Monday 29 April 2019

RO - EN - Mon 29 Apr 2019 19:06:08 - 408035477

„Generalul ger“, trecut în rezervă de armele moderne. Cum poate fi învinsă Rusia pe timpul iernii

Tactica de război şi echipamentele militare au evoluat atât de mult în ultimii ani încât chiar şi o iarnă aspră - protectorul tradiţional al Rusiei - nu mai este o piedică pentru un potenţialul inamic.

VIDEO Cât de sigură la accident este în mod normal maşina în care a murit Răzvan Ciobanu

Maşina în care a murit Răzvan Ciobanu, un Range Rover fabricat în 2014, este, în mod normal, una extrem de sigură în caz de accident. Autoturismul care are o greutate de 2,3 tone, este din categoria off-road şi obţinut cinci stele la celebrele teste independente de siguranţă Euroncap.

Fetiţa de 12 ani care dispăruse de acasă în Vinerea Mare a revenit

Poliţia din Cluj a transmis duminică că Alia Maria Matei, o tânără în vârstă de 12 ani, a plecat de acasă vineri, pe 26 aprilie, în jurul orei 12.00. Astăzi, în jurul orei 14.00, fata s-a întors acasă.

The Washington Post: Preşedintele Trump a făcut, de la momentul învestirii în funcţie, peste 10.000 de declaraţii false

Publicaţia The Washington Post informează că preşedintele american Donald Trump a făcut, de la momentul învestirii în funcţie, peste 10.000 de declaraţii false şi care induc în eroare.

Analiză. Spania rămâne la fel de greu de guvernat şi după legislativele anticipate. Coaliţie de stânga sau de dreapta?

Un peisaj politic fragmentat, aşa arată Spania şi după alegerile legislative anticipate de duminică. Premierul socialist, Pedro Sanchez, a câştigat scrutinul, cu aproape 29% din voturi şi va avea 123 de deputaţi în Parlament, potrivit rezultatelor după numărarea a 99% din buletinele de vot. Acest scor nu-i va permite să aibă o majoritate absolută de 176 din cele 350 locuri ale Legislativului.

VIDEO Prestaţie de excepţie a echipei de drill a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul“ în Statele Unite

Detaşamentul Drill Team al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au avut o prestaţie excepţională la Festivalul NATO Virginia International Tattoo, care a avut loc în perioada 25-28 aprilie, în Norfolk, Virginia, Statele Unite ale Americii.

O balenă albă, „spion“ al Rusiei. Purta o cameră de filmat

Trei pescari din Norvegia au filmat o balenă albă, despre care au povestit că ar fi avut un ham pe care era o cameră de filmat. Pe lângă acel dispozitiv, ar fi văzut şi o inscripţie în limba rusă.

„Din culisele cinematografiei“. Cum a convins-o Lucian Pintilie pe Kristin Scott Thomas să joace în „O vară de neuitat“

Cunoscutul regizor român şi-a dorit enorm ca actriţa britanică să joace rolul soţiei căpitanului Dumitriu, Marie-Thérèse von Debretsy, în pelicula realizată pe o temă inspirată din proza scriitorului Petru Dumitriu, stabilit în Franţa încă din timpul regimului lui Gheorghiu-Dej.

Scandalul pliantelor false USR -PLUS continuă la Cluj: „Fluturaş primit în poştă în ziua de Paşti...am citit şi m-am îngrozit”

O clujeancă a primit în căsuţa poştală pliante care ar conţine mesaje electorale şocante din partea USR – PLUS, însă sunt falsuri distribuite de membri ai PNL Cluj. Fluturaşii au fost găsiţi în ziua de Paşte, în condiţiile în care vineri, doi membri ai tineretului liberal au fost excluşi din organizaţie pentru că au distribuit astfel de pliante. Parlamentar USR cere măsuri drastice.

SUA. Fostul senator republican Richard Lugar a murit la vârsta de 87 de ani

În Statele Unite, fostul senator republican Richard Lugar, care a jucat un rol cheie în crearea programului de distrugere a unor arme chimice şi nucleare sovietice la sfârşitul Războiului Rece, s-s stins din viaţă duminică, la vârsta de 87 de ani.

Zodiile cu noroc în dragoste în luna mai. Iubirea le va aduce cele mai mari bucurii

Luna mai aduce multă dragoste pentru trei zodii. Începe o perioadă de relaxare şi linişte în familie, dar şi multe surprize. Iată care sunt cele trei zodii cu noroc în dragoste în luna mai.

Noi detalii în cazul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu. De ce se afla creatorul de modă la intrarea în Săcele şi cui aparţinea maşina

Anchetatorii încearcă să stabilească toate detaliile în cazul morţii creatorului de modă Răzvan Ciobanu, într-un accident rutier petrecut în judeţul Constanţa.

METEO Cum va fi vremea în următoarea perioadă în toate regiunile din ţară

Vremea se răceşte în următoarele două-trei zile, arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Potrivit sursei citate, temperaturile maxime vor coborî până la 13 grade Celsius în Transilvania, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească până la 22 de grade Celsius.

Statul Islamic revendică un atac în estul Sri Lankăi

Statul Islamic (SI) afirmă, prin organul său de propagandă Amaq, că trei membri ai săi au înfruntat vineri seara poliţişti srilankezi, într-un oraş de coastă, în estul ţării, timp de mai multe ore, înainte de a se detona, relatează Reuters.

Şoferul microbuzului care a omorât patru pasageri, la o trecere de cale ferată din Buzău, a murit pe patul de spital

Şoferul microbuzului lovit de tren în urmă cu două săptămâni pe raza comunei C.A. Rosetti a decedat sâmbătă dimineaţa la Spitalul Judeţean din Buzău. Viorel Linţeanu, de 50 de ani, din comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, se afla în stare critică la secţia de terapie intensivă după ce a intrat cu microbuzul în coliziune cu un tren Inter Regio.

Cine sunt preoţii care l-au exclus pe Klaus Iohannis din pomenirea de la slujba de Înviere şi în ce scandaluri au fost implicaţi

La slujba de Înviere de la o biserică din Constanţa, preoţii au modificat o ectenie doar pentru a nu-l pomeni pe preşedintele României, Klaus Iohannis, care este creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice.

Iulia Albu, despre Răzvan Ciobanu: „A promovat întotdeauna adevărata valoare”

Astăzi, stilista Iulia Albu a scris pe contul ei de Facebook despre amintirile legate de Răzvan Ciobanu şi a anunţat, de asemenea, că a acordat un interviu pentru un post de televiziune, cu scopul de a le transmite cât mai multor persoane informaţii despre creatorul de modă decedat dimineaţă într-un accident rutier.

Mama lui Răzvan Ciobanu roagă presa să-i respecte dreptul la intimitate: „Sunt extrem de bulversată. Vă rog doar să mă lăsaţi să-mi plâng fiul“

Mama creatorului de modă Răzvan Ciobanu, care a murit la vârsta de 43 de ani într-un accident auto, a făcut apel la decenţă şi a rugat presa să înţeleagă şi să respecte dreptul la intimitate în aceste momente dificile.

Incendiu la un depozit din zona industrială a oraşului Tulcea

Zeci de pompieri se luptă cu flăcările izbucnite la un depozit din zona industrială a municipiului Tulcea.În acel loc erau depozitate mai multe materialecu potenţial combustibil.

De ce trebuie să-l pomenească preoţii la slujbe pe Klaus Iohannis. „Biserica creştină s-a rugat pentru conducători chiar şi când erau păgâni sau politeişti“

Preoţii unei biserici din Constanţa au modificat slujba din noaptea de Înviere doar ca preşedintele României să nu fie pomenit. Conform tradiţiei şi regulilor, Biserica Ortodoxă Română (BOR) se roagă pentru „conducătorii ţării”.

Graba strică treaba. Experţii îi cer lui Macron să nu se precipite cu restaurarea Catedralei Notre-Dame şi să nu facă derogări

Peste o mie de experţi în patrimoniu i-au cerut preşedintelui Emmanuel Macron, într-o scrisoare deschisă publicată de cotidianul francez Le Figaro, să evite "precipitarea" în ceea ce priveşte restaurarea catedralei Notre-Dame din Paris şi să nu încalce regulamentele din domeniul protejării patrimoniului, relatează AFP.

Din jurnalul partizanului Vasile Motrescu: „Stau prigonit de fraţii mei trădători care şi-au vândut ţara şi sufletele lor dracilor din Rusia“

Vasile Motrescu, singurul partizan care a ţinut un jurnal în perioada pribegiei, a povestit cum şi-a petrecut Paştele anului 1953. Fugarul a ieşit din văgăuni noaptea şi s-a apropiat de sat ca să găsească o bucată de pască şi un ou roşu.

Fostul partener al lui Răzvan Ciobanu, primele declaraţii după moartea acestuia: „E cumplit. Am vorbit cu el chiar ieri“

Fostul partener de viaţă al designerului Răzvan Ciobanu, care a murit într-un accident auto, a declarat că ultima dată a vorbit cu el la telefon în urmă cu doar o zi şi ştia că se afla la festivalul Sunwaves.

Ozzy Osbourne va reveni pe scenele din Europa în ianuarie 2020

Ozzy Osbourne va reveni pe scenele europene în ianuarie 2020, după ce a fost nevoit să anuleze concertele de anul acesta din cauza unor complicaţii medicale survenite pe fondul unui accident casnic mai vechi.

Amnistie pentru românii cu datorii mici. Ce pregăteşte ministerul de Finanţe

Contribuabilii care au primit decizii de impunere de la Fisc pentru datorii modice ar putea beneficia de ştergerea datoriilor.

Mesajul de Paşte al lui Igor Dodon, criticat de un expert politic: Preşedintele nu ezită să divizeze cetăţenii pe criterii religioase

Expertul politic Dionis Cenuşă consideră că ar fi fost mai corect dacă Igor Dodon ar fi avut un altfel de mesaj de Paşte pentru cetăţenii Republicii Moldova. În opinia sa, „chiar şi de Paşte, preşedintele Igor Dodon nu ezită să divizeze cetăţenii pe criterii religioase”.

UPDATE Copil înecat în Dunăre. A intrat în apă să-şi recupereze încălţămintea

Salvatorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Urgenţă l-au căutat pe băiatul de 14 ani mai multe ore. În cele din urmă a fost găsit înecat.

Două cutremure s-au produs în Neamţ şi Vrancea, la un interval de câteva secunde

Două cutremure s-au produs luni noaptea, în Neamţ şi Vrancea, la un interval de câteva secunde, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Castelul Corvinilor, extrem de degradat. Când începe restaurarea monumentului şi care sunt cele mai afectate camere

Expertizele tehnice realizate asupra Castelului Corvinilor arată cât de degradat este monumentul medieval, vechi de aproape şase secole, înaintea începerii lucrărilor de restaurare.

Ponta acuză PSD că a urcat pe YouTube un clip intitulat „Faţa reală a Pro România este ex-SRI si ex-KGB!“

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta acuză PSD că a urcat pe YouTube un clip intitulat "Faţa reală a Pro România este ex-SRI si ex-KGB!", care a fost preluat apoi pe conturile PSD.

Câte ouă putem mânca pe zi fără riscuri

Sunt o sursă importantă de calciu, proteine şi vitamine, dar nu pot fi consumate la discreţie. Nutriţioniştii explică ce conţine un ou şi care este cantitatea recomandată pentru ca acest aliment să nu devină nociv pentru organism.

Cine este proprietarul maşinii în care a murit Răzvan Ciobanu şi ce legătură aveau el şi soţia sa cu creatorul de modă

Bărbatul a cărei carte de identitate a fost găsită în maşina ce i-a adus sfârşitul lui Răzvan Ciobanu, în urma teribilului accident rutier petrecut, luni dimineaţă, în judeţul Constanţa, este Iulian Cercel, fiul unui om de afaceri din Călăraşi, mort în urmă cu câţiva ani.

Merkel şi Macron încearcă relansarea dialogului dintre sârbi şi kosovari. Preşedintele Thaci respinge un schimb de teritorii cu Serbia

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelara germană Angela Merkel vor găzdui astăzi la Berlin un summit regional destinat reansării dialogului între Serbia şi Kosovo. Discuţiile se vor axa pe „stabilitatea regiunii, cu accent pe găsirea unei căi de relansarea dialogului între Serbia şi Kosovo”. Preşedintele kosovar a respins propunerea unui schimb de teritorii cu Serbia, declarând că "nu va face niciodată comerţ cu teritorii ale Kosovo".

Noul preşedinte al Ucrainei, despre oferta lui Putin: un paşaport rusesc vine la pachet cu „dreptul de a fi arestat”

Preşedintele proaspăt-ales al Ucrainei Volodimir Zelensky a ironizat propunerea Rusiei de a oferi paşapoarte ruseşti concetăţenilor săi, scriind pe Facebook că aceştia nu obţin decât cel mult „dreptul de a fi arestaţi”, în vreme ce „ucrainenii sunt oameni liberi” şi de aceea nici nu crede că ei le vor accepta.

Bătaia dintre două clanuri de la Clejani s-a lăsat cu reţineri. Nouă persoane vor fi propuse pentru arestare

Nouă persoane bănuite că au fost implicate duminica, 28 aprilie, într-un scandal produs în localitatea Clejani au fost retinute de poliţiştii giurgiuveni.

De ce se teme Rusia de forţa spaţială americană. Care este punctul forte al acesteia

Rusia este preocupată de decizia Washingtonului de a plasa pe orbită sisteme de apărare antirachetă care vor permite Statelor Unite să efectueze lovituri preventive împotriva oricărei ţări din lume, susţine Ministerul rus al Apărării.

Preşedintele Comisiei Europene şi-a schimbat părerea despre premierul Ungariei: Viktor Orbán a fost întotdeauna un erou

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a spus despre prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, că a fost întotdeauna un erou, însă a apărat politicile Bruxelles-ului privind sancţionarea Ungariei şi Poloniei cu privire la încălcarea statului de drept.

Sri Lanka interzice vălul musulman integral după atentatele din ziua Paştelui catolic

La o săptămână Preşedintele Sri Lankăi, Maithripala Sirisena, a decis interzicerea în public a vălului musulman integral (burka), motivând că acest este „un risc de securitate şi un simbol al fundamentalismului”.

Magistraţii au explicat de ce PSD trebuie să spună cât a costat megamitingul din Piaţa Victoriei

Tribunalul Bucureşti susţine că informaţiile legate de organizarea megamitingului PSD „împotriva abuzurilor" din Piaţa Victoriei, pe 9 iunie 2018, sunt de interes public, deoarece privesc activitatea partidului politic.

Scriitorul român care a înfruntat-o pe Ana Pauker şi a murit în exil. „...pentru că nu s-a ferit la timp, i-au agăţat pe piept nişte medalii de război“

Unul din scriitorii români ai avangardei, devenit cunoscut abia după moartea sa, a avut o viaţă tumultoasă şi a murit departe de ţară.

Un bărbat a fost bătut după ce a dezvăluit finalul „Avengers: Endgame“ în faţa celor care aşteptau să intre la film FOTO

„Avengers: Endgame“ a stârnit o adevărată isterie în rândul fanilor din toată lumea. Un bărbat din Hong Kong a plătit scump faptul că nu s-a putut abţine şi a început să povestească în gura mare ce se întâmplă în ultimul film din celebra franciză.

Supermarketurile vor fi obligate să aibă casă de marcat specială pentru familii cu copii. Ce alimente vor fi interzise la comercializare

Supermarketurile şi hipermarketurile ar putea fi obligate să creeze o casă de marcat specială pentru familii cu copii, unde să fie interzisă comercializarea de dulciuri şi alimente nesănătoase nerecomandate minorilor.

Vladimir Vladimirovici şi „Chestiunea paşapoartelor“

Politicienii noştri se află în croaziera lor obişnuită, plătită din banii contribuabilului român, care-i duce şi mai departe înspre minunatele şi liniştitele Insule ale Nepăsării. N-au avut nici timp şi nici chef să vadă cum Vladimir Vladimirovici Putin a lansat şi în direcţia noastră o temă echivalentă cu o rachetă cu încărcătură nucleară.

FOTO VIDEO Cum s-a produs accidentul în care a murit Răzvan Ciobanu

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu şi-a pierdut viaţa luni dimineaţa într-un grav accident petrecut la intrarea în localitatea Săcele, judeţul Constanţa.

Erdogan îl atacă din nou pe Macron pe tema „genocidului armean“

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat violent, sâmbătă, pe omologul său francez Emmanuel Macron, căruia-i critică în mod deschis decizia de a institui o zi a comemorării „genocidului armean“, o terminologie respinsă de Ankara, relatează AFP.

VIDEO Insula fantastică din Delta Dunării. Pe întinderea de pământ de 98 de hectare trăiesc vietăţi legendare

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Delta Dunării este Insula Popina, o întindere de pământ de 98 hectare pe care trăiesc vietăţi legendare.

Turist străin, venit la un festival în Mamaia, lăsat fără maşina închiriată

Turistul străin a venit la un festival ţinut pe litoral în perioada minivacanţei de Paşti şi 1 Mai. În acest sens, a închiriat o maşină care i-a fost furată.

Momentul-cheie care a transformat Sinaia dintr-un loc de rugăciune al călugărilor de pe muntele Sinai într-o staţiune de lux

La mijlocul secolului al XIX-lea, Perla Carpaţilor de astăzi era doar o mică aşezare de munte unde locuiau călugării mănăstirii Sinaia şi ţăranii care se ocupau de paza lăcaşului de cult. Valea Prahovei a început să conteze nu neapărat din punct de vedere turistic, ci ca loc de relaxare pentru familiile cu stare abia spre sfârşitul anilor 1800.

Un autobuz STB, scăpat de sub control, a intrat într-o clădire

Patru persoane au fost rănite, luni, după ce şoferul unui autobuz pe linia 163, fără călători, a pierdut controlul şi a intrat într-un imobil de pe Şoseaua Orhideelor din Sectorul 6 al Capitalei, informează Mediafax.




Perfumery | Sheet Music | News from Arges | Hosting Financial

http://aePiot.ro | http://aePiot.com | http://allGraph.ro

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a spus astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Argeş că lucrările de construire a noului spital orăşenesc din Mioveni decurg conform planurilor de până acum, iar pe 20 septembrie se vor muta aici şi secţiile de la spitalul "Sf. Spiridon". Pentru finalizarea lucrărilor şi pentru investiţii este nevoie de 20 milioane de euro, bani pe care primarul a spus că administraţia locală i-ar putea accesa printr-un credit dacă nu va primi până în mai un răspuns favorabil din partea Ministerului Sănătăţii către care a făcut mai multe solicitări de finanţare pe diverse programe. În ceea ce priveşte angajările, Ion Georgescu a precizat că nu primăria se ocupă de acestea, ci Ministerul Sănătăţii. Cei interesaţi trebuie să urmărească ediţiile din iulie şi august ale revistei "Sănătatea" în care vor fi publicate anunţurile de angajare. - ( 05.04.2019 ) ION GEORGESCU, VEŞTI DESPRE NOUL SPITAL DIN MIOVENI | MIOVENI

Stiri aleatoare din arhiva: www.argesulvorbeste.ro

Doar patru abatoare în care pot fi sacrificaţi mieii în Argeş

Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş, a spus astăzi că în judeţul Argeş se pot sacrifica miei pentru Paşti în doar patru dintre cele şapte abatoare autorizate. Este vorba despre abatoarele din Câmpulung Muscel, Rucăr şi Bas...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Şedinţă de Consiliu Local la Topoloveni

Mâine, 24 aprilie 2019, are loc la ora 14, la sala de ședințe a PrimărieiTopoloveni, şedinţa Consiliului Local. Consilierii locali din Topoloveni se vor întâlni în ședința ordinarăpe luna aprilie 2019. Pe ordinea de z...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Camera Deputaţilor a votat pentru repatrierea rezervei de aur a României

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi proiectul de lege iniţiat de PSD pentru repatrierea integrală a rezervei de aur a României. Proiectul de lege a vizat modificarea şi completarea art. 30 din Legea nr...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Lipsa de experienţă, principala cauză a accidentelor de muncă în Argeş!

Reprezentanţii ITM Argeş au prezentat astăzi la Colegiul Prefectural o situaţie a incidentelor apărute pe parcursul anului trecut. Conform raportului, numărul accidentelor de muncă a scăzut de la 137 în 2017 la 132 în 2018, dar a...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

FC Argeş joacă în Trivale de Paşti

Până în Paşti şi în ziua de Paşti se vor desfăşura şi meciurile din cadrul etapei a 32-a din Liga a 2-a de fotbal. Echipele din Argeş au meciuri dificile: vineri, 26 aprilie, se va desfăşura partida Luceafărul Oradea - C...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300

Coplată pentru serviciile medicale private

Coplata pentru serviciile medicale private intră astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că asiguraţii se vor putea trata la spitalele private, însă vor fi nevoiţi să acopere diferen ...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

La ce prețuri se vând pomii tăiați de pe marginea drumurilor județene în Argeș

Consiliul Județean Argeș a stabilit tarifele de pornire a licitațiilor care vor fi organizate pentru valorificarea volumului brut de masă lemnoasă pe picior existent în zona de siguranță a unor drumuri județene unde se fac lucrări de &...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Buget de peste 10 milioane lei la Regia de Drumuri

Regia Județeană pentru Drumuri și Poduri Argeș a previzionat pentru anul în curs venituri totale de 10,7 milioane lei, iar cheltuielile sunt estimate la suma de 10,63 milioane lei. În structura cheltuielilor de exploatare, preponderea...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Plecarea deputatului Georgescu de la PSD la Pro România, parte a unui calcul complicat pentru PSD

Conducerea PSD ia în calcul să amâne până după Paște o reorganizare a Guvernului și, implicit, validarea în Parlament a noilor miniștri din cabinetul Dăncilă, pentru a-l scoate astfel din joc pe Klaus Iohannis. Î...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Măsuri speciale la biserici pentru Paşti

Riscul de producere a unor incendii la lăcaşurile de cult în perioada Paştelui este mare, iar tragedia de la Costeşti de acum aproape 100 de ani nu a fost uitată. Tocmai de aceea, pompierii argeşeni s-au mobilizat şi inspectorii de prev...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

De Paşti, restricţii de trafic pe drumul Piteşti - Râmnicu Vâlcea

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 25 aprilie - 1 mai 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destin...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Cum funcţionează pieţele din Piteşti de sărbători

SC SALPITFLOR GREN SA anunță că în perioada 26 - 29 aprilie 2019 piețele municipiului Pitești vor funcționa după următorul program: vineri 26.04.2019 06:30 - 20:30 sâmbătă 27.04.2019 - 06:30 -17:30 duminică 28.04.2019: î...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Simona Bucura Oprescu, 71 de iniţiative legislative!

Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeş al PSD, este unul dintre cei mai activi parlamentari ai partidului. Simona Bucura Oprescu a iniţiat sau a fost co-autor la nu mai puţin de 71 de iniţiative legislative, multe dintre acestea devenind legi. ...(Citește tot articolul)

Wed, 20 Mar 2019 00:00:00 +0200

Program de sărbători la Evidenţa Populaţiei în Piteşti

Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești anunță cetățenii că, în perioada sărbătorilor pascale și a zilelor declarate libere, respectiv în intervalul 26 aprilie 2019 - 1 mai 2019, programul de lucru cu public...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Licitaţie de un milion de euro la Rucăr

După ce a obţinut toate cele 25 de avize necesare pentru autorizaţia de construire, Primăria comunei Rucăr a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local. Modernizarea drumurilor este vitală pentru...(Citește tot articolul)

Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0300

Utilaje noi la ADP Piteşti

Primăria Municipiului Pitești a achiziționat încă trei utilaje multifuncționale, în valoare de 1.428.000 de lei, care vor putea fi folosite atât iarna la deszăpezire, cât și în restul anului, pentru operațiuni c&...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorizații de plantare - defrișare eliberate în primul trimestru al anului 2019

În conformitate cu prevederile Legii Pomiculturii nr. 348/2003R, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș a eliberat în primul trimestru al acestui an, 37 autorizații de defrişare plantații de pomi şi arbuşti fructiferi, 27 a...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Anunț important de la Primăria Bradu

Primăria Bradu și primarul Dan Stroe pun mare preț pe curățenia din localitate și pe reciclare și utilizarea unor deșeuri pentru producerea de energie. În acest sens, primarul Dan Stroe face un anunț important pentru locuitori. „...(Citește tot articolul)

Mon, 22 Apr 2019 00:00:00 +0300

Aveţi grijă! Recomandări de la Prefectură pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai!

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a făcut o serie de recomandări pentru cetăţeni pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai. Iată care sunt acestea:- În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, în magazine, fiţi foa...(Citește tot articolul)

Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0300

Autorităţile din Argeş, în alertă din cauza gripei porcine

Autorităţile judeţene au atras astăzi în Colegiul Prefectural atenţia cu privire la problemele care pot apărea în Argeş pe fondul focarului de gripă porcină din Corbeni depistat săptămâna trecută. 'Dacă vom găsi anim...(Citește tot articolul)

Tue, 23 Apr 2019 00:00:00 +0300