Saturday 27 April 2019

RO - EN - Sat 27 Apr 2019 09:43:24 - 135205793

Jandarmii asigură ordinea publică la manifestările organizate în minivacanţa de 1 Mai

În perioada 26 aprilie – 02 mai, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi vor desfăşura misiuni specifice în zona de competenţă, pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni precum şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia minivacanţei de 1 Mai.

Ce a păţit un român care n-a reuşit să finalizeze în 10 minute partida de sex cu o prostituată. „A apărut un bărbat solid cu barbă care i-a strigat să stea pe loc“

În luna mai, la Judecătoria Piteşti va începe un proces mai puţin obişnuit, în care un proxenet este judecat pentru tâlhărie calificată.

INTERVIU-EVENIMENT Ce spune Viorica Dăncilă despre Dragnea, Iohannis, Tudorel Toader şi Vâlcov. Ce explicaţie are pentru gafele de exprimare

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă explică ce s-a schimbat în relaţia cu Liviu Dragnea, cum decurge coabitarea cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ce impresie a rămas despre Tudorel Toader. Alte întrebări la care a răspunsul premierul: Câtă importanţă are Darius Vâlcov în Guvern? De ce gafează atât de des? Candidează la alegerile prezidenţiale?

FOTO VIDEO Unde se află singurul sens giratoriu suspendat peste autostradă din România. Lucrările sunt aproape gata

România are un singur giratoriu suspendat peste o autostradă. Nodul rutier trece peste A4, autostrada Agigea-Ovidiu, o prelungire a Autostrăzii Soarelui (A2).

Mitropolitul Petru: Să ne purtăm cu semenii noştri ca şi cu Hristos Însuşi

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chişinăului şi Exarhul Plaiurilor, le-a adresat creştinilor o pastorală de Paşti, în care-i îndeamnă să-şi înmulţească faptele bune şi să se comporte unul cu altul „ca şi cu Hristos Însuşi”, „pentru că astăzi lumea are nevoie de multă dragoste, milă şi bunătate”, transmite IPN.

VIDEO Femeie cu bebeluş în braţe, bătută cu bestialitate în autogară. Una dintre lovituri îl nimereşte pe copil

Ignorând urletele disperate ale femeii, dar şi copilul pe care aceasta îl poartă în braţe, agresorul îi aplică femeii mai multe lovituri până când coada mopului se rupe.

Remus Borza explică de ce a votat modificarea Codurilor penale: Avem încă reminiscenţe de stat totalitar, poliţienesc

Deputatul independent Remus Borza explică într-un articol publicat pe blog de ce a votat în favoarea modificărilor codurilor penale, susţinând că multe prevederi sunt reminiscenţele unui stat totalitar. În plus acesta îi critică pe deputaţii liberali, despre care susţine că au cel mai mult de câştigat de pe urma acestor modificări.

Pensiile speciale cresc ca Făt Frumos, unele şi cu 4.200 lei pe an. Cu cât s-au majorat în ultima lună

Pensiile speciale au crescut vertiginos în ultimul an, respectiv între perioada artie 2018 – martie 2019, unele dintre ele ajungând la o medie de 18.088 lei, de la 13.867 lei, de peste 15 ori mai mari decât pensia de rând.

Lucrările la podurile Dragalina şi Eroilor avansează. Când estimează primarul că vor fi terminate

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat pe pagina sa de Facebook că lucrările la podurle Dragalina şi Eroilor avansează bine.

Sărbători în siguranţă. Sute de militari din cadrul ISU, în teren pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă

Pentru preîntâmpinarea producerii evenimentelor negative în minivacanţa prilejuită de Paşte, Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Naţională a Tineretului, profesioniştii în situaţii de urgenţă vor veghea în perioada următoare la siguranţa cetăţenilor.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: Klaus Iohannis poate promova referendumul

Preşedintele Autorităţii Electorale Centrale (AEP) a explicat că preşedintele Klaus Iohannis poate participa la campania pentru referendum, după ce liderul PNL a anunţat că PSD intenţionează să modifice legea referendumului printr-o ordonanţă de urgenţă.

Fetiţa care a cântat cu Jessie J a cucerit şi juriul Românii au talent: „Ai o voce mare pentru un copil de 10 ani“

Adalia, fetiţa de 10 ani care în 2018 a cântat alături de artista britanică Jessie J la Electric Castle, a impresionat şi pe scena show-ului „Românii au talent“.

UDMR, criticat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania pentru votul la Codurile Penale: „O ruşine pentru întreaga comunitate maghiară”

UDMR a fost criticat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) pentru că a luat partea PSD-ALDE şi a votat pozitiv miercuri în Camera Deputaţilor la modificarea Codurilor Penale.

Etnolog: Puţini cunosc că există tradiţii importante şi în perioada pre-pascală

Sărbătorile pascale aduc cu ele multe obiceiuri, tradiţii, credinţe şi superstiţii, majoritatea fiind de origine păgână. Chiar dacă majoritatea oamenilor le pun în practică anume în ziua de Paşti sau în ajun, puţini cunosc că există tradiţii importante şi în perioada pre-pascală, spune doctorul în etnologie Tudor Colac, citat de IPN.

Pentagonul a încheiat colaborarea veche de 59 de ani cu un grup ultrasecret de consultanţi

Recent, Departamentul Apărării al SUA a încheiat colaborarea cu grupul ultrasecret JASON şi Departamentul de Energie, care este responsabil şi de armele nucleare americane, şi-a exprimat interesul în a-l angaja, potrivit National Public Radio.

Ludovic Orban, în scandalul pliantelor false USR-PLUS: „Nu comentez asemenea copilărie“. Replicile liderilor USR

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a calificat drept „o copilărie” scandalul pliantelor de la Cluj, unde liderul TNL din localitate şi un coleg de partid au împărţit flyere cu mesaje false în numele USR.

Un poliţist de 32 de ani a murit într-un accident de motocicletă în Argeş, pe drumul dintre Piteşti şi Câmpulung Muscel FOTO VIDEO

Un poliţist în vârstă de 32 de ani a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, în urma unui accident care a avut loc vineri, pe DN 73, în judeţul Argeş, în care a fost implicată motocicleta condusă de poliţstul aflat în timpul liber şi un autoturism aflat în coloană, care a virat brusc la stânga.

VIDEO Impresiile unui călător englez care a mers cu trenul prin România: „Mă întreb cine e mai rapid, noi sau căruţa?“

Mark Smith, un englez pasionat de călătoria cu trenul care îşi descrie pe site-ul personal aventurile, a ajuns şi în România, pasager fiind într-un tren internaţional. Englezul, cunoscut ca „omul de pe locul 61“, a povestit de ce a ales să vină în România şi ce impresii i-a lăsat vizita.

Un fost militar, acuzat de tentativă de omor şi rasism în California, după ce a intrat cu maşina în pietoni şi a rănit opt persoane, convins că erau musulmani

Un bărbat care a intrat cu maşina în pietoni şi a rănit opt persoane a fost acuzat că a făcut acest lucru întrucât părea să fie vorba despre musulmani, a anunţat poliţia californiană, relatează AFP.

Om de afaceri găsit spânzurat. Cu câteva ore înainte anunţase Poliţia că i-au fost furaţi 100.000 de lei

Vineri dimineaţa, bărbatul a anunţat poliţia că persoane necunoscute ar fi pătruns cu chei potrivite în patiseria pe care o deţinea şi au furat 100.000 de lei.

Horia Georgescu, fost şef al ANI, reacţie la scrisoarea deschisă a lui George Maior: fostul şef al intelligence-ului românesc minte grosolan

Horia Georgescu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a reacţionat vineri noapte la scrisoarea deschisă transmisă de fostul director SRI George Maior, pe care îl acuză că „minte grosolan, disperat şi lipsit de orice inteligenţă“. Maior spune, în scrisoarea transmisă vineri după-amiază, că nu s-a întâlnit niciodată, în timpul mandatului, în privat cu Horia Georgescu, aşa cum reiese din raportul Comisiei SRI.

VIDEO Modul cumplit în care au sfârşit victimele criminalului în serie din Cipru. Detaliile făcute publice de investigatori

Moarte cumplită pentru Livia Florentina Bunea şi fetiţa ei, Elena Natalia, ucise în Cipru de un criminal în serie. Presa locală a dezvăluit detalii cumplite din anchetă.

Cine a finanţat pliantele false USR-PLUS răspândite în Cluj de şeful tineretului PNL. „E vorba de o acţiune de cel puţin două săptămâni. Au avut nevoie de bani”

Identitatea bărbatului filmat în timp ce distribuia în Cluj pliante false cu USR-PLUS a fost făcută publică pe internet. Este vorba despre liderul organizaţiei de tineret a PNL Cluj. Şefii filialei PNL Cluj susţin că ar fi vorba despre o acţiune izolată care nu reprezintă partidul.

Diavolul stă în detalii: Fiscul american recunoaşte „Biserica lui Satan“ în scopuri fiscale

Templul satanic, una din organizaţiile satanice din Statele Unite, a anunţat pe site-ul său că a fost recunoscută ca biserică de către IRS (Fiscul american), marcând astfel, potrivit templului, „prima dată în istorie când o organizaţie satanică este recunoscută drept biserică de către guvernul federal al SUA“.

Program prelungit pentru troleibuze şi autobuze în seara de sâmbătă

Activitatea troleibuzelor şi autobuzelor va fi prelungită sâmbătă seara, până la ora 24.00. Microbuzele vor circula şi după miezul nopţii, în funcţie de fluxul de călători, transmite IPN.

Grupul Ford Motor este investigat penal pentru procesul de certificare a emisiilor automobilelor în Statele Unite

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a deschis o investigaţie penală împotriva Ford Motor, legată de procesul de certificare a emisiilor auromobilelor, a anunţat vineri producătorul auto, precizând că va colabora în cadrul anchetei şi că efectuează o evaluare internă, transmite Reuters.

Scrisoare deschisă: George Maior cere desecretizarea integrală a audierilor din Comisia SRI. Ce spune despre acuzele de poliţie politică

Fostul director al SRI George Maior, acuzat de Comisia parlamentare pentru controlul SRI că ar fi vinovat de acţiuni de poliţie politică în perioada în care s-a aflat la şefia serviciului de informaţii, contestă, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor Comisiei, concluziile prezentate de raportul dat publicităţii pe 18 aprilie 2019 şi cere desecretizarea integrală a audierilor.

Rareş Bogdan, reacţie în scandalul pliantelor false despre USR-PLUS: Nu-mi reproşaţi mie metode cu care nu sunt de acord

Candidatul PNL la europarlamentare Rareş Bogdan a reacţionat vineri pe Facebook după ce doi tineri liberali au fost prinşi că distribuiau pliante false despre USR-PLUS. Rareş Bogdan a afirmat că îşi cere scuze pentru „nesăbuiţa” liberalilor şi a subliniat că vinovaţii au fost excluşi din partid.

Joe Biden răspunde unor ironii ale lui Donald Trump pe tema vârstei sale şi se apără cu privire la gesturi faţă de femei

Democratul Joe Biden a respins vineri ironii ale lui Donald Trump cu privire la vârsta sa şi şi-a cerut scuze pentru faptul că a deranjat femei prin gesturi de-ale sale, în primul interviu al campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale americane, relatează AFP .

„Salvatorul de biserici“. Cum l-a convins inginerul Eugeniu Iordăchescu pe Nicolae Ceauşescu să nu demoleze lăcaşurile de cult în anii ’80

După cutremurul din 1977, în plină desfăşurare a aşa-zisului program de „sistematizare urbană“ dorit de Nicolae Ceauşescu, în care au fost puse la pământ zeci de biserici, blocuri, cartiere întregi!, inginerul Eugeniu Iordăchescu a reuşit să oprească demolarea a 13 lăcaşuri de cult şi a altor 17 clădiri din Bucureşti şi din ţară, inventând metoda de translare a monumentelor. E unul dintre rarele episoade din comunism când istoria a mers pe roate.

INTERVIU Bobo Burlăcianu, muzician şi compozitor: „În copilărie, părul lung a fost cel mai mare câştig al Revoluţiei“

În Dorohoi, la 36 de kilometri de Botoşani, Bobo Burlăcianu (39 de ani) a învăţat acorduri de chitară. În liceu, l-a cunoscut pe Bobi Dumitraş şi, din glumă în glumă, au ajuns, după câţiva ani, să înfiinţeze trupa Fără Zahăr. Bobo locuieşte în Iaşi, însă are concerte în mai multe oraşe din ţară, printre care Bucureşti şi Cluj, nu doar cu Fără Zahăr, ci şi cu Ada Milea.

FOTO Furt pe Valea Oltului dintr-un TIR cu sucuri ajuns în şanţ. Poliţiştii se aşteptau la hoţi, i-au aşteptat şi i-au prins

Patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant delict vineri, 26 aprilie, seara, în timp ce furau dintr-un camion. Vehiculul a fost implicat într-un incident rutier, în cursul dimineţii, şi din cauza traficului extrem de aglomerat din timpul zilei nu a fost posibilă scoaterea lui din şanţ. Poliţiştii se aşteptau ca TIR-ul să fie prădat.

Reacţia firmei unde lucrează şoferul care a bătut o femeie cu mopul. Ce măsuri a luat împotriva agresorului

În cursul zilei de vineri, 26 aprilie, femeia în vârstă de 25 de ani s-a prezentat la Poliţie şi a făcut plângere penală împotriva agresorului.

Guvernul lansează programul „Investim în copii, investim în viitor”. Când pot fi depuse cererile de finanţare

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de cerere de acord pentru finanţare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”, începând cu data de 2 mai 2019, ora 10.00.

Trump răspunde acuzaţiilor că a plătit două milioane de dolari lui Kim Jong-un pentru eliberarea unui student american

Donald Trump a dat asigurări vineri că Statele Unite nu au plătit bani Coreei de Nord pentru a obţine eliberarea studentului american Otto Warmbier, încarcerat timp de 17 luni într-o închisoare nord-coreeană, relatează Reuters.

Procurorul Ramona Bulcu, care s-a sinucis vineri, implicată în dosarul Kovesi-Ghiţă

Procurorul Ramona Bulcu, 53 de ani, care s-a sinucis vineri, a fost şefa biroului de presă a Parchetului General în perioada în care, printr-un comunicat de presă, PG nega acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă cu privire la extrădarea fugarului Nicolae Popa. Comunicatul a intrat în atenţia Secţiei speciale, în dosarul deschis împotriva lui Kovesi, şi a anunţat cercetarea in rem în această speţă.

Moscova denunţă condamnarea agentei ruse Maria Butina în SUA drept o „pată ruşinoasă” asupra sistemul judiciar american

Rusia a denunţat vineri condamnarea în Statele Unite a Mariei Butina, care a pledat vinovată la acuzaţia că este o agentă rusă, drept o ”pată ruşinoasă” pe sistemul judiciar american, bazată pe acuzaţii ”fabricată piesă cu piesă”, relatează AFP.

„Iertarea este un cadou pe care ni-l oferim nouă înşine“

PSIHOLOGIE Dacă omul ar fi perfect, nu ar exista iertare. Dar, cum oamenii greşesc, păcătuiesc, există iertarea, pentru unii ca soluţie salvatoare, pentru alţii ca de neacceptat. Iertarea este un element central al religiei creştine, dar şi al sănătăţii şi echilibrului nostru emoţional

Rusia, SUA şi China semnează chemarea la retragerea tuturor trupelor străine din Afganistan

Momentul este excepţional, deoarece s-a ajuns la un acord privind retragerea tuturor trupelor străine aflate pe teritoriul afgan, poate cea mai importantă solicitare formulată de talibani drept pre-condiţie absolută pentru iniţierea oricărui proces de rezolvare a situaţiei.

Verdict în cazul Butina: Găsită vinovată de spionaj şi condamnată la închisoare în ancheta privind amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA

Maria Butina, care a pledat vinovată la acuzaţia că este agentă rusă, a fost condamnată vineri la 18 luni de închisoare de către un tribunal de la Washington, după ce s-a infiltrat în aparatul politic american prin legături cu NRA, puternicul lobyy american al armelor, relatează AFP.

Unde poţi merge la mall în ziua de Paşte

Anul acesta, atât mall-urile cât şi şi supermarketurile au program special în prima zi de Paşte, majoritatea centrelor comerciale fiind închise, însă, începând cu a doua zi, majoritatea vor avea program redus sau normal.

Cel puţin 15 morţi, inclusiv şase copii, într-un asalt împotriva unei ascunzători a Statului Islamic în Sri Lanka

Cel puţin 15 persoane - inclusiv şase copii - au fost ucişi în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un asalt al forţelor de securitate din Sri Lanka împotriva unor presupuşi jihadişti, a anunţat poliţia, relatează AFP, citată de news.ro.

Programul instituţiilor medicale în perioada sărbătorilor de Paşti

Instituţiile medicale vor activa în zilele sărbătorilor de Paşti – 28, 29, 30 aprilie şi de 1, 5, 6, 9, 10 mai – în regim obişnuit. Astfel, administraţia fiecărei instituţii va nominaliza personal de gardă şi persoane responsabile din cadrul managementului instituţional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor, transmite IPN.

Dunărea – FC Hermannstadt, partidă programată sâmbătă, 27 aprilie, ora 16.00

După remiza albă de la Mediaş din runda precedentă cu Gaz Metan, Dunărea întâlneşte sâmbătă  o altă reprezentantă a Sibiului. Echipa de pe malul Borcei va juca împotriva celor de la Hermannstadt , partida contând pentru ultima etapă a turului play – out-ului Ligii 1 Betano, scrie afcdunareacalarasi.ro

Ce este „rulmentul viitorului“, invenţia unor elevi din Zalău: „Este bazat pe principul levitaţiei magnetice, care reprezintă viitorul, în opinia noastră“

Echipa Colegiului Tehnic din Zalău a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la secţiunea „Industrie Auto“, fiind singura din concurs care a reuşit să obţină punctajul maxi la ediţia din 2019 a concursului „Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri“.

VIDEO Bătaie între familii de romi, suprinsă de camerele de supraveghere din Piaţa Centrală

Un conflict izbucnit între două familii de romi a produs panică printre buzoienii aflaţi, vineri, în Piaţa Centrală a oraşului. Doi bărbaţi care aveau o dispută mai veche au început să se înjure după care a urmat o bătaie generală cu farfurii, pumni, picioare, inclusiv obiecte ascuţite, între membrii celor două familii care îi însoţeau pe bărbaţi.

Cine este Ramona Bulcu, procurorul care s-a sinucis aruncându-se de la etajul 5 al Parchetului General

Procurorul Ramona Bulcu, în vârstă de 53 de ani, absolvise Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în anul 1995 iar, după ce a activat 7 ani ca procuror în secţiile de Judiciar Civil, s-a ocupat de relaţiile cu presa ale Parchetului General.

Soţia unui cunoscut preot român a fost găsită spânzurată în Săptămâna Mare. Avea 37 de ani şi devenise recent mamă

O tragedie fără margini s-a petrecut în familia unui cunoscut preot. Soţia lui a fost găsită moartă, în gospodărie, chiar în Săptămâna Mare. Femeia, tânără, îşi văzuse recent visul de a avea un copil, după mulţi ani de aşteptare.

Accident oribil pe DN1 E60. O fetiţă de 11 luni şi un băieţel de 5 ani au decedat, iar mama lor se zbate între viaţă şi moarte

Accidentul rutier a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, în jurul orei 5.50, la ieşirea din oraşul Huedin (judeţul Cluj).

Mitropolitul Vladimir: Să câştigăm prin dragoste Împărăţia

ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, îi îndeamnă pe creştini, în pastorala sa de Paşti din acest an, la iertare şi împăcare cu toţi, la iubire de aproapele şi la solidaritate, la sporire în credinţă şi câştigarea prin dragoste a Împărăţiei lui Dumnezeu, transmite IPN.



Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting Business Internet

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro