemnat enoriaşii să se roage pentru „conducătorii ortodocşi“ ai ţării, modificând astfel slujba Ecteniei Mari ce nu pomeneşte de religia pe care trebuie să o aibă cei pentru binele cărora ne rugăm.

Două maşini s-au răsturnat în dimineaţa de Paşti, în Prahova. Un şofer băut a scăpat ca prin minune

Două persoane au ajuns la spital în dimineaţa de Paşti după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat pe marginea DN1. Un alt autoturism a ajuns în şanţ după ce şoferul băut a pierdut controlul volanului.

„Sfânta închisorilor“, după 14 ani în temniţele comuniste: „În zi de Paşte huruiau tractoarele. Arau ostentativ în colectivele proaspăt înfiinţate“

Aspazia Oţel Petrescu, cea supranumită „Sfânta închisorilor“, după ce a petrecut 14 ani în temniţele comuniste, a povestit într-un interviu cum a petrecut primul Paşte după venirea la putere a comuniştilor.

Românul care a ajuns ghid în Pirinei: „În România nu prea exista cultura muntelui. Dacă este şosea, omul nostru urcă până în vârf pentru un grătar“

Florin Carp s-a născut în Dorohoi, judeţul Botoşani, a urmat cursurile unei Facultăţi de Drept, în Bucureşti, dar nu a profesat niciodată în acest domeniu. A lucrat, în schimb, în vânzări până în anul 2010, când a decis să facă o schimbare şi a plecat în Spania, unde a transformat o pasiune din copilărie într-un job care îi umple sufletul de fericire în fiecare zi.

Petra Kvitova, triumf la Stuttgart. Cehoaica rupe blestemul câştigătoarelor turneelor de tenis de anul acesta

Petra Kvitova a reusit sa se impuna in finala WTA de la Stuttgart, scor 6-3, 7-6, disputată impotriva jucătoarei din Estonia Anett Kontaveit

Momentul-cheie care a transformat Sinaia dintr-un loc de rugăciune al călugărilor de pe muntele Sinai într-o staţiune de lux

La mijlocul secolului al XIX-lea, Perla Carpaţilor de astăzi era doar o mică aşezare de munte unde locuiau călugării mănăstirii Sinaia şi ţăranii care se ocupau de paza lăcaşului de cult. Valea Prahovei a început să conteze nu neapărat din punct de vedere turistic, ci ca loc de relaxare pentru familiile cu stare abia spre sfârşitul anilor 1800.

Scandalul de la creşa unde copiii erau învaţaţi să înjure. Îngrijitoarele înregistrate riscă şapte ani de puşcărie

Părinţii unui copil de 2 ani şi 8 luni din Iaşi au depus la Poliţie o plângere penală pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului. Vizate sunt îngrijitoarele Creşei nr. 10 din Iaşi, loc în care o serie de înregistrări audio făcute publice au demonstrat că infirmierele şi asistentele ar jignit şi înjurat copiii.

O fetiţă de 12 ani din Cluj-Napoca a fost dată dispărută de două zile. Aceasta e căutată de poliţie şi familie

O fetiţă în vârstă de 12 ani din Cluj-Napoca este căutată de două zile de poliţişti şi familie după ce aceasta a plecat de acasă şi nu s-a mai întors.

Phenianul avertizează cu privire la „pericole tot mai mari de război”

Coreea de Nord avertizează cu privire la „pericole tot mai mari de război” cu ocazia marcării unui an de la summitul istoric între liderii nord şi sud-coreeni, pe care Coreea de Sud l-a marcat printr-o ceremonie boicotată de regimul de la Phenian, relatează AFP.

Au fost descoperite valizele în care criminalul din Cipru ar fi pus cadavrul femeii din Buzău şi cel al fiicei acesteia FOTO

Echipele de căutare din Cipru au identificat două dintre cele trei valize în care criminalul în serie greco-cipriot Nikos Metaxas, conform propriei mărturii, a pus cadavrele a trei dintre victime, între care o femeie din Buzău şi fiica sa.

Care este semnificaţia culorilor în care sunt vopsite ouăle de Paşte. Tradiţii şi obiceiuri legate de simbolul sărbătorilor pascale

Ouăle roşii reprezintă elementul central al sărbătorilor pascale, cea mai mare şi mai importantă sărbătoare a creştinilor. Tradiţia vopsirii ouălor în culori este, însă, mai veche decât creştinismul.

Dragnea: Să primiţi Sărbătoarea Învierii Domnului cu seninătate şi să vă bucuraţi de lumina acestor zile împreună cu cei dragi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, le transmite românilor să primească Sărbătoarea Învierii Domnului cu seninătate şi să se bucure de lumina acestor zile împreună cu cei dragi.

Surpriză în finala Cupei Franţei! PSG, învinsă de o echipă care nu mai câştigase trofeul de 48 de ani

Formaţia Rennes, locul 11 in Ligue 1, a învins, sâmbătă, pe Paris Saint-Germain, la lovituri de departajare, scor 6-5, şi a câştigat Cupa Franţei.

Bătaie între români în Noaptea de Înviere la o biserică din Birmingham. „Trage-l jos, bă” VIDEO

Mai mulţi români s-au luat la bătaie în Noapte de Înviere la Birmingham, după ce aceştia nu ar fi fost lăsaţi să intre în biserică.

Accident cu peste 50 de maşini în Germania în urma unei furtuni

Peste 50 de maşini au fost implicate într-un accident duminică pe Autostrada A71 din Germania, ca urmare a unei furtuni violente cu grindină. Cel puţin 25 de oameni au fost răniţi, potrivit autorităţilor germane.

Jumătate din oraşul Constanţa a rămas fără apă în prima zi de Paşte

Locuitorii din mai multe cartiere ale oraşului Constanţa nu au avut apă potabilă la robinete în prima zi de Paşte din cauza unei avarii Enel.

FOTO  Tragedie de Paşti. Bunica preotului greco-catolic din Iadăra a murit într-un incendiu. De la ce a pornit focul

Bunica preotului greco-catolic din Iadăra a murit carbonizată într-un incendiu. Focul a cuprins bucătăria de vară, unde dormea femeia în vârstă de 87 de ani. Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la o scânteie căzută din soba cu care se încălzea bătrânica. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Şoferul microbuzului care a omorât patru pasageri, la o trecere de cale ferată din Buzău, a murit pe patul de spital

Şoferul microbuzului lovit de tren în urmă cu două săptămâni pe raza comunei C.A. Rosetti a decedat sâmbătă dimineaţa la Spitalul Judeţean din Buzău. Viorel Linţeanu, de 50 de ani, din comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, se afla în stare critică la secţia de terapie intensivă după ce a intrat cu microbuzul în coliziune cu un tren Inter Regio.

Zece semne că ne aflăm în timpul celei de-a şasea dispariţii în masă din istoria Terrei

Planeta noastră se află în cursul celei de-a şasea extincţii în masă: este a şasea oară în istoria de pe Pământ când fauna globală se confruntă cu o scădere majoră ca număr de animale. Din punct de vedere istoric, dispariţiile în masă au fost cauzate de evenimente catastrofice, precum coliziunea cu asteroizi, dar de această dată activităţile umane sunt de vină.

Partidul Laburist îndeamnă Guvernul May să revină asupra „liniilor roşii” în negocierile cu privire la Brexit

Negocierile între Guvernul britanic şi opoziţia laburistă în vederea ajungerii la o înţelegere cu privire la Brexit sunt productive, însă premierul Theresa May este necesar să revină asupra „liniilor roşii”, a apreciat duminică un purtător de cuvânt al Partidului Laburist, relatează Reuters.

O dronă aparţinând Gardienilor Revoluţiei survolează un portavion american în Golful Persic

O dronă aparţinând Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, a survolat un port-avion american în Golful Persic, dezvăluie duminică, pe site, agenţia iraniană de presă Tasnim, relatează AFP.

Prădaţi în Noaptea de Înviere. Mai multe case dintr-un cartier rezidenţial din Capitală au fost sparte de hoţi

Cinci case dintr-un cartier rezidenţial din Voluntari, judeţul Ilfov, au fost prădate în Noaptea de Înviere de hoţi. Proprietarii locuinţelor erau plecaţi de acasă în momentul în care hoţii au pătruns în imobile.


Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting Industries

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

La ce prețuri se vând pomii tăiați de pe marginea drumurilor județene în Argeș

Consiliul Județean Argeș a stabilit tarifele de pornire a licitațiilor care vor fi organizate pentru valorificarea volumului brut de masă lemnoasă pe picior existent în zona de siguranță a unor drumuri județene unde se fac lucrări de &...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

De Paşti, restricţii de trafic pe drumul Piteşti - Râmnicu Vâlcea

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 25 aprilie - 1 mai 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destin...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Licitaţie de un milion de euro la Rucăr

După ce a obţinut toate cele 25 de avize necesare pentru autorizaţia de construire, Primăria comunei Rucăr a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local. Modernizarea drumurilor este vitală pentru...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

FC Argeş joacă în Trivale de Paşti

Până în Paşti şi în ziua de Paşti se vor desfăşura şi meciurile din cadrul etapei a 32-a din Liga a 2-a de fotbal. Echipele din Argeş au meciuri dificile: vineri, 26 aprilie, se va desfăşura partida Luceafărul Oradea - C...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Program de sărbători la Evidenţa Populaţiei în Piteşti

Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești anunță cetățenii că, în perioada sărbătorilor pascale și a zilelor declarate libere, respectiv în intervalul 26 aprilie 2019 - 1 mai 2019, programul de lucru cu public...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorităţile din Argeş, în alertă din cauza gripei porcine

Autorităţile judeţene au atras astăzi în Colegiul Prefectural atenţia cu privire la problemele care pot apărea în Argeş pe fondul focarului de gripă porcină din Corbeni depistat săptămâna trecută. 'Dacă vom găsi anim...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Şedinţă de Consiliu Local la Topoloveni

Mâine, 24 aprilie 2019, are loc la ora 14, la sala de ședințe a PrimărieiTopoloveni, şedinţa Consiliului Local. Consilierii locali din Topoloveni se vor întâlni în ședința ordinarăpe luna aprilie 2019. Pe ordinea de z...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Doar patru abatoare în care pot fi sacrificaţi mieii în Argeş

Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş, a spus astăzi că în judeţul Argeş se pot sacrifica miei pentru Paşti în doar patru dintre cele şapte abatoare autorizate. Este vorba despre abatoarele din Câmpulung Muscel, Rucăr şi Bas...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Plecarea deputatului Georgescu de la PSD la Pro România, parte a unui calcul complicat pentru PSD

Conducerea PSD ia în calcul să amâne până după Paște o reorganizare a Guvernului și, implicit, validarea în Parlament a noilor miniștri din cabinetul Dăncilă, pentru a-l scoate astfel din joc pe Klaus Iohannis. Î...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Buget de peste 10 milioane lei la Regia de Drumuri

Regia Județeană pentru Drumuri și Poduri Argeș a previzionat pentru anul în curs venituri totale de 10,7 milioane lei, iar cheltuielile sunt estimate la suma de 10,63 milioane lei. În structura cheltuielilor de exploatare, preponderea...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Coplată pentru serviciile medicale private

Coplata pentru serviciile medicale private intră astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că asiguraţii se vor putea trata la spitalele private, însă vor fi nevoiţi să acopere diferen ...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Camera Deputaţilor a votat pentru repatrierea rezervei de aur a României

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi proiectul de lege iniţiat de PSD pentru repatrierea integrală a rezervei de aur a României. Proiectul de lege a vizat modificarea şi completarea art. 30 din Legea nr...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Cum funcţionează pieţele din Piteşti de sărbători

SC SALPITFLOR GREN SA anunță că în perioada 26 - 29 aprilie 2019 piețele municipiului Pitești vor funcționa după următorul program: vineri 26.04.2019 06:30 - 20:30 sâmbătă 27.04.2019 - 06:30 -17:30 duminică 28.04.2019: î...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Simona Bucura Oprescu, 71 de iniţiative legislative!

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeş al PSD, este unul dintre cei mai activi parlamentari ai partidului. Simona Bucura Oprescu a iniţiat sau a fost co-autor la nu mai puţin de 71 de iniţiative legislative, multe dintre acestea devenind legi. ...(Citește tot articolul)

Wed, 20 Mar 2019 00:00:00 +0200

Anunț important de la Primăria Bradu

Primăria Bradu și primarul Dan Stroe pun mare preț pe curățenia din localitate și pe reciclare și utilizarea unor deșeuri pentru producerea de energie. În acest sens, primarul Dan Stroe face un anunț important pentru locuitori. „...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Măsuri speciale la biserici pentru Paşti

Riscul de producere a unor incendii la lăcaşurile de cult în perioada Paştelui este mare, iar tragedia de la Costeşti de acum aproape 100 de ani nu a fost uitată. Tocmai de aceea, pompierii argeşeni s-au mobilizat şi inspectorii de prev...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Aveţi grijă! Recomandări de la Prefectură pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai!

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a făcut o serie de recomandări pentru cetăţeni pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai. Iată care sunt acestea:- În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, în magazine, fiţi foa...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorizații de plantare - defrișare eliberate în primul trimestru al anului 2019

În conformitate cu prevederile Legii Pomiculturii nr. 348/2003R, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș a eliberat în primul trimestru al acestui an, 37 autorizații de defrişare plantații de pomi şi arbuşti fructiferi, 27 a...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Lipsa de experienţă, principala cauză a accidentelor de muncă în Argeş!

Reprezentanţii ITM Argeş au prezentat astăzi la Colegiul Prefectural o situaţie a incidentelor apărute pe parcursul anului trecut. Conform raportului, numărul accidentelor de muncă a scăzut de la 137 în 2017 la 132 în 2018, dar a...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Utilaje noi la ADP Piteşti

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat încă trei utilaje multifuncționale, în valoare de 1.428.000 de lei, care vor putea fi folosite atât iarna la deszăpezire, cât și în restul anului, pentru operațiuni c&...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300